Odstavec předpisu 133/2004 Sb.
Vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 133/2004 Sb., o podmínkách ozařování potravin a surovin, o nejvyšší přípustné dávce záření a o způsobu označení ozáření na obalu
§ 3
§ 3
Podmínky ozáření potravin ultrafialovými
paprsky
Ultrafialové paprsky lze použít k
ošetření
a) vody určené k výrobě balené kojenecké vody a balené pitné
vody, pokud se nezmění její základní složky, které jí propůjčují její
vlastnosti,
b) vody používané jako surovina k výrobě potravin.4)
4) § 13 odst.
2 vyhlášky č. 37/2001 Sb., o hygienických požadavcích na výrobky
přicházející do přímého styku s vodou a na úpravu vody.
Vyhláška č. 376/2000
Sb., kterou se stanoví požadavky na pitnou vodu a rozsah a četnost její
kontroly.