Odstavec předpisu 157/2003 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 157/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování
§ 26
§ 26
Uvádění do oběhu
(1) Čerstvé houby volně rostoucí se skladují a přepravují při teplotách od
0 st.C do 10 st.C, pouze v jedné vrstvě.
(2) Čerstvé houby pěstované se uvádějí do oběhu při teplotách od 0 st.C do
6 st.C balené a zabalené k přímému prodeji nejvýše ve dvou vrstvách; nebalené, volně
ložené nejvýše ve třech vrstvách.
(3) Sušené houby se skladují při teplotě nejvýše 20 st.C a relativní vlhkosti
nejvýše 65 %.
(4) Čerstvé houby pěstované mohou být baleny nebo zabaleny jen v prodyšné
fólii.
(5) Sušené houby musí být uváděny do oběhu balené nebo zabalené.