Odstavec předpisu 157/2003 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 157/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování
Příl.2
Příl.2
Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
------------------------------------------------------------------------------------- Druh Skupina Potravina Minimální Poznámka hmotnostní podíl ovoce (v g v 1 kg potraviny) ------------------------------------------------------------------------------------- Zpracované Džemy všeobecně 450 ovoce výběrové -------------------------------------------------------------- (Extra) z červeného rybízu, 350 jeřabin, rakytníku, Džemy černého rybízu, kdoulí výběrové a šípků (Extra) -------------------------------------------------------------- speciální ze zázvoru 250 -------------------------------------------------------------- Džemy z kešu-jablka 230 výběrové -------------------------------------------------------------- (Extra) z plodů mučenky méně sladké (maracuja) 80 -------------------------------------------------------------------------- Džemy všeobecně 350 -------------------------------------------------------------- z červeného rybízu, 250 jeřabin, rakytníku, černého rybízu, kdoulí a šípků -------------------------------------------------------------- ze zázvoru 150 -------------------------------------------------------------- z kešu-jablka 160 -------------------------------------------------------------- z plodů mučenky (maracuja) 60 -------------------------------------------------------------------------- Rosoly všeobecně 450 výběrové -------------------------------------------------------------- (Extra) z černého rybízu, šípků, 350 kdoulí, malin -------------------------------------------------------------- ze zázvoru 250 -------------------------------------------------------------- z kešu-jablka 230 -------------------------------------------------------------- z plodů mučenky (maracuja) 80 -------------------------------------------------------------------------- Rosoly všeobecně 350 -------------------------------------------------------------- z černého rybízu, šípků, 250 kdoulí, malin -------------------------------------------------------------- ze zázvoru 150 -------------------------------------------------------------- z kešu-jablka 160 -------------------------------------------------------------- z plodů mučenky (maracuja) 60 -------------------------------------------------------------------------- Marmelády všeobecně 200 z toho min. 75 g pocházející z endokarpu -------------------------------------------------------------------------- Povidla slazená ze švestek 1700 k výrobě je možno použít švestkovou dřeň, švestkový lektvar a dřeň ze sušených švestek -------------------------------------------------------------- slazená ze švestek 2200 podíl ovocné sušiny a jablek ze švestek nejméně 75 % -------------------------------------------------------------- slazená z jablek 3000 -------------------------------------------------------------- slazená z hrušek 3200 podíl ovocné sušiny a jablek z jablek nejméně 30 % -------------------------------------------------------------------------- Klevely všeobecně 1500 -------------------------------------------------------------- z meruněk 730 -------------------------------------------------------------- z jahod 640 -------------------------------------------------------------------------- Kaštanový 380 podíl ovoce musí být krém vnesen kaštanovým krémem -------------------------------------------------------------------------- Ovocný protlak -------------------------------------------------------------------------- Sušené ovoce -------------------------------------------------------------------------- Proslazené ovoce nebo kandované ovoce -------------------------------------------------------------------------- Ovoce v plechovém obalu 220 v lihu -------------------------------------------------------------- (ovocná ve skleněném obalu 450 bowle) -------------------------------------------------------------------------- Upravené chlazené čerstvé ovoce -------------------------------------------------------------------------- Kompot -------------------------------------------------------------------------------------