Odstavec předpisu 76/2003 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 76/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
Příl.1
Příloha 1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny
+-----------------+-----------------------+----------------------+ | Druh | Skupina | Podskupina | +-----------------+-----------------------+----------------------+ | |cukr extra bílý | | | +-----------------------+krystal, krupice, | | |cukr bílý |moučka | | +-----------------------+ | | |cukr polobílý | | | +-----------------------+----------------------+ | |cukr moučka s obsahem | | | |protihrudkujících | | | |látek | | | +-----------------------+----------------------+ | |tvarovaný cukr | | | |(kostky, bridž, homole)| | | +-----------------------+----------------------+ |Přírodní sladidla|cukr s přísadami | | | +-----------------------+----------------------+ | |přírodní cukr | | | +-----------------------+----------------------+ | |kandys | | | +-----------------------+----------------------+ | |tekuté výrobky z cukru |tekutý cukr | | | |tekutý invertní cukr | | | |sirup z invertního | | | |cukru | | | |karamel | | +-----------------------+----------------------+ | |dextróza |dextróza monohydrát | | |fruktóza |dextróza bezvodá | | |glukózový sirup |sušený glukózový sirup| +-----------------+-----------------------+----------------------+