Kategorie 6.4. potravinářské a zpracovatelské zařízení
Přeložené vybrané kapitoly referenčního dokumentu o nejlepších dostupných technikách pro jatka a průmysl zpracovávající vedlejší produkty živočišného původu a/nebo jedlé vedlejší produkty
16. 1. 2025
Překlady vybraných kapitol 3, 4, 6 a 10, které se zabývají jatky, zařízeními zpracovávající vedlejší produkty živočišného původu a/nebo jedlé vedlejší produkty, nově vznikajícími technikami a slovníčkem.
Referenční dokument o nejlepších dostupných technikách (BAT) pro jatka a průmysl zpracovávající vedlejší produkty živočišného původu a/nebo jedlé vedlejší produkty
10. 7. 2024
Rádi bychom Vás informovali, že referenční dokument o nejlepších dostupných technikách (BAT) pro jatka a průmysl zpracovávající vedlejší produkty živočišného původu a/nebo jedlé vedlejší produkty je nyní v anglickém jazyce dostupný na internetových stránkách EIPPCB.
Zpráva o tvorbě nových receptur a ověření senzorických vlastností druhů piv s využitím nespotřebovaného pečiva jako druhotné suroviny a s cílem omezit plýtvání potravinami
12. 1. 2023
Funkční úkol zadaný Ministerstvem zemědělství BAT Centru na Mendelově univerzitě v Brně (kategorie 6.4), 2022.
Referenční dokument o nejlepších dostupných technikách pro odvětví jatek a vedlejších produktů živočišného původu (SA BREF), kap. 5 Závěry o BAT
11. 1. 2022
Překlad kapitoly 5 „Závěry o nejlepších dostupných technikách (BAT) pro odvětví jatek a vedlejších produktů živočišného původu v SA BREF“.
Možnosti využití odpadních vod z výrobních zařízení pro závlahy zemědělských plodin a rizika z toho plynoucí pro otázky bezpečnosti potravin
1. 12. 2020
Práce je zaměřena na právní a normativní úpravy řešící nakládání s odpadními vodami, recyklaci vody ve vybraných odvětvích zpracovatelského průmyslu, možnosti úpravy odpadních vod, vliv používání odpadních vod na bezpečnost potravin a zhodnocení poptávky po recyklovaných vodách.
Zhodnocení vybraných ukazatelů odpadních vod pro potřeby revize SA BREF a zhodnocení metodik používaných pro měření produkce skleníkových plynů za rok 2019
6. 1. 2020
Hodnocení odpadních vod z průmyslových činností, konkrétně z kategorií 6.4 a) a 6.5, které jsou charakteristické svým vysokým biologickým znečištěním a posuzované parametry CHSKcr (chemická spotřeba kyslíku) a BSK5 (biochemická spotřeba kyslíku).
Zjištění hodnot koncentrací znečišťujících látek (TZL) u vybraných zařízení a podklady k návrhu závěrů o BAT FDM BREF
5. 12. 2018
Zpráva se podrobně zabývá nepříznivým vlivem tzv. tuhých znečišťujících látek na stav životního prostředí a lidské zdraví, jehož zdroj představují průmyslové činnosti, konkrétně ze zařízení zpracovatelského průmyslu. Na základě vyhodnocení některých dopadů tak poukazuje na nutnost sledování těchto látek a případného měření.
Stanovisko TPS pro jednání o návrhu dokumentu Food, Drink and Milk Industries (FDM BREF) v otázkách emitovaných tuhých znečišťujících látek (TZL) a těkavých organických látek (VOC)
5. 12. 2018
V rámci vyjádření TPS k předmětné problematice byl vypracován dokument, ve kterém bylo shromážděno a vyhodnoceno množství dostupných dat z nejrůznějších ověřených zdrojů za účelem získání přehledné informace o hodnotách emitovaných tuhých znečišťujících látek (TZL) a těkavých organických látek (VOC), příp. o jiných emisích v relevantních zařízeních kat. 6.4 – zpracovatelský průmysl.
Hodnocení nejlepších dostupných technik (BAT) u potravinářských podniků, VÚPP, 2016
24. 11. 2016
Kategorie 6.4 – Hodnocení BAT u potravinářských podniků. Funkční úkol zahrnuje analýzu původního BREFu před zahájením revize, hodnocení odpovídajících technologií; jak moc jsou zastaralé, či nepoužitelné v českém prostředí, vytipování možných negativních dopadů do praxe.