Odstavec předpisu 157/2003 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 157/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování
Příl.8
Příl.8
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení -------------------------------------------------- Hmotnostní rozsah Hmotnostní odchylka (g) (%) -------------------------------------------------- do 50 9,0 -------------------------------------------------- 51 až 500 6,0 -------------------------------------------------- 501 až 1000 5,0 -------------------------------------------------- nad 1000 3,0 -------------------------------------------------- Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí -------------------------------------------------- Složky Přípustná odchylka (% hmot.) (%) -------------------------------------------------- od 3,0 do 5,0 od - 2,0 do + 2,0 -------------------------------------------------- od 5,0 do 10,0 od - 4,0 do + 4,0 -------------------------------------------------- od 10,0 do 15,0 od - 7,0 do + 7,0 -------------------------------------------------- nad 15,0 od - 10,0 do + 10,0 --------------------------------------------------