Odstavec předpisu 335/1997 Sb.
Vyhláška č. 335/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro nealkoholické nápoje a koncentráty k přípravě nealkoholických nápojů, ovocná vína, ostatní vína a medovinu, pivo, konzumní líh, lihoviny a ostatní alkoholické nápoje, kvasný ocet a droždí
Příl.12
Příl.12
Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Tabulka 1
Smyslové požadavky
droždí barva vzhled vůně a chuť
---------------------------------------------------------------------
světlešedá až bez povlaku a čistá, bez známek
pekařské světlehnědá jednotlivých rozkladu
čerstvé kolonií plísní
pekařské sušené světlešedá až suché granule čistá, bez známek
světlehnědá rozkladu
sušené jedlé světlehnědá drobné lupínky čistá, bez známek
až prach rozkladu
Tabulka 2
Fyzikální a chemické požadavky
droždí sušina v mohutnost popel v čistota
% nejméně kynutí sušině v %
nejvýše
---------------------------------------------------------------------
obsah nepravých kvasinek
pekařské rodu Torula,Mycoderma,
čerstvé 25 max. 70 9 Candida, Pichia
min.
pekařské je přípustný jen v
sušené 90 max. 70 9 množství,které nepříznivě
min. neovlivní
vlastnosti droždí
sušené 90 9
jedlé