Odstavec předpisu 76/2003 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 76/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
Příl.7

Příloha 7
Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Tabulka 1 - Kakaový prášek
+------------------------+---------------------+-----------------+
|                        |Obsah kakaového másla| Obsah vlhkosti  |
|                        |     v sušině        |(% hmot. nejvýše)|
|                        |        (%)          |                 |
+------------------------+---------------------+-----------------+
|kakaový prášek          |    nejméně 20,0     |       9,0       |
|(kakao)                 |                     |                 |
+------------------------+---------------------+-----------------+
|kakaový prášek          |   méně než 20,0     |       9,0       |
|se sníženým obsahem tuku|                     |                 |
+------------------------+---------------------+-----------------+

Tabulka 2 - Směsi kakaa s cukrem
+--------------------------+--------------------------+
|                          | Obsah kakaového prášku*) |
|                          |      (% hmot. nejméně)   |
+--------------------------+--------------------------+
|čokoláda v prášku         |             32,0         |
+--------------------------+--------------------------+
|slazený kakaový prášek,   |             25,0         |
|(slazené kakao)           |                          |
+--------------------------+--------------------------+
|čokoláda k přípravě nápoje|             25,0         |
+--------------------------+--------------------------+
|slazený kakaový prášek se |             25,0         |
|sníženým obsahem tuku     |                          |
+--------------------------+--------------------------+
|čokoláda k přípravě nápoje|             25,0         |
|se sníženým obsahem tuku  |                          |
+--------------------------+--------------------------+
*) v případě  směsí  kakaového  prášku  se  sníženým  obsahem tuku
   s cukrem  - obsah  kakaového  prášku  se sníženým  obsahem tuku
   v sušině

Tabulka 3 - Kakaové máslo
+----------------------+------------------+----------------------+
|                      |                  |     Obsah volných    |
|                      |    Podíl látek   |    mastných kyselin  |
|                      | nezmýdelnitelných|       vyjádřených    |
|                      |   petroletherem  | jako kyselina olejová|
|                      | (% hmot. nejvýše)|   (% hmot. nejvýše)  |
+----------------------+------------------+----------------------+
|lisované kakaové máslo|        0,35      |           1,75       |
+----------------------+------------------+----------------------+
|kakaové máslo         |        0,50      |           1,75       |
+----------------------+------------------+----------------------+

Tabulka 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od
            spotřebitelského balení
+------------------------------+----------------------+
|     Hmotnostní rozsah        | Hmotnostní odchylka  |
|           (g)                |         (%)          |
+------------------------------+----------------------+
|do 100 včetně                 |       - 5,0          |
+------------------------------+----------------------+
|větší než 100 do 250 včetně   |       - 3,0          |
+------------------------------+----------------------+
|větší než 250 do 500 včetně   |       - 2,0          |
+------------------------------+----------------------+
|větší než 500 do 1000 včetně  |       - 1,0          |
+------------------------------+----------------------+

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.