Odstavec předpisu 157/2003 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 157/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování
§ 14
§ 14
Označování
(1) Kromě údajů uvedených v zákoně a ve vyhlášce o způsobu označování
potravin9) se zpracovaná zelenina dále označí
a) botanickým názvem použitého druhu zeleniny podle § 3 písm. c), pokud
není zahrnut v názvu výrobku,
b) použitým druhem nálevu,
c) názvem skupiny,
d) údajem, zda se jedná o zeleninový výrobek pálivý,
e) u upravené chlazené čerstvé zeleniny a zeleniny mléčně kvašené
1.
datem použitelnosti,
2. teplotou skladování.
(2) Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení jsou uvedeny
v příloze č. 8 tabulce 1.
(3) Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek
zeleniny u zeleninových salátů a směsí jsou uvedeny v příloze č. 8 tabulce 2.
9) Vyhláška č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků,
ve znění pozdějších předpisů.