Odstavec předpisu 450/2004 Sb.
Vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 450/2004 Sb., o označování výživové hodnoty potravin
§ 4

§ 4
(1) Energetická hodnota se vypočítá s použitím těchto přepočítacích koeficientů pro 1 g látky:
a) sacharidy, s výjimkou polyolů    17 kJ = 4 kcal
b) polyoly                          10 kJ = 2,4 kcal
c) bílkoviny                        17 kJ = 4 kcal
d) tuky (triacylglyceroly)          37 kJ = 9 kcal
e) alkohol                          29 kJ = 7 kcal
f) organické kyseliny               13 kJ = 3 kcal
g) vláknina                          8 kJ = 2 kcal
h) erythritol                        0 kJ = 0 kcal.
(2) Přepočítací koeficient pro salatrimy, jimiž se rozumí tuky se sníženým obsahem energie řazené mezi potraviny nového typu, se stanoví pro 1 gram látky takto:
salatrimy                        25 kJ - 6 kcal.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.