Praktický souhrn: |
Hlavním cílem projektu je navržení složení nového výrobku typu mléčné smoothie a navržení a prověření jeho výrobního postupu tak, aby byla zajištěna jeho dlouhá trvanlivost. Dalším hlavním cílem projektu je prodloužení trvanlivosti stávajících tekutých nefermentovaných a fermentovaných výrobků. Prodloužení trvanlivosti nových i stávajících výrobků bude zajištěno využitím navrženého nového způsobu balení, nového typu obalu a nově navrženého způsobu skladování v dokonale chlazeném skladu a expedici.
Hlavními přínosy projektu je zavedení výroby nového trhem žádaného výrobku a zavedení nového výrobního postupu
i pro stávající produkty, především v sekci balení, skladování a expedice, čímž je dosaženo prodloužení trvanlivosti minimálně o 10 dní. Všechna tato realizovaná opatření přispějí ke zvýšení konkurenceschopnosti společnosti Moravia Lacto, a.s.
Hlavními výstupy projektu jsou: receptura nového výrobku a jeho výrobní postup, nové výrobní postupy a nová zařízení především v sekci processingu, plnění, balení, skladování a expedice a nové výrobní prostory pro plnění, balení
a skladování s expedicí. Zároveň byly navrženy a realizovány postupy a laboratorní metody pro zajištění účinné čistitelnosti a sanitovatelnosti a sledování kvality s důrazem na prodlouženou trvanlivost. Byl navržen systém dohledatelnosti v rámci softwaru pro označování, vyskladnění, vychystání a expedici výrobků v novém regálovém
a chlazeném skladu. |