Odstavec předpisu 157/2003 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 157/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování
§ 16
§ 16
Technologické požadavky
(1) U sterilovaných zeleninových výrobků, jejichž pH je nižší nebo rovno
4,0, se musí dosáhnout prohřátí obsahu spotřebitelského balení na 80 až 90 st.C.
(2) U sterilovaných zeleninových výrobků, jejichž pH je vyšší než 4,0, se
musí dosáhnout prohřátí obsahu spotřebitelského balení nejméně na 121,1 st.C nebo
volit takový sterilační postup, aby došlo k usmrcení vegetativních forem mikroorganismů
a jejich spór.