Hodnocení nejlepších dostupných technik (BAT) u potravinářských podniků, VÚPP, 2016
Kategorie 6.4 – Hodnocení BAT u potravinářských podniků. Funkční úkol zahrnuje analýzu původního BREFu před zahájením revize, hodnocení odpovídajících technologií; jak moc jsou zastaralé, či nepoužitelné v českém prostředí, vytipování možných negativních dopadů do praxe.
Porovnání rámcově emisních stropů (limity uváděné ve složkové legislativě, potažmo v rozhodnutí o IP s limity vyskytujícími se v BREFu), zmapování stávajících zařízení – stav, modernizace, praxe s režimem IPPC, včetně aktuálních potřeb provozovatelů a dále identifikaci problémů, které by musely podniky řešit a řeší v souvislosti s emisemi, technologiemi, náklady na zavádění BAT, certifikací apod. (souvislost se Závěry o BAT). V závěru jsou stručně shrnuty souvislosti velkého objemu uváděných dat s cílem identifikovat možné kritické body při aplikaci BAT. Předpokládá se další práce s uvedeným souborem v návaznosti na postupující revizi BREF.