Odstavec předpisu 376/2003 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 376/2003 Sb., o veterinárních kontrolách dovozu a tranzitu produktů ze třetích zemí
Příl.5
Příloha 5
SKUPINY PRODUKTŮ A ČETNOST FYZICKÝCH KONTROL ZÁSILEK PRODUKTŮ DOVÁŽENÝCH Z
TŘETÍCH ZEMÍ
Skupiny produktů Četnost fyzických kontrol Kategorie I 1. Čerstvé maso a produkty, včetně pro všechny produkty: 20% drobů skotu, ovcí, koz, prasat a koní 2. Produkty rybolovu v hermeticky uzavřených nádobách určené k uchování při teplotě prostředí, čerstvé a mražené ryby a sušené nebo solené produkty rybolovu 3. Celá vejce 4. Vepřové sádlo a tavené tuky 5. Střeva zvířat 6. Násadová vejce Kategorie II 1. Drůbeží maso a výrobky pro všechny produkty: 50% z drůbežího masa 2. Králičí maso, maso zvěře ve farmovém chovu a maso volně žijící zvěře, výrobky z tohoto masa 3. Mléko a mléčné výrobky (k lidské spotřebě) 4. Vaječné výrobky 5. Zpracované živočišné bílkoviny (k lidské spotřebě) 6. Jiné produkty rybolovu než ty, které jsou uvedeny v bodě I/2. a mlži 7. Med Kategorie III 1. Sperma pro všechny produkty: nejméně 1 % a nejvýše 10% 2. Embrya 3. Hnůj 4. Mléko a mléčné výrobky (neurčené k lidské spotřebě) 5. Želatina 6. Žabí stehýnka a hlemýždi 7. Kosti a výrobky z kostí 8. Kůže a kožky 9. Štětiny, vlna, srst a peří 10. Rohy, výrobky z rohů, kopyta (paznehty) a výrobky z kopyt (paznehtů) 11. Včelařské produkty 12. Lovecké trofeje 13. Zpracovaná krmiva pro zvířata v zájmovém chovu 14. Suroviny k výrobě krmiv pro zvířata v zájmovém chovu 15. Suroviny, krev, výrobky z krve, žlázy a orgány určené k farmaceutickému použití
16. Krevní produkty určené k technickému využití 17. Patogeny 18. Seno a sláma