Odstavec předpisu 121/2023 Sb.
Nařízení Ministerstva zemědělství č. 121/2023 Sb., o požadavcích na pokrmy
§ 3
§ 3
Způsob uvádění pokrmů na trh
(1) Teplé pokrmy se uvádějí na trh tak, aby byly spotřebiteli dodány ve lhůtě
pro jejich vydání stanovené provozovatelem potravinářského podniku, který provozuje
stravovací službu, v rámci postupů založených na zásadách analýzy rizik a kritických
kontrolních bodů2) za teploty nejméně + 60 °C.
(2) Teplé pokrmy uváděné na trh podle odstavce 1 po uplynutí lhůty pro jejich
vydání nelze dále uchovávat, ohřívat ani zchlazovat nebo zmrazovat.
(3) Zchlazené pokrmy se uvádějí na trh při teplotách 0 °C až + 4 °C.
(4) Zmražené pokrmy se uvádějí na trh při teplotách nejvýše - 18 °C. Za zmražené
pokrmy se pro účely této vyhlášky nepovažují zmrzliny a led vyrobený v zařízení společného
stravování.
(5) Studené pokrmy, které mají charakter cukrářského nebo lahůdkářského výrobku,
se uvádějí na trh při teplotách stanovených provozovatelem potravinářského podniku
v rámci postupů založených na zásadách analýzy rizik a kritických kontrolních bodů2)
nejvýše do + 8 °C.
2) Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 ze dne 29. dubna 2004
o hygieně potravin, v platném znění.