Odstavec předpisu 376/2003 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 376/2003 Sb., o veterinárních kontrolách dovozu a tranzitu produktů ze třetích zemí
Příl.5
Příloha 5
SKUPINY PRODUKTŮ A ČETNOST FYZICKÝCH KONTROL ZÁSILEK PRODUKTŮ DOVÁŽENÝCH Z
TŘETÍCH ZEMÍ
Skupiny produktů Četnost fyzických kontrol
Kategorie I
1. Čerstvé maso a produkty, včetně pro všechny produkty: 20%
drobů skotu, ovcí, koz, prasat
a koní
2. Produkty rybolovu v hermeticky
uzavřených nádobách určené
k uchování při teplotě prostředí,
čerstvé a mražené ryby a sušené
nebo solené produkty rybolovu
3. Celá vejce
4. Vepřové sádlo a tavené tuky
5. Střeva zvířat
6. Násadová vejce
Kategorie II
1. Drůbeží maso a výrobky pro všechny produkty: 50%
z drůbežího masa
2. Králičí maso, maso zvěře
ve farmovém chovu a maso volně
žijící zvěře, výrobky
z tohoto masa
3. Mléko a mléčné výrobky
(k lidské spotřebě)
4. Vaječné výrobky
5. Zpracované živočišné bílkoviny
(k lidské spotřebě)
6. Jiné produkty rybolovu než ty,
které jsou uvedeny v bodě I/2.
a mlži
7. Med
Kategorie III
1. Sperma pro všechny produkty:
nejméně 1 % a nejvýše 10%
2. Embrya
3. Hnůj
4. Mléko a mléčné výrobky
(neurčené k lidské spotřebě)
5. Želatina
6. Žabí stehýnka a hlemýždi
7. Kosti a výrobky z kostí
8. Kůže a kožky
9. Štětiny, vlna, srst a peří
10. Rohy, výrobky z rohů, kopyta
(paznehty) a výrobky z kopyt
(paznehtů)
11. Včelařské produkty
12. Lovecké trofeje
13. Zpracovaná krmiva pro zvířata
v zájmovém chovu
14. Suroviny k výrobě krmiv
pro zvířata v zájmovém chovu
15. Suroviny, krev, výrobky z krve,
žlázy a orgány určené
k farmaceutickému použití
16. Krevní produkty určené k technickému využití 17. Patogeny 18. Seno a sláma