Odstavec předpisu 330/1997 Sb.
Vyhláška č. 330/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čaj, kávu a kávoviny
Příl.9
Příl.9
Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost kávovin
Smyslové požadavky na jakost kávovin +------------------+------------------+------------------+-------------------+-------------------+ |druh - skupina |vzhled |barva |vůně |chuť | |- podskupina | | | | | +------------------+------------------+------------------+-------------------+-------------------+ |kávovina |zdravá, čistá, |hnědá až tmavě |kávovinová | | | |odpovídající |hnědá, popřípadě | | | | |použité surovině |se světlejšími | | | | | |částicemi suroviny| | | +------------------+------------------+------------------+-------------------+-------------------+ |kávovinový nálev |jiskrný nebo lehce| |kávovinová, |kávovinová, | | |zakalený | |částečně karamelová|částečně karamelová| | | | |typická po surovině|typická po surovině| +------------------+------------------+------------------+-------------------+-------------------+ Fyzikální a chemické požadavky na jakost kávovin +---------------------------+-------------+---------+---------+---------------+ |druh - skupina - podskupina|vodný extrakt|vlhkost |popel |minerální | | |v sušině |% nejvýše|v sušině |příměsi (písek)| | |% nejméně | |% nejvýše|% nejvýše | +---------------------------+-------------+---------+---------+---------------+ |kávovinová směs |46 |10 |6 |1 | +---------------------------+-------------+---------+---------+---------------+ |cikorková kávovina |60 |10 |6 |3 | +---------------------------+-------------+---------+---------+---------------+ |obilná kávovina |25 | 5 |7 |2,5 | +---------------------------+-------------+---------+---------+---------------+ |fíková kávovina |50 |18 |5 |2,5 | +---------------------------+-------------+---------+---------+---------------+ |kávovinový extrakt | - | 6 |- | - | |s výjimkou cikorkového | | | | | |extraktu | | | | | +---------------------------+-------------+---------+---------+---------------+