Odstavec předpisu 437/2005 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 437/2005 Sb., kterou se mění vyhláška č. 323/2004 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o vinohradnictví a vinařství
Čl.I
Čl.I
Vyhláška č. 323/2004 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o vinohradnictví
a vinařství, se mění takto:
1. § 1 včetně poznámky pod čarou č. 1 zní:
"§ 1
Seznam odrůd pro výrobu jakostního vína stanovené oblasti
[K § 4 odst. 4 písm. d) zákona]
(1) Seznam moštových odrůd révy vinné, ze kterých je dovoleno vyrábět jakostní
víno stanovené oblasti, je uveden ve Státní odrůdové knize1).
(2) Názvy některých odrůd podle odstavce 1 lze nahradit synonymy uvedenými
v příloze č. 1.
1) Zákon č. 219/2003 Sb., o uvádění do oběhu osiva a sadby pěstovaných
rostlin a o změně některých zákonů (zákon o oběhu osiva a sadby).".
Dosavadní poznámky pod čarou č. 1 a 2 se označují jako poznámky pod čarou
č. 2 a 3, a to včetně odkazů na poznámky pod čarou.
2. V § 9 odst. 1 se slova "v dubovém sudu o objemu 225 litrů" nahrazují slovy
"v dubovém sudu o objemu větším než 210 litrů a menším než 250 litrů".
3. V § 9 se na konci odstavce 2 tečka nahrazuje čárkou a doplňují se písmena
g) a h), která znějí:
"g) "botrytický sběr", pokud jakostní víno s přívlastkem druhů výběr z hroznů
nebo výběr z bobulí nebo výběr z cibéb bylo vyrobeno z hroznů, které byly aspoň z
30 % napadeny ušlechtilou plísní šedou Botrytis cinerea P.,
h) "zrálo na kvasnicích" nebo "školeno na kvasnicích" anebo "krášleno na
kvasnicích", pokud víno při výrobě bylo ponecháno na kvasnicích po dobu nejméně 6
měsíců.".
4. V § 9 odst. 6 se slova "umístěné na zadní straně obalu" zrušují.
5. V § 12 odst. 3 písmeno a) včetně poznámky pod čarou č. 2a zní:
"a) u skutečného obsahu alkoholu - podle přímo použitelného předpisu Evropských
společenství2a),
2a) Čl. 3 odst. 2 nařízení Komise (ES) č. 753/2002.".
6. V § 14 odst. 1 se číslo "9" nahrazuje číslem "12".
7. V § 14 odst. 5 písm. b) se věta "výkupní lístek uchová výrobce i pěstitel
po dobu 5 let," nahrazuje větami "výkupní lístek může být nahrazen i jiným dokladem,
zejména vážním lístkem nebo dodacím listem, pokud tento doklad má veškeré náležitosti
a údaje obsažené ve výkupním lístku; výkupní lístek nebo doklad jej nahrazující uchová
výrobce i pěstitel po dobu 5 let,".
8. V § 14 se za odstavec 11 vkládá nový odstavec 12, který zní:
"(12) Ustanovení odstavce 11 věty druhé a třetí se nevztahují na výrobce,
jehož výroba produktů za vinařský rok nepřesáhne 100 hl. Tento výrobce vede evidenci
o zásobách produktu a přídavcích jiných látek než vína k produktu souhrnně pro všechny
své produkty na jednom formuláři podle kategorie vína podle vzoru stanoveného v příloze
č. 33a nebo podle šarže podle vzoru stanoveného v příloze č. 33b.".
Dosavadní odstavec 12 se označuje jako odstavec 13.
9. V § 14 odst. 13 se za číslo "33" vkládají slova "nebo 33a nebo 33b".
10. Příloha č. 1 zní:
"Příloha č. 1 k vyhlášce č. 323/2004 Sb.
Synonyma odrůd, ze kterých je dovoleno vyrábět jakostní víno stanovené
oblasti
Bílé moštové odrůdy: ------------------------------------------------- Název odrůdy Synonymum ------------------------------------------------- Muškát moravský MOPR Muškát Ottonel Muscat Ottonel Müller Thurgau Rivaner Neuburské Neuburger Rulandské bílé Pinot blanc Rulandské šedé Pinot gris Ryzlink rýnský Rheinriesling, Riesling Ryzlink vlašský Welschriesling Sauvignon Sauvignon blanc Sylvánské zelené Sylvánské, Grüner Silvaner Tramín červený Tramín, Gewürztraminer Veltlínské červené rané Malvasier, Malvasia Veltlínské zelené Grüner Veltliner ------------------------------------------------- Modré moštové odrůdy: ------------------------------------------------- Název odrůdy Synonymum ------------------------------------------------- Frankovka Lemberger, Blaufrankisch Modrý Portugal Blauer Portugieser, Portugieser Blau Rulandské modré Pinot noir Svatovavřinecké Saint Laurent". -------------------------------------------------
11. V příloze č. 3 pod tabulkou se věta "Udělení práva na opětovnou výsadbu
podle § 9 odst. 1 písm. b) zákona je podmíněno složením jistoty Státnímu zemědělskému
intervenčnímu fondu." zrušuje.
12. Příloha č. 10 zní:
Příloha č. 10 k vyhlášce č. 323/2004 Sb.
Fyzikální a chemické požadavky na jakost vína
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- barva vína jakostní víno s přívlastkem jakostní víno stolní víno, perlivé šumivé víno likérové aromatizované -------------------------------------------------- zemské víno víno -------------------------------------------------------- víno, víno kabinetní pozdní výběr z výběr z bobulí, slámové šumivé víno jakostní aromatické jakostní jakostní víno sběr hroznů výběr z cibéb, víno šumivé jakostní šumivé likérové ledové víno víno šumivé víno víno s. o., víno a aromatické pěstitelský sekt jakostní šumivé víno s. o. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- skutečný obsah alkoholu v % objemových ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- bílé min. 7 min. 7 min. 7 min. 7 min. 7 min. 8,5 min. 8,5 min. 7 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- min.10 min. 10 min.6 min. 10 min.15 min.14,5 červené min. 8 min. 8 min. 8 min. 8 min. 8 min. 8,5 min. 8,5 min. 7 max. 22 max. 22 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- obsah bezcukerného extraktu v g/l (minimální hodnoty) ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- bílé x x x x x 17 16 16 16 16 x x x 10 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- červené x x x x x 18 18 18 18 18 x x x 10 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Poznámky:
Pro růžové víno platí hodnoty předepsané pro bílé víno. Mezní
hodnoty pro hustotu, celkový suchý extrakt, redukující cukry, popel, zásaditost popela,
veškerý obsah kyselin, vázané kyseliny, pH a volný SO
2
nejsou stanoveny.".13. Příloha č. 15 zní:
"Příloha č. 15 k vyhlášce č. 323/2004 Sb.
Seznam odrůd, ze kterých je dovoleno vyrábět zemské víno
Blauburger
Bouvierův hrozen
Čabaňská perla
Červenošpičák
Damascenka
Dívčí hrozen - synonymum: Leánka
Chenin blanc
Jakubské
Kadarka modrá
Kamenorůžák bílý - synonymum: Steinschiller
Malbec
Malingre
Modrý Janek
Muškát žlutý
Ortliebské žluté - synonymum: Ortlíbské žluté
Portugalské bílé
Prachttraube
Ryzlink buketový
Sauvignon šedý - synonymum: Sauvignon gris
Sémillon
Sylvánské červené
Syrah - synonymum: Shiraz
Veltlínské červenobílé
Viognier".
14. Příloha č. 17 zní:
"Příloha č. 17 k vyhlášce č. 323/2004 Sb.
Prohlášení o zahájení/přerušení/ukončení výroby produktů
Prohlášení o zahájení/přerušení/ukončení výroby:
Zahájení, přerušení a ukončení výroby produktů je výrobce povinen oznámit
písemně Ústavu, nejpozději v den zahájení, přerušení nebo ukončení výroby produktů.
Netýká se výroby hroznů.
Tiskopisy je potřeba vyplnit pečlivě podle předepsaného vzoru písma.
Jiný typ písma znemožňuje zpracování a tiskopis bude ve správním řízení prohlašujícímu
vrácen k přepracování. Prohlašující uvede přesně a úplně všechny požadované informace.
Vyplňuje se zleva doprava.
Vzor písma:
A Á B C Č D Ď E É Ě F G H I Í J K L M N Ň O Ó P Q R Ř S Š T Ť U Ú Ů V W X Y Ý Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 @
Informace o subjektu:
1 a 2 fyzická osoba uvede rodné číslo, v případě,že bylo přiděleno,
uvede i IČ. Právnická osoba uvede IČ.
6 uvede se obchodní firma tak, jak je uvedena v Obchodním rejstříku
7 uvede se telefon na kontaktní osobu v mezinárodním tvaru
9 kontaktní osoba je osoba pověřená k vyplnění prohlášení a kontaktem
s Ústavem
10 název obce se uvede přesný dle katalogu obcí ČR
12 pošta se uvede přesně dle katalogu
16 vyplní se datum podání prohlášení do všech polí. Např. 01.09.2005
Pole "Úřední záznamy" zůstane volné, nevyplňuje se.
Pokud má prohlašující více provozoven, uvede je všechny v libovolném
pořadí na dalších listech prohlášení.
17 uvede se datum zahájení/přerušení/ukončení výroby
18 uvede se název provozovny
19 uvede se předmět výroby, např. výroba vína, stáčení
20 křížkem se vyznačí pouze jedna z možností: zahájení,přerušení nebo
ukončení
Pole "Razítko a podpis" se vyplní čitelným otiskem razítka a podpisem
prohlašujícího.".
15. Příloha č. 20 zní:
"Příloha č. 20 k vyhlášce č. 323/2004 Sb.
Prohlášení o sklizni
Pokyny pro vyplnění Prohlášení o sklizni:
Prohlášení o sklizni je povinen podávat každý, kdo část nebo celou svoji
sklizeň prodává výrobci vína. Za členy vinařského družstva podává hlášení družstvo.
Hlášení o sklizni nepodává ten, kdo sám zpracovává celou sklizeň na víno.
Tiskopisy je potřeba vyplnit pečlivě podle předepsaného vzoru písma.
Jiný typ písma znemožňuje zpracování a tiskopis bude ve správním řízení prohlašujícímu
vrácen k přepracování. Prohlašující uvede přesně a úplně všechny požadované informace.
Vyplňuje se zleva doprava černou propisovací tužkou.
Vzor písma:
A Á B C Č D Ď E É Ě F G H I Í J K L M N Ň O Ó P Q R Ř S Š T Ť U Ú Ů V W X Y Ý Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 @
Pro čísla s desetinou čárkou uvádějte desetinná místa za zesílenou linku.
Přebytečná desetinná místa zaokrouhlete dolů, chybějící doplňte nulami
-------------------------------------------------------- Př.: 1 2 3 0 | 5 0 --------------------------------------------------------
Červená a růžová vína nebo mošty uvádějte v jednom políčku v součtu.
První strana
Prohlašující uvede na první stranu pořadové číslo listu z počtu listů.
------------------ ------------------ Př. : list č. 0 0 1 z 0 0 5 ------------------ ------------------
Informace o subjektu:
1 a 2 fyzická osoba uvede rodné číslo, v případě,že bylo přiděleno,
uvede i IČ. Právnická osoba uvede IČ.
6 uvede se obchodní firma tak, jak je uvedena v Obchodním rejstříku
7 uvede se telefon na kontaktní osobu v mezinárodním tvaru
9 kontaktní osoba je osoba pověřená k vyplnění prohlášení a kontaktem
s Ústavem
10 název obce se uvede přesný dle katalogu obcí ČR
12 pošta se uvede přesně dle katalogu
16 vyplní se datum podání prohlášení do všech polí. Např. 01.09.2005
Pole "Úřední záznamy" zůstane volné, nevyplňuje se
Tabulka 1:
17 uvede se celková plocha vinic pěstitele
18 uvede se výnosová plocha vinic k produkci vinných hroznů, včetně
mladých vinic, rozdělená na plochu ležící ve viničních tratích a na plochu mimo trať
23 uvede se např. spotřeba stolních hroznů, rozinek, bezprostřední
zpracování na hroznový mošt a výroba hroznového moštu
Množství vinných hroznů odevzdané vinařskému družstvu nebo prodané zpracovateli
hroznů se udává jako celek. Členění na jednotlivé kvalitativní stupně se uvádí v
Tabulce 2.
Druhá a každá další strana
Tabulka 2:
Do předtištěných kolonek uvede pořadové číslo listu z počtu listů Prohlášení
o sklizni.
------------------ ----------------- Př. : list č. 0 0 2 z 0 0 5 ------------------ -----------------
Informace o subjektu:
Prohlašující vyplní pouze své rodné číslo a IČ.
Příjemce:
24 uvede se jméno a adresa příjemce hroznů
25-28 pokud se jedná o mošt nebo víno, přepočtou se na q vynásobením
jejich objemu v hl koeficientem 1,4 (např. 16 hl vína odpovídá 22,4 q hroznů)
V případě, že má prohlašující více odběratelů - příjemců, bude pokračovat
na dalším listu. List opět označí pořadovým číslem z počtu listů.
Pole "Razítko a podpis" se vyplní čitelným otiskem razítka a podpisem
prohlašujícího".
16. Příloha č. 21 zní:
"Příloha č. 21 k vyhlášce č. 323/2004 Sb.
Prohlášení o produkci
Pokyny pro vyplnění Prohlášení o produkci:
Prohlášení je povinen podávat každý vinař, který svoje víno uvádí do
oběhu nebo vyrobí pro vlastní potřebu alespoň 1000 litrů vína za rok. Hlášení nepodávají
výrobci, kteří vyrobí za rok méně než 1000 litrů vína, které nebude v žádné formě
uváděno do oběhu.
Tiskopisy je potřeba vyplnit pečlivě podle předepsaného vzoru písma.
Jiný typ písma znemožňuje zpracování a tiskopis bude ve správním řízení prohlašujícímu
vrácen k přepracování. Prohlašující uvede přesně a úplně všechny požadované informace.
Vyplňuje se zleva doprava černou propisovací tužkou.
Vzor písma:
A Á B C Č D Ď E É Ě F G H I Í J K L M N Ň O Ó P Q R Ř S Š T Ť U Ú Ů V W X Y Ý Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 @
První strana
Prohlašující vyplní informace o subjektu a na první stranu uvede pořadové
číslo listu z počtu listů.
Uvede pořadové číslo listu z počtu listů.
------------------ -------------------- Př. : list č. 0 0 1 z 0 0 5 ------------------ --------------------
Informace o subjektu:
1 a 2 fyzická osoba uvede rodné číslo, v případě,že bylo přiděleno,
uvede i IČ. Právnická osoba uvede IČ.
6 uvede se obchodní firma tak, jak je uvedena v Obchodním rejstříku
7 uvede se telefon na kontaktní osobu v mezinárodním tvaru
9 kontaktní osoba je osoba pověřená k vyplnění prohlášení a kontaktem
s Ústavem
10 název obce se uvede přesný dle katalogu obcí ČR
12 pošta se uvede přesně dle katalogu
16 vyplní se datum podání prohlášení do všech polí. Např. 01.09.2005
Pole "Úřední záznamy" se nevyplňuje, zůstane volné
Vlastní produkce:
17 Výnosová plocha vinic je celková plocha vinic pěstitele, včetně
mladých vinic
19, 22 včetně částečně zkvašeného hroznového moštu, ale bez rektifikovaného
a koncentrovaného hroznového moštu
20, 21, 23, 24 včetně mladého vína v procesu kvašení
25 veškeré ostatní výrobky získané během hospodářského roku, které
nebylo možno uvést do jiných sloupců
Druhá a každá další strana
Prohlašující uvede pořadové číslo listu z počtu listů Prohlášení o sklizni.
------------------ -------------------- Př. : list č. 0 0 2 z 0 0 5 ------------------ --------------------
Informace o subjektu:
Prohlašující vyplní pouze své rodné číslo a/nebo IČ, stejně jako je
uvedl na první straně.
Dodavatel:
Prohlašující uvede pořadové číslo dodavatele ve formátu:
0 0 1
Pokud má více dodavatelů, přiloží odpovídající počet listů
1 uvede rodné číslo dodavatele, pokud jde o fyzickou osobu
2 uvede se IČ, pokud jde o právnickou osobu nebo fyzickou osobu jíž
bylo přiděleno IČ
17 uvede se výnosová plocha odkud produkty pocházejí
28 ostatními údaji jsou: jméno a adresa dodavatele, číslo/a dodacího/ích
listu/ů nebo výkupního/ích lístku/ů
Pole "Razítko a podpis" se vyplní čitelným otiskem razítka a podpisem
prohlašujícího".
17. Příloha č. 22 zní:
"Příloha č. 22 k vyhlášce č. 323/2004 Sb.
Prohlášení o zásobách
Prohlášení o zásobách:
Prohlášení je povinen podávat každý, kdo uvádí víno do oběhu. Hlášení
nemusí podávat koneční spotřebitelé a maloobchodníci, kteří prodávají konečnému spotřebiteli
méně než 1000 hl vína za vinařský rok.
Tiskopisy je potřeba vyplnit pečlivě podle předepsaného vzoru písma.
Jiný typ písma znemožňuje zpracování a tiskopis bude ve správním řízení prohlašujícímu
vrácen k přepracování. Prohlašující uvede přesně a úplně všechny požadované informace.
Vyplňuje se zleva doprava černou propisovací tužkou.
Vzor písma:
A Á B C Č D Ď E É Ě F G H I Í J K L M N Ň O Ó P Q R Ř S Š T Ť U Ú Ů V W X Y Ý Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 @
V hlavičce prohlášení se do prázdných polí se uvede aktuální rok.
Informace o subjektu:
Pole "Úřední záznamy" zůstane volné, nevyplňuje se
1 a 2 fyzická osoba uvede rodné číslo, v případě, že bylo přiděleno,
uvede i IČ. Právnická osoba uvede IČ.
6 uvede se obchodní firma tak, jak je uvedena v Obchodním rejstříku
7 uvede se dostupný telefon na kontaktní osobu v mezinárodním tvaru
9 kontaktní osoba je osoba pověřená k vyplnění prohlášení a kontaktem
s Ústavem
10 název obce se uvede přesný dle katalogu obcí ČR
12 pošta se uvede přesně dle katalogu
16 vyplní se datum podání prohlášení do všech polí. Např. 01.09.2005
17 uvedou se místa skladování produktů v libovolném pořadí
18 pole vyplní křížkem ten, kdo vyrábí víno (může být současně obchodníkem)
19 pole označí křížkem ten, kdo víno nakupuje a prodává (může být současně
výrobcem)
Údaje v tabulce:
Uvádějí se v hektolitrech na desetinná čísla (tj. za svislou čarou
jsou uvedeny litry).
Do řádku 05 se uvede součet.
Pole "Razítko a podpis" se vyplní čitelným otiskem razítka a podpisem
prohlašujícího".
18. V příloze č. 23 ve sloupci "sklizeno hroznů" se slova "cukernatost st.
nm1)" nahrazují slovy "cukernatost st. NM1)".
19. Příloha č. 25 zní:
"Příloha č. 25 k vyhlášce č. 323/2004 Sb.
Výkupní lístek
Pěstitel: Výrobce: 1. Jméno, příjmení, titul/ 5. Jméno, příjmení, titul/ Obchodní firma nebo název: Obchodní firma nebo název: ............................. ............................. 2. Ulice .................... 6. Ulice ....................... 3. Obec, PSČ: ............... 7. Obec, PSČ: .................. 4. RČ/IČ: ................... 8. RČ, IČ: ..................... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Pořadové číslo Název odrůdy Registrační číslo vinice Vinařská obec Viniční trať Cukernatost Hmotnost Cena °NM (v kg) v Kč ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Prohlašuji, že výše uvedené údaje jsou úplné a pravdivé. Pěstitel: Výrobce: Razítko a podpis*): Razítko a podpis*): Datum: Datum: *) u fyzické osoby se razítko nevyžaduje; v případě právnické osoby podpis odpovědného zástupce/statutárního orgánu
Vysvětlivky:
2, 3, 6, 7 - fyzická osoba uvede trvalý pobyt a místo podnikání, liší-li
se od trvalého pobytu; právnická osoba uvede sídlo (podle obchodního rejstříku)
4, 8 - fyzická osoba uvede rodné číslo a v případě, že jí bylo přiděleno,
i identifikační číslo".
20. Příloha č. 27 zní:
"Příloha č. 27 k vyhlášce č. 323/2004 Sb.
Evidence o hmotnosti a cukernatosti zpracovaných vinných hroznů nebo hroznového
moštu a množství vyrobeného vína s členěním podle jakostních tříd
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------- Druh vína Vinařská podoblast Vinařská obec Viniční trať Odrůda Zpracované Množství Vyrobené množství Cukernatost Použité množství Celkové množství upraveného Množství vína Číslo šarže, množství vinných vedlejších produktů* hroznového moštu °NM**) cukru (kg) hroznového moštu po odečtení ztrát u vína s přívlastkem hroznů (kg) nebo rmutu (hl) (včetně nakoupeného) (hl)***) (hl) i evidenční číslo jakosti (kg) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------- Stolní víno****) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------- Celkem ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------- Zemské víno ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------- Celkem ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------- Jakostní víno ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------- Celkem ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------- Jakostní víno s přívlastkem - kabinetní víno - pozdní sběr - výběr z hroznů - výběr z bobulí - výběr z cibéb - ledové víno - slámové víno ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------- Celkem ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------- Víno celkem ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------- *) matoliny, včetně třapin **) cukernatost je měřena ve stupních normalizovaného moštoměru ***) do úpravy se počítá např. navýšení objemu při zvýšení přirozeného obsahu alkoholu (např. nabytí objemu po rozpuštění cukru), dále zmenšení objemu po odkalování či čiření moštu ****) s výjimkou zemského vína Datum: Podpis osoby odpovědné za vedení evidence:".
21. V příloze č. 32 nadpis v prvním sloupci tabulky zní: "Druh vína, odrůda
a číslo šarže*)".
Poznámka *) pod tabulkou zní:
"*) Například víno jakostní MT, číslo šarže..., víno s přívlastkem pozdní
sběr Chardonnay, číslo šarže... atd. U vína z dovozu se uvede též země původu.".
22. V příloze č. 33 poznámce č. 2 pod tabulkou se slova "Odrůdy jsou uváděny
příkladně." zrušují.
23. Za přílohu č. 33 se vkládají nové přílohy č. 33a a 33b, které znějí:
"Příloha č. 33a k vyhlášce č. 323/2004 Sb.
Souhrnná evidence o zásobách produktu a přídavcích jiných látek než vína
k produktu podle kategorie vína
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kategorie vína:1) -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Datum Druh produktu2) Číslo šarže Příjem litrů3) Výdej litrů Zůstatek litrů Přídavek jiných látek než vína4) Poznámka5) Podpis6) -------------------------------- Druh Množství -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1) Např. stolní víno, zemské víno, jakostní víno (včetně vín s přívlastkem). 2) Např. víno jakostní MT, víno s přívlastkem pozdní sběr Chardonnay. U vína z dovozu se uvede též země původu. 3) Vyplňuje se i v případě, že užití přídatných látek změní objem produktu. 4) Název látky, např. SO2, kys. sorbová, kys. metavinná (viz příloha IV nařízení Rady č. 1493/1999), zahuštěný hroznový mošt atd.; v případě komerčních produktů neuvádět obchodní název, ale účinnou látku. 5) Zde se vždy uvádí číslo nádoby, resp. čísla nádob příslušné šarže. Pokud došlo ke změně jakosti nebo kategorie produktu (např. výroba aromatizovaného vína), uveďte označení výsledného produktu. V případě, že došlo ke stočení z/do jiné nádoby, uveďte číslo této nádoby. Uvádí se též množství vinných kalů v litrech. Při plnění do lahví uveďte počet naplněných lahví a jejich objem. Při plnění do lahví za úplatu uveďte rovněž název a adresu stáčírny. Při výrobě alkoholizovaného vína skutečný obsah alkoholu před a po přidání destilátu do vína. 6) Podpis osoby odpovědné za vedení evidence.
Příloha č. 33b k vyhlášce č. 323/2004 Sb.
Souhrnná evidence o zásobách produktu a přídavcích jiných látek než vína
k produktu podle čísla šarže
Číslo šarže: --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Datum Druh Velikost Složení Uplatněné Přídavek jiných Umístěno v Obsah volného Obsah celkového Podpis4) produktu1) šarže2) šarže3) ztráty látek než vína nádobě číslo: SO2SO2při výrobě (látka a množství) šarže celkem --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Evidence jednotlivých prodejů z šarže: --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Datum Odběratel Příjem (l nebo ks láhví) Vydej (l nebo ks láhví) Zůstatek (l nebo ks láhví) Podpis4) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1) Např. víno jakostní MT, víno s přívlastkem pozdní sběr Chardonnay. U vína z dovozu se uvede též země původu. 2) V litrech, v případě, že je šarže naláhvována, počet láhví a objem láhve. 3) Složení šarže musí navazovat na "Evidenci o hmotnosti a cukernatosti zpracovaných vinných hroznů-" (příloha č. 23 k vyhlášce). 4) Podpis osoby odpovědné za vedení evidence.".