Odstavec předpisu 187/2023 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 187/2023 Sb., o požadavcích na čaj, kávu a kávoviny
§ 4
§ 4
(1) Čaj pravý, jehož lístky jsou slisovány a podrobeny dodatečné fermentaci,
lze označit jako "tmavý čaj".
(2) Čaj pravý, který pochází z regionu Čína a jehož lístky jsou slisovány
a podrobeny dodatečné fermentaci, lze označit jako "Pu erh".
(3) Zelený čaj připravený rozemletím sušených nejmladších lístků čaje pravého
z Japonska na jemný prášek lze označit jako "matcha".
(4) Sušené mladé listy a pupeny čaje pravého, u kterých neproběhla při zpracování
oxidace, lze označit jako "bílý čaj".
(5) Polofermentovaný čaj lze označit jako "oolong".
(6) Černý čaj lze označit jako "červený čaj".
(7) Čaj Yerba maté lze označit jako "čaj maté".