Odstavec předpisu 157/2003 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 157/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování
Příl.8
Příl.8
Tabulka 1
Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
--------------------------------------------------
Hmotnostní rozsah Hmotnostní odchylka
(g) (%)
--------------------------------------------------
do 50 9,0
--------------------------------------------------
51 až 500 6,0
--------------------------------------------------
501 až 1000 5,0
--------------------------------------------------
nad 1000 3,0
--------------------------------------------------
Tabulka 2
Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů
jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
--------------------------------------------------
Složky Přípustná odchylka
(% hmot.) (%)
--------------------------------------------------
od 3,0 do 5,0 od - 2,0 do + 2,0
--------------------------------------------------
od 5,0 do 10,0 od - 4,0 do + 4,0
--------------------------------------------------
od 10,0 do 15,0 od - 7,0 do + 7,0
--------------------------------------------------
nad 15,0 od - 10,0 do + 10,0
--------------------------------------------------