Novinky
Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství ve spolupráci s nevládní neziskovou organizací BIOTRIN, z.s. vydal publikaci Moderní biotechnologie v kostce – Výzkum a zemědělská praxe.
Publikováno: 20. 11. 2025
Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal Zprávu o monitoringu cizorodých látek v roce 2024.
Publikováno: 29. 9. 2025
Panorama potravinářského průmyslu 2022, kterou připravuje Ústav zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI), v úseku Vědy a výzkumu pod gescí Odboru potravinářského, MZe, je pokračováním obdobných zpráv vydávaných v minulých letech. Zpráva vychází z aktuálních údajů Českého statistického úřadu a získaných převážně prostřednictvím MPO. Po metodické stránce byla zpracována obdobně jako v předchozích letech. Zpracována je v časové řadě 2016 – 2023.
Publikováno: 29. 9. 2025
Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal výroční zprávu o činnosti systému RASFF v ČR za rok 2024.
Publikováno: 3. 9. 2025
Uvedená publikace předkládá hlavní principy a nejnovější poznatky z oblasti výživy, zdravého stravování a bezpečnosti potravin.
Publikováno: 14. 7. 2025
Stanovisko k přístupu k problematice označování rostlinných potravin názvy živočišných produktů s cílem zajištění přesného a jasného označování potravin tak, aby nebyl spotřebitel uváděn v omyl.
Publikováno: 30. 6. 2025
Ministerstvo zemědělství připravilo další z řady příruček určených provozovatelům potravinářských podniků. Jedná se o publikaci zaměřenou na problematiku norem pro potraviny živočišného původu.
Publikováno: 23. 4. 2025
Panorama potravinářského průmyslu 2022, kterou připravuje Ústav zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI), v úseku Vědy a výzkumu pod gescí Odboru potravinářského, MZe, je pokračováním obdobných zpráv vydávaných v minulých letech. Zpráva vychází z aktuálních údajů Českého statistického úřadu a získaných převážně prostřednictvím MPO. Po metodické stránce byla zpracována obdobně jako v předchozích letech. Zpracována je v časové řadě 2015 – 2022.
Publikováno: 17. 3. 2025
Konference Potravinářství na cestě k udržitelnosti
12. 11. 2024 9:50
–13. 11. 2024
Vzdělávací akce (konference, kurzy, přednášky atd.)
Hustopeče, hotel Amande
Na téma: "Snižování environmentálních dopadů potravinářské výroby v kontextu uhlíkové a vodní stopy či emisí." V čase, kdy se osa planety prohýbá pod tíhou rostoucí populace i klimatických změn, stojíme před zásadní výzvou, jak přizpůsobit rostoucí potravinářskou výrobu a současně zachovat kvalitu i bezpečnost potravin a v neposlední řadě zvýšit konkurenceschopnost. Cílem konference je seznámit…
Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal Zprávu o monitoringu cizorodých látek v roce 2023.
Publikováno: 26. 9. 2024