Odstavec předpisu 76/2003 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 76/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
Příl.7
Příloha 7
Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Tabulka 1 - Kakaový prášek +------------------------+---------------------+-----------------+ | |Obsah kakaového másla| Obsah vlhkosti | | | v sušině |(% hmot. nejvýše)| | | (%) | | +------------------------+---------------------+-----------------+ |kakaový prášek | nejméně 20,0 | 9,0 | |(kakao) | | | +------------------------+---------------------+-----------------+ |kakaový prášek | méně než 20,0 | 9,0 | |se sníženým obsahem tuku| | | +------------------------+---------------------+-----------------+ Tabulka 2 - Směsi kakaa s cukrem +--------------------------+--------------------------+
| | Obsah kakaového prášku*) | | | (% hmot. nejméně) |
+--------------------------+--------------------------+
|čokoláda v prášku | 32,0 |
+--------------------------+--------------------------+
|slazený kakaový prášek, | 25,0 |
|(slazené kakao) | |
+--------------------------+--------------------------+
|čokoláda k přípravě nápoje| 25,0 |
+--------------------------+--------------------------+
|slazený kakaový prášek se | 25,0 |
|sníženým obsahem tuku | |
+--------------------------+--------------------------+
|čokoláda k přípravě nápoje| 25,0 |
|se sníženým obsahem tuku | |
+--------------------------+--------------------------+
*) v případě směsí kakaového prášku se sníženým obsahem tuku
s cukrem - obsah kakaového prášku se sníženým obsahem tuku
v sušině
Tabulka 3 - Kakaové máslo
+----------------------+------------------+----------------------+
| | | Obsah volných |
| | Podíl látek | mastných kyselin |
| | nezmýdelnitelných| vyjádřených |
| | petroletherem | jako kyselina olejová|
| | (% hmot. nejvýše)| (% hmot. nejvýše) |
+----------------------+------------------+----------------------+
|lisované kakaové máslo| 0,35 | 1,75 |
+----------------------+------------------+----------------------+
|kakaové máslo | 0,50 | 1,75 |
+----------------------+------------------+----------------------+
Tabulka 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od
spotřebitelského balení
+------------------------------+----------------------+
| Hmotnostní rozsah | Hmotnostní odchylka |
| (g) | (%) |
+------------------------------+----------------------+
|do 100 včetně | - 5,0 |
+------------------------------+----------------------+
|větší než 100 do 250 včetně | - 3,0 |
+------------------------------+----------------------+
|větší než 250 do 500 včetně | - 2,0 |
+------------------------------+----------------------+
|větší než 500 do 1000 včetně | - 1,0 |
+------------------------------+----------------------+