Odstavec předpisu 326/2001 Sb.
Vyhláška č. 326/2001 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostaní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
§ 14
§ 14
Technologické požadavky
(1) U tepelně opracovaných masných výrobků musí být tepelně opracován celý
výrobek tak, aby bylo zajištěno dostatečné tepelné opracování všech složek výrobku.
(2) Nebalené masné výrobky bez technologického obalu, které nejsou určeny
k dalšímu tepelnému opracování před použitím, zejména vařená nebo uzená masa, musí
být před vložením do přepravních obalů s nepropustným dnem chráněny jednotlivě nebo
společně obalem, který není určený pro spotřebitele.
(3) Pro výrobu masných výrobků uvedených v příloze č. 4 tabulkách 4 až 9
se použije jedna ze základních surovin nebo libovolná kombinace základních surovin
uvedených v příloze č. 4 tabulkách 4 až 9.
(4) Podrobnosti o technologických požadavcích na jednotlivé skupiny masných
výrobků jsou uvedeny v příloze č. 5.
(5) Šunka z vepřového masa musí být vyrobena z vepřové kýty, u třídy nejvyšší
jakosti a třídy výběrové z vepřové kýty celosvalové, u třídy standardní lze použít
vepřovou kýtu zrněnou.
7a) Vyhláška č. 287/1997 Sb., o veterinárních požadavcích na živočišné produkty.