Vítejte na portálu Ministerstva zemědělství zaměřeného na problematiku potravin a potravinářství v České republice. Naším cílem je poskytovat relevantní a aktuální informace jak pro výrobce a podnikatele v oboru, tak pro širokou veřejnost. Naleznete zde podrobné informace o různých odvětvích potravinářství, včetně aktuálních informací o bezpečnosti a kvalitě potravin, pokynů, doporučení a příruček pro podnikatele nebo stanovisek k aktuálním otázkám v oblasti potravin.
Novinky
Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství ve spolupráci s nevládní neziskovou organizací BIOTRIN, z.s. vydal publikaci Moderní biotechnologie v kostce – Výzkum a zemědělská praxe.
Publikováno: 20. 11. 2025
Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal Zprávu o monitoringu cizorodých látek v roce 2024.
Publikováno: 29. 9. 2025
Panorama potravinářského průmyslu 2022, kterou připravuje Ústav zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI), v úseku Vědy a výzkumu pod gescí Odboru potravinářského, MZe, je pokračováním obdobných zpráv vydávaných v minulých letech. Zpráva vychází z aktuálních údajů Českého statistického úřadu a získaných převážně prostřednictvím MPO. Po metodické stránce byla zpracována obdobně jako v předchozích letech. Zpracována je v časové řadě 2016 – 2023.
Publikováno: 29. 9. 2025
Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal výroční zprávu o činnosti systému RASFF v ČR za rok 2024.
Publikováno: 3. 9. 2025
Uvedená publikace předkládá hlavní principy a nejnovější poznatky z oblasti výživy, zdravého stravování a bezpečnosti potravin.
Publikováno: 14. 7. 2025