Odstavec předpisu 76/2003 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 76/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
Příl.5
Příloha 5
Tabulka 1 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
+------------------------+----------------------+
|Skupina | Vlhkost |
| | (v % hmot. nejvýše) |
+------------------------+----------------------+
|karamely | - |
+------------------------+----------------------+
|dražé | - |
+------------------------+----------------------+
|želé | 22,0 |
+------------------------+----------------------+
|rahat, chalva | 20,0 |
+------------------------+----------------------+
|turecký med | 8,0 |
+------------------------+----------------------+
|lékořicové cukrovinky | 19,0 |
+------------------------+----------------------+
|pěnové | 25,0 |
+------------------------+----------------------+
|fondánové cukrovinky | 12,0 |
+------------------------+----------------------+
|komprimáty s glukózou | 10,0 |
|komprimáty ostatní | 7,0 |
+------------------------+----------------------+
|žvýkačky: | při 105 st.C |
| | 7,5 |
+------------------------+----------------------+
|dropsy: | |
|lité a lisované kandyty | 5,0 |
|protahované | 6,0 |
+------------------------+----------------------+
|roksy | 6,0 |
+------------------------+----------------------+
|furé | - |
+------------------------+----------------------+
Poznámka:
U výrobku balených do sáčků může být podíl drobné tříště nejvýše:
- dropsy a furé 2 % hmot.
- komprimáty 5 % hmot.
Tabulka 2 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od
spotřebitelského balení
+------------------------------+----------------------+
| Hmotnostní rozsah | Hmotnostní odchylka |
| (g) | (%) |
+------------------------------+----------------------+
|do 105 včetně | - 10,0 |
+------------------------------+----------------------+
|větší než 105 do 150 včetně | - 8,0 |
+------------------------------+----------------------+
|větší než 150 do 250 včetně | - 5,0 |
+------------------------------+----------------------+
|větší než 250 do 500 včetně | - 3,0 |
+------------------------------+----------------------+
|větší než 500 do 1000 včetně | - 2,0 |
+------------------------------+----------------------+
|nad 1000 (k rozvažování) | - 1,0 |
+------------------------------+----------------------+