Odstavec předpisu 76/2003 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 76/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
§ 6
§ 6
Uvádění do oběhu
(1) Cukr, s výjimkou cukru moučky, se skladuje při teplotě nejvýše 30 st.C
a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70 %.
(2) Cukr moučka se skladuje při teplotě nejvýše 30 st.C při relativní vlhkosti
vzduchu nejvýše 65 %.
(3) Tekuté výrobky z cukru se skladují při teplotě nejvýše 25 st.C.
(4) Cukr extra bílý, cukr bílý a cukr polobílý se uvádí do oběhu ve spotřebitelských
obalech o hmotnosti 125 g, 250 g, 500 g, 750 g, 1 kg, 1,5 kg, 2 kg, 2,5 kg, 3 kg,
4 kg, 5 kg, s výjimkou jednoporcového balení o hmotnosti 20 g.