Odstavec předpisu 157/2003 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 157/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování
Příl.2

Příl.2
Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
 
-------------------------------------------------------------------------------------
Druh       Skupina     Potravina               Minimální         Poznámka
                                               hmotnostní
                                               podíl ovoce
                                               (v g v 1 kg
                                               potraviny)
-------------------------------------------------------------------------------------
Zpracované Džemy       všeobecně                  450
ovoce      výběrové    --------------------------------------------------------------
           (Extra)     z červeného rybízu,        350
                       jeřabin, rakytníku,
           Džemy       černého rybízu, kdoulí
           výběrové    a šípků
           (Extra)     --------------------------------------------------------------
           speciální   ze zázvoru                 250
                       --------------------------------------------------------------
           Džemy       z kešu-jablka              230
           výběrové    --------------------------------------------------------------
           (Extra)     z plodů mučenky
           méně sladké (maracuja)                  80
           --------------------------------------------------------------------------
           Džemy       všeobecně                  350
                       --------------------------------------------------------------
                       z červeného rybízu,        250
                       jeřabin, rakytníku,
                       černého rybízu, kdoulí
                       a šípků
                       --------------------------------------------------------------
                       ze zázvoru                 150
                       --------------------------------------------------------------
                       z kešu-jablka              160
                       --------------------------------------------------------------
                       z plodů mučenky
                       (maracuja)                  60
           --------------------------------------------------------------------------
           Rosoly      všeobecně                  450
           výběrové    --------------------------------------------------------------
           (Extra)     z černého rybízu, šípků,   350
                       kdoulí, malin
                       --------------------------------------------------------------
                       ze zázvoru                 250
                       --------------------------------------------------------------
                       z kešu-jablka              230
                               --------------------------------------------------------------
                       z plodů mučenky
                       (maracuja)                  80
           --------------------------------------------------------------------------
           Rosoly      všeobecně                  350
                       --------------------------------------------------------------
                       z černého rybízu, šípků,   250
                       kdoulí, malin
                       --------------------------------------------------------------
                       ze zázvoru                 150
                       --------------------------------------------------------------
                       z kešu-jablka              160
                       --------------------------------------------------------------
                       z plodů mučenky
                       (maracuja)                  60
           --------------------------------------------------------------------------
           Marmelády   všeobecně                  200            z toho min. 75 g
                                                                 pocházející
                                                                 z endokarpu
           --------------------------------------------------------------------------
           Povidla     slazená ze švestek        1700            k výrobě je možno
                                                                 použít švestkovou
                                                                 dřeň, švestkový
                                                                 lektvar a dřeň
                                                                 ze sušených švestek
                       --------------------------------------------------------------
                       slazená ze švestek        2200            podíl ovocné sušiny
                       a jablek                                  ze švestek nejméně
                                                                 75 %
                       --------------------------------------------------------------
                       slazená z jablek          3000
                       --------------------------------------------------------------
                       slazená z hrušek          3200            podíl ovocné sušiny
                       a jablek                                  z jablek nejméně
                                                                 30 %
           --------------------------------------------------------------------------
           Klevely     všeobecně                 1500
                       --------------------------------------------------------------
                       z meruněk                  730
                       --------------------------------------------------------------
                       z jahod                    640
           --------------------------------------------------------------------------
           Kaštanový                              380            podíl ovoce musí být
           krém                                                  vnesen kaštanovým
                                                                 krémem
           --------------------------------------------------------------------------
           Ovocný
           protlak
           --------------------------------------------------------------------------
           Sušené
           ovoce
           --------------------------------------------------------------------------
           Proslazené
           ovoce nebo
           kandované
           ovoce
           --------------------------------------------------------------------------
           Ovoce       v plechovém obalu          220
           v lihu      --------------------------------------------------------------
           (ovocná     ve skleněném obalu         450
           bowle)
           --------------------------------------------------------------------------
           Upravené
           chlazené
           čerstvé
           ovoce
           --------------------------------------------------------------------------
           Kompot
-------------------------------------------------------------------------------------

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.