Odstavec předpisu 335/1997 Sb.
Vyhláška č. 335/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro nealkoholické nápoje a koncentráty k přípravě nealkoholických nápojů, ovocná vína, ostatní vína a medovinu, pivo, konzumní líh, lihoviny a ostatní alkoholické nápoje, kvasný ocet a droždí
Příl.12
Příl.12
Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Tabulka 1 Smyslové požadavky droždí barva vzhled vůně a chuť --------------------------------------------------------------------- světlešedá až bez povlaku a čistá, bez známek pekařské světlehnědá jednotlivých rozkladu čerstvé kolonií plísní pekařské sušené světlešedá až suché granule čistá, bez známek světlehnědá rozkladu sušené jedlé světlehnědá drobné lupínky čistá, bez známek až prach rozkladu Tabulka 2 Fyzikální a chemické požadavky droždí sušina v mohutnost popel v čistota % nejméně kynutí sušině v % nejvýše --------------------------------------------------------------------- obsah nepravých kvasinek pekařské rodu Torula,Mycoderma, čerstvé 25 max. 70 9 Candida, Pichia min. pekařské je přípustný jen v sušené 90 max. 70 9 množství,které nepříznivě min. neovlivní vlastnosti droždí sušené 90 9 jedlé