Odstavec předpisu 76/2003 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 76/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
Příl.7
Příloha 7
Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Tabulka 1 - Kakaový prášek +------------------------+---------------------+-----------------+ | |Obsah kakaového másla| Obsah vlhkosti | | | v sušině |(% hmot. nejvýše)| | | (%) | | +------------------------+---------------------+-----------------+ |kakaový prášek | nejméně 20,0 | 9,0 | |(kakao) | | | +------------------------+---------------------+-----------------+ |kakaový prášek | méně než 20,0 | 9,0 | |se sníženým obsahem tuku| | | +------------------------+---------------------+-----------------+ Tabulka 2 - Směsi kakaa s cukrem +--------------------------+--------------------------+
| | Obsah kakaového prášku*) | | | (% hmot. nejméně) |
+--------------------------+--------------------------+ |čokoláda v prášku | 32,0 | +--------------------------+--------------------------+ |slazený kakaový prášek, | 25,0 | |(slazené kakao) | | +--------------------------+--------------------------+ |čokoláda k přípravě nápoje| 25,0 | +--------------------------+--------------------------+ |slazený kakaový prášek se | 25,0 | |sníženým obsahem tuku | | +--------------------------+--------------------------+ |čokoláda k přípravě nápoje| 25,0 | |se sníženým obsahem tuku | | +--------------------------+--------------------------+ *) v případě směsí kakaového prášku se sníženým obsahem tuku s cukrem - obsah kakaového prášku se sníženým obsahem tuku v sušině Tabulka 3 - Kakaové máslo +----------------------+------------------+----------------------+ | | | Obsah volných | | | Podíl látek | mastných kyselin | | | nezmýdelnitelných| vyjádřených | | | petroletherem | jako kyselina olejová| | | (% hmot. nejvýše)| (% hmot. nejvýše) | +----------------------+------------------+----------------------+ |lisované kakaové máslo| 0,35 | 1,75 | +----------------------+------------------+----------------------+ |kakaové máslo | 0,50 | 1,75 | +----------------------+------------------+----------------------+ Tabulka 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od spotřebitelského balení +------------------------------+----------------------+ | Hmotnostní rozsah | Hmotnostní odchylka | | (g) | (%) | +------------------------------+----------------------+ |do 100 včetně | - 5,0 | +------------------------------+----------------------+ |větší než 100 do 250 včetně | - 3,0 | +------------------------------+----------------------+ |větší než 250 do 500 včetně | - 2,0 | +------------------------------+----------------------+ |větší než 500 do 1000 včetně | - 1,0 | +------------------------------+----------------------+