Odstavec předpisu 76/2003 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 76/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
Příl.9
Příloha 9
Tabulka 1 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
(% hmot. vztažených na sušinu)
+-------------------+----------+----------+-------+--------+---------+------+----------+
| | | Obsah | Obsah | | | | Obsah |
| | Obsah |tukuprosté|celkové| Obsah | Obsah |Obsah | mouky |
| Druh | kakaového| kakaové |kakaové|mléčného|celkového|mléčné| nebo |
| | másla | sušiny |sušiny | tuku | tuku*) |sušiny| škrobu |
+-------------------+----------+----------+-------+--------+---------+------+----------+
|čokoláda | | | | | | | |
|(hořká čokoláda) | 18 | 14 | 35 | - | - | - | - |
+-------------------+----------+----------+-------+--------+---------+------+----------+
|mléčná čokoláda | - | 2,5 | 25 | 3,5 | 25 | 14 | - |
+-------------------+----------+----------+-------+--------+---------+------+----------+
|family mléčná | - | 2,5 | 20 | 5 | 25 | 20 | - |
|čokoláda | | | | | | | |
+-------------------+----------+----------+-------+--------+---------+------+----------+
|bílá čokoláda | 20 | - | - | 3,5 | - | 14 | - |
+-------------------+----------+----------+-------+--------+---------+------+----------+
|Chocolate a la taza| 18 | 14 | 35 | - | - | - |nejvýše 8 |
+-------------------+----------+----------+-------+--------+---------+------+----------+
|Chocolate familiar | 18 | 12 | 30 | - | - | - | nejvýše |
|a la taza | | | | | | | 18 |
+-------------------+----------+----------+-------+--------+---------+------+----------+
*) obsah celkového tuku = součet obsahu kakaového másla a mléčného tuku
Poznámka: uvedené hodnoty znamenají nejnižší limitující požadavek,
s výjimkou hodnot označených jako nejvyšší limitující požadavek
Tabulka 2 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od
spotřebitelského balení
+-----------+------------------------------+---------------------+
| Druh | Hmotnostní rozsah | Hmotnostní odchylka |
| | (g) | (%) |
+-----------+------------------------------+---------------------+
|čokolády | do 50 včetně | - 10 |
| | větší než 50 do 100 včetně | - 5 |
| | větší než 100 do 250 včetně | - 3 |
| | větší než 250 do 500 včetně | - 2 |
| | větší než 500 do 1000 včetně| - 1 |
+-----------+------------------------------+---------------------+
|čokoládové | do 105 včetně | - 10 |
|bonbóny | větší než 105 do 150 včetně | - 8 |
| | větší než 150 do 250 včetně | - 5 |
| | větší než 250 do 500 včetně | - 3 |
| | větší než 500 do 1000 včetně| - 2 |
| | nad 1000 | - 1 |
+-----------+------------------------------+---------------------+