Odstavec předpisu 326/2001 Sb.
Vyhláška č. 326/2001 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostaní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
§ 22
§ 22
nadpis vypuštěn
(1) Kód určující rozlišovací číslo producenta, které se uvádí na vejcích
podle přímo použitelného předpisu Evropských společenství13), se skládá z
a) metody chovu, která se uvede příslušným kódem:
1. „1“ pro vejce nosnic
ve volném výběhu,
2. „2“ pro vejce nosnic v halách,
3. „3“ pro vejce nosnic v klecích,
nebo
4. „0“ pro vejce nosnic chovaných v souladu s požadavky ekologického zemědělství14),
b) registračního kódu státu,
c) čtyřmístného alfanumerického kódu, který vyjadřuje číselnou složku
registračního čísla hospodářství.
(2) Vejce třídy jakosti A se uchovávají při nekolísavé teplotě, a to nejvýše
plus 18 °C.
(3) Vejce křepelky japonské ve skořápce vhodná k lidské spotřebě nebo ke
zpracování se uchovávají, skladují a přepravují v suchu, mimo přímý dosah slunce,
při nekolísavé teplotě nejvýše plus 18 °C.
13) Čl. 9 nařízení Komise (ES) č. 589/2008 ze dne 23. června 2008, kterým se
stanoví prováděcí pravidla k nařízení Rady (ES) č. 1234/2007, pokud jde o obchodní
normy pro vejce.
14) Zákon č. 242/2000 Sb., o ekologickém zemědělství a o změně zákona č. 368/1992
Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů.