Odstavec předpisu 469/2005 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 469/2005 Sb., kterou se mění vyhláška č. 541/2002 Sb., kterou se stanoví sazebník náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly podle § 3 odst. 3 písm. b) zákona č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů
Čl.I
Čl.I
Vyhláška č. 541/2002 Sb., kterou se stanoví sazebník náhrad
nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské
inspekce pro účely kontroly podle § 3 odst. 3 písm. b) zákona č. 146/2002 Sb.,
o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících
zákonů, se mění takto:
1. V § 1 se slova "odst. 3" nahrazují slovy "odst.
4".
2. Příloha č. 1 zní:
"Příloha č. 1 k vyhlášce č. 541/2002 Sb.
Fyzikálně-chemické rozbory
-------------------------------------------------------------------- |Rozbor |Výše náhrady | | |nákladů v Kč | -------------------------------------------------------------------- |Stanovení antioxidantů v potravinách metodou HPLC|2 460 | |Stanovení antioxidantů v potravinách metodou GC |2 460 | |Stanovení kyseliny isoaskorbové v potravinách |950 | |metodou HPLC | | |Identifikace syntetických potravinářských barviv | | |v potravinách metodou TLC |780 | |Stanovení syntetických potravinářských barviv v | | |potravinách metodou HPLC |2 080 | |Stanovení syntetických potravinářských barviv v | | |potravinách metodou spektrofotometrickou |1 480 | |Stanovení karotenoidů v potravinách metodou | | |spektrofotometrickou |1 200 | |Stanovení beta-karotenu v potravinách metodou | | |spektrofotometrickou |1 990 | |Stanovení beta-karotenu v potravinách metodou |1 600 | |HPLC | | |Stanovení kyseliny p-hydroxybenzoové a jejích | | |esterů v potravinách metodou HPLC |960 | |Stanovení kyseliny propionové v potravinách |1 090 | |metodou HPLC | | |Stanovení kyseliny sorbové a kyseliny benzoové v | | |potravinách metodou HPLC |950 | |Stanovení celkového oxidu siřičitého v |320 | |potravinách metodou destilačně-titrační | | |Stanovení oxidu siřičitého v potravinách metodou | | |spektrofotometrickou s pararosanilinem |1 080 | |Stanovení dusitanů v potravinách |560 | |spektrofotometricky | | |Stanovení dusitanů v potravinách metodou FIA |1 000 | |Stanovení bifenylu a orto-fenylfenolu v |2 410 | |potravinách metodou GC | | |Stanovení kyseliny mravenčí v potravinách metodou|1 090 | |HPLC | | |Stanovení fosforu v potravinách metodou |1 280 | |spektrofotometrickou | | |Stanovení kyseliny citronové metodou HPLC |1 200 | |Stanovení anthokyanů metodou "fingerprinting |2 640 | |chromatography" | | |Stanovení neohesperidinu v potravinách metodou |1 080 | |HPLC | | |Stanovení sorbitolu a manitolu v potravinách |950 | |metodou HPLC | | |Stanovení sorbitu v pekařských a cukrářských |260 | |výrobcích | | |Stanovení theobrominu, kofeinu a theofylinu v | | |potravinách metodou HPLC |1 160 | |Stanovení celkového obsahu glutamátu sodného v | | |potravinách metodou HPLC |1 110 | |Stanovení glutamátu sodného v polévkách a | | |obdobných přípravcích metodou izotachoforetickou |370 | |(ITP) | | |Stanovení chininu metodou HPLC |1 000 | |Stanovení chininu metodou spektrofotometrickou |940 | |Stanovení přídavku glutamátu sodného výpočtem z | | |celkového obsahu glutamátu |1 550 | |Stanovení aromatických látek a alkaloidů v | | |potravinách metodou GC |2 000 | |Stanovení mentolu v potravinách metodou GLC |1 780 | |Stanovení vanilinu, ethylvanilinu, kumarinu a | | |příbuzných aromatických látek v potravinách |1 080 | |metodou HPLC | | |Stanovení flavonoidních látek v potravinách |1 080 | |metodou HPLC | | |Stanovení niacinu a kyseliny listové ve | | |fortifikovaných potravinách metodou HPLC |1 530 | |Stanovení vitaminů A a E v potravinách metodou |1 600 | |HPLC | | |Stanovení vitaminů B1, B2, B6 v potravinách |1 690 | |metodou HPLC | | |Stanovení vitaminu B12 v potravinách metodou |3 000 | |ELISA | | |Stanovení vitamínu B1 metodou HPLC |1 690 | |Stanovení vitamínu B2 metodou HPLC |1 690 | |Stanovení vitaminu C v potravinách metodou HPLC |950 | |Stanovení vitaminů D2 a D3 ve fortifikovaných | | |potravinách metodou HPLC |1 600 | |Stanovení kyseliny pantotenové ve fortifikovaných| | |potravinách metodou HPLC |1 480 | |Stanovení obsahu jódu metodou |1 530 | |spektrofotometrickou | | |Stanovení L-karnitinu v energetických nápojích a | | |v potravních doplňcích metodou HPLC |1 300 | |Stanovení thiabendazolu v potravinách |2 020 | |Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení|2 470 | |GC AED | | |Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení|1 390 | |GC MSD | | |Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení|3 430 | |LC/MS | | |Stanovení diquatu a paraquatu v potravinách |2 780 | |metodou GC | | |Stanovení dithiokarbamátů v potravinách metodou |2 570 | |GC | | |Stanovení fenoxyalkanových kyselin v potravinách |2 730 | |metodou GC | | |Stanovení kyseliny kyanovodíkové metodou |550 | |destilačně titrační | | |Stanovení fosforovodíku v potravinách metodou GC |2 440 | |Stanovení fenylmočovinových herbicidů | | |v potravinách metodou GC |2 240 | |Stanovení reziduí pesticidů v potravinách metodou| | |GC (Multireziduální metoda GC/ECD/NPD/MSD) |5 930 | |Stanovení pesticidů v potravinách metodou HPLC | | |(Multireziduální metoda I) |2 440 | |Stanovení reziduí pesticidů v potravinách metodou| | |LC/MS (Multireziduální metoda) |4 590 | |Stanovení chlormequatu v potravinách metodou |3 650 | |LC/MS | | |Stanovení daminosidu v potravinách metodou GC |2 780 | |Stanovení mléčného tuku v potravinách metodou GC |2 460 | |Stanovení triacylglycerolů v potravinách metodou |3 700 | |GC | | |Stanovení stigmastadienů v potravinách metodou GC|3 100 | |Stanovení triazinových herbicidů v potravinách |2 280 | |metodou GC | | |Stanovení metylbromidu v potravinách metodou GC |2 470 | |Stanovení bromidů v potravinách metodou GC/ECD |2 290 | |Stanovení jednoho prvku metodou AAS - plamenová |420 | |technika | | |Stanovení jednoho prvku metodou AAS - | | |bezplamenová technika |630 | |Stanovení jednoho prvku metodou AAS - hydridová |750 | |technika | | |Stanovení rtuti metodou AAS na zařízení AMA 254 |360 | |Stanovení dusičnanů v ovoci a zelenině metodou |660 | |ISE | | |Stanovení dusičnanů metodou HPLC |1 130 | |Stanovení sumy dusičnanů a dusitanů v potravinách| | |metodou FIA |1 000 | |Stanovení bromidů a dusitanů metodou HPLC |1 480 | |Stanovení chlorovaných alifatických uhlovodíků |1 680 | |metodou GC | | |Stanovení polyaromatických uhlovodíků v | | |potravinách metodou HPLC |2 910 | |Stanovení N-nitrosaminů v potravinách metodou |2 950 | |GC/TEA | | |Stanovení ftalátů v nápojích metodou GC |1 980 | |Stanovení polychlorovaných bifenylů a | | |chlorovaných pesticidů v potravinách metodou GC |2 640 | |Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 v potravinách| | |metodou HPLC |6 060 | |Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 metodou TLC |2 500 | |(screening) | | |Stanovení deoxynivalenolu v potravinách metodou | | |HPLC s využitím imunoafinitních kolonek |5 610 | |Stanovení sterigmatocystinu v potravinách metodou|5 890 | |LC/MS | | |Stanovení ochratoxinu A ; zelená káva, zrniny; | | |metodou TLC(screening) |910 | |Stanovení ochratoxinu A v potravinách metodou | | |HPLC s využitím imunoafinitních (SPE) kolonek |7 360 | |Stanovení patulinu v potravinách metodou HPLC |1 850 | |Stanovení fumonisinů B1 a B2 metodou HPLC | | |s využitím imunoafinitních kolonek |5 490 | |Stanovení zearalenonu v potravinách metodou HPLC |5 610 | |Stanovení biogenních aminů v potravinách metodou |1 760 | |HPLC | | |Stanovení toxických glykoalkaloidů v potravinách | | |metodou HPLC |2 160 | |Stanovení metanolu v lihovinách a lihu metodou GC|950 | |Stanovení 3-MCPD v potravinách |5 480 | |Stanovení barviv Sudan v chilli výrobcích metodou|1 400 | |HPLC | | |Stanovení nepovolených barviv v potravinách |1 400 | |metodou HPLC | | |Stanovení 1,3-pentadienu v potravinách metodou |1 580 | |GC/MS | | |Stanovení aromatických uhlovodíků v potravinách |1 680 | |metodou GC | | |Stanovení těkavých organických látek | | |v potravinách metodou GC |1 680 | |Stanovení chloraminu |1 150 | |Stanovení etylkarbamátu v lihovinách metodou GC |1 390 | |Stanovení etylacetátu plynovou chromatografií |950 | |Stanovení pH vody |100 | |Stanovení pH ve víně |100 | |Stanovení přímo redukujících cukrů ve víně |470 | |Stanovení tlaku oxidu uhličitého v šumivých a |100 | |perlivých vínech | | |Stanovení volného oxidu siřičitého ve vínech |960 | |metodou FIA | | |Výpočet celkového alkoholu ve víně |30 | |Stanovení zásaditosti popela |380 | |Stanovení titrovatelných zásad v lihovinách |140 | |Stanovení veškerých kyselin v lihovinách |170 | |Stanovení vícesytných alkoholů ve vínech a |1 500 | |lihovinách | | |Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v | | |lihovinách s vyšším obsahem těkavých složek |340 | |Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v | | |lihu a lihovinách s nízkým obsahem těkavých |1 340 | |složek | | |Stanovení vody v etanolu (lihu) metodou GC |750 | |Stanovení furalů v lihu a lihovinách |1 500 | |Stanovení obsahu vaječného žloutku ve vaječných | | |likérech spektrofotometrickou metodou |1 280 | |Stanovení jakosti chmele; cizí příměsi |140 | |Stanovení jakosti chmele; jemnost vřeténka |70 | |Stanovení jakosti chmele; obsah pecek |140 | |Stanovení jakosti chmele; otluky |140 | |Stanovení jakosti chmele; příprava vzorku |70 | |Stanovení jakosti chmele; rozplevelení |140 | |Stanovení jakosti chmele; škodliví činitelé |140 | |Stanovení obsahu náplně v nečokoládových |100 | |cukrovinkách | | |Stanovení složení u čokoládových cukrovinek |70 | |Stanovení kyselosti celkové u želatinových |160 | |cukrovinek | | |Stanovení kyselosti pro ovocné komprimáty |160 | |(cukrovinky) | | |Stanovení množství hub druhotně napadených hmyzem|230 | |Stanovení perforace hub |230 | |Stanovení obsahu mechanických nečistot hub |70 | |Stanovení vlhkosti hub |220 | |Stanovení sušiny hub |380 | |Průkaz druhů mas metodou ELISA |3 500 | |Stanovení obsahu čisté svalové bílkoviny | | |přepočtem přes 3- methylhistdin |1 210 | |Měření pH vodního výluhu masa |100 | |Stanovení podílu uvolněných složek |100 | |Stanovení aktivity vody aw |370 | |Stanovení kostních částí |200 | |Stanovení provařenosti masných výrobků |160 | |Stálost barvy masných výrobků |70 | |Stanovení obsahu masa |6 180 | |Stanovení hydroxyprolinu v potravinách |1 810 | |Stanovení obsahu náplně nebo panády zmrazených |100 | |výrobků | | |Stanovení obsahu čokoládové polevy v mražených |50 | |výrobcích | | |Stanovení volné vody u zabité drůbeže |50 | |Stanovení složení mrazírenských výrobků - jedna |70 | |složka | | |Stanovení složení mrazírenských výrobků - 2 - 5 |350 | |složek | | |Stanovení složení mrazírenských výrobků - 6 a |500 | |více složek | | |Stanovení alkaloidů v tabáku a tabákových | | |výrobcích metodou spektrofotometrickou |2 210 | |Stanovení alkaloidů v kondenzátu cigaretového |2 260 | |kouře | | |Stanovení nikotinu v kondenzátu cigaretového | | |kouře metodou GC |2 260 | |Stanovení hmotnostního podílu tabákových částic |410 | |Stanovení šířky řezu tabákové směsi v tabákových |270 | |výrobcích | | |Stanovení vody v cigaretovém kouři metodou GC |740 | |Stanovení vody v tabákových výrobcích metodou |160 | |vážkovou | | |Detekce specifické DNA v sójových a kukuřičných | | |výrobcích PCR screeningovou metodou s CaMV 35S | | |promotorem a NOS terminátorem |4 500 | |Detekce specifické DNA v potravinách rostlinného | | |původu Real-Time PCR screeningovou metodou s CaMV| | |35S promotorem a NOS terminátorem |8 170 | |Detekce specifické DNA Round Up Ready sóji v | | |sójových výrobcích pomocí PCR metody |1 500 | |Detekce specifické DNA kukuřice Bt-176 v | | |kukuřičných výrobcích pomocí PCR metody |4 920 | |Stanovení specifické DNA Round Up Ready sóji v | | |sójových výrobcích metodou Real-Time PCR |12 426 | |Stanovení specifické DNA Kukuřice Bt-176 v | | |kukuřičných výrobcích metodou Real-Time PCR |10 200 | |Detekce specifické DNA kukuřice Bt-11 v | | |kukuřičných výrobcích pomocí PCR metody |4 920 | |Stanovení specifické DNA kukuřice Bt-11 v | | |kukuřičných výrobcích metodou Real-Time PCR |10 200 | |Detekce specifické DNA kukuřice MON810 v | | |kukuřičných výrobcích pomocí PCR metody |4 920 | |Stanovení specifické DNA kukuřice MON810 v | | |kukuřičných výrobcích metodou Real-Time PCR |10 200 | |Detekce specifické DNA bakterií rodu Salmonella v| | |potravinách metodou Real-Time PCR |6 280 | |Stanovení obsahu sojové bílkoviny v potravinách | | |metodou ELISA |3 000 | |Stanovení markerových sacharidů v potravinách po | | |předčištění na kolonkách SPE metodou |2 700 | |enzymatickospektrofotometrickou | | |Stanovení markerových sacharidů v potravinách po | | |předčištění na SPE kolonkách metodou iontové HPLC|2 700 | |Stanovení sacharózy v potravinách |440 | |Stanovení redukujících cukrů v potravinách |430 | |Stanovení veškerých cukrů v potravinách |430 | |Stanovení laktózy a maltózy metodou HPLC |1 080 | |Stanovení sacharózy, glukózy fruktózy a sorbitolu| | |v potravinách metodou HPLC |950 | |Stanovení spektra cukrů v medu |1 300 | |Stanovení 5-hydroxymethylfurfuralu v potravinách | | |metodou HPLC |1 130 | |Stanovení 5-hydroxymethylfurfuralu, furfuralu a | | |5-ethylfurfuralu metodou HPLC |1 130 | |Stanovení tuku po hydrolýze na zařízení SOXTEC |360 | |1026 | | |Stanovení "tuku" přímou extrakcí na zařízení |220 | |SOXTEC 1026 | | |Stanovení mastných kyselin v potravinách metodou |1 920 | |GC | | |Stanovení sterolů v potravinách metodou GC |2 600 | |Stanovení cholesterolu v potravinách metodou GLC |2 600 | |Stanovení stigmastadienů v olivových olejích |3 100 | |metodou GC | | |Spektrofotometrická stanovení v UV oblasti (K232,| | |K270, delta K) v olivovém oleji |560 | |Spektrofotometrické stanovení K270 po úpravě | | |oxidem hlinitým v olivovém oleji |940 | |Stanovení dusíku v potravinách |590 | |Stanovení dusíku a přepočet na bílkoviny v |610 | |potravinách | | |Stanovení gliadinu (lepku) v potravinách metodou |2 500 | |ELISA | | |Stanovení potravinové vlákniny v potravinách | | |metodou enzymaticko- gravimetrickou |3 500 | |Stanovení alergenů a specifických bílkovin |3 000 | |metodou ELISA | | |Stanovení laktózy / galaktózy v potravinách | | |enzymaticko-spektrofotometrickou metodou |1 700 | |Stanovení spektra volných aminokyselin metodou |2 670 | |HPLC | | |Stanovení jedné aminokyseliny metodou HPLC |1 110 | |Stanovení soli |220 | |Stanovení organických kyselin v potravinách |1 400 | |metodou HPLC | | |Stanovení kyseliny pyrrolidonkarboxylové metodou |950 | |HPLC | | |Stanovení beta-karotenu, kriptoxanthinesteru a | | |xanthophylesteru v potravinách metodou |2 060 | |spektrofotometrickou | | |Stanovení alkoholu, extraktu, pH, barvy, energ. u| | |piva na zařízení SCABA |560 | |Stanovení kyselosti |160 | |Stanovení objemu, hmotnosti spotřebitelského |70 | |balení | | |Stanovení obsahu šťávy v citrusových plodech |200 | |Dovolené odchylky podle předmětových norem - | | |suché skořápkové plody |250 | |Stanovení vlhkosti v aromatizovaných cukrech |140 | |Stanovení obsahu barevných změn v obilovinách |130 | |Stanovení sušiny v potravinách na zařízení MA 50 |70 | |Přepočet znaku na sušinu, který není uveden v | | |sazebníku jako znak v sušině |30 | |Stanovení šlehatelnosti smetany |50 | |Stanovení energetické hodnoty |1 580 | |Výpočet energetické hodnoty |50 | |Stanovení složení nesourodých potravin - |250 | |makroskopický rozbor | | |Stanovení složení nesourodých potravin - |330 | |mikroskopický rozbor | | |Stanovení cizorodé příměsi v potravinách |250 | |Stanovení obsahu skořápek |590 | |Stanovení napadení obilovin, luštěnin a olejnin | | |skladištními škůdci |140 | |Stanovení objemové hmotnosti obilovin |50 | |Stanovení příměsí a nečistot při stanovení | | |jednoho znaku v obilovinách |50 | |Stanovení příměsí a nečistot při počtu | | |kontrolovaných znaků více než 1 v obilovinách |210 | |Stanovení podílu plných zrn v obilovinách |70 | |Stanovení snětivosti pšenice |70 | |Stanovení mokrého lepku v obilovinách |140 | |Stanovení tažnosti lepku v obilovinách |160 | |Stanovení bobtnavosti lepku v obilovinách |210 | |Stanovení maltózy v žitě |470 | |Stanovení pšenice tvrdé a obecné |70 | |Stanovení sklovitosti pšenice tvrdé |140 | |Třídění sladovnického ječmene |220 | |Stanovení klíčivosti sladovnického ječmene |430 | |Stanovení klíčivé energie sladovnického ječmene |270 | |Stanovení podílu kukuřice typu koňský zub a | | |velkozrnné kukuřice |50 | |Stanovení klíčivosti kukuřice |430 | |Stanovení vlhkosti luštěnin |220 | |Stanovení zrnitosti hrachu jedlého a čočky jedlé |70 | |Stanovení muškovitosti luštěnin |100 | |Stanovení vařivosti luštěnin |210 | |Stanovení příměsí a nečistot u luštěnin, při | | |stanovení jednoho znaku |50 | |Stanovení příměsí a nečistot u luštěnin, při | | |počtu kontrolovaných znaků více než 1 |210 | |Stanovení příměsí, nečistot a škodlivých nečistot| | |při jednoho znaku v olejninách stanovení | | |kontrolovaných znaků více než 1 v olejninách |50 | |Stanovení příměsí, nečistot a škodlivých nečistot|210 | |při počtu | | |Stanovení olejnaté příměsi a nečistot u semen | | |slunečnice a tykvových jader |140 | |Stanovení semen blínu v máku a hořčici |270 | |Stanovení hmotnosti tisíce semen sóji při |50 | |vlhkosti 12% | | |Stanovení obsahu vody v obilovinách a výrobcích z|220 | |obilovin | | |Stanovení obsahu vody v kukuřici (v mletých | | |zrnech a v celých zrnech) |380 | |Stanovení obsahu hrubé vlákniny v zemědělských | | |a potravinářských výrobcích |1 180 | |Stanovení čísla poklesu u obilovin |380 | |Stanovení popela v obilovinách, luštěninách a |140 | |výrobcích z nich | | |Stanovení sedimentační hodnoty (SDS test) u |420 | |obilovin | | |Stanovení vlhkosti a obsahu těkavých látek v | | |olejnatých semenech |220 | |Stanovení obsahu oleje v olejnatých semenech |480 | |Stanovení cukernatosti cukrovky |160 | |Stanovení velikosti hlíz brambor |50 | |Vady hlíz brambor |100 | |Stanovení odrůdové jednotnosti brambor |50 | |Stanovení odrůdové jednotnosti brambor pomocí | | |polyakrylamidové elektroforézy |2 540 | |Stanovení varného typu brambor |460 | |Stanovení vlhkosti chmele |210 | |Stanovení konduktometrické hodnoty (KH) chmele |760 | |Stanovení výtěžnosti a hmotnosti u sladkovodních |260 | |tržních ryb | | |Stanovení stolní hodnoty (včetně senzorického | | |hodnocení) u sladkovodních tržních ryb |520 | |Stanovení acesulfamu-K, aspartamu a sacharinu v | | |potravinách metodou HPLC |1 030 | |Stanovení cyklamátu v potravinách - metodou HPLC |1 200 | |Stanovení vitaminu A v potravinách metodou HPLC |1 990 | |Stanovení kyseliny linolové a linolenové v | | |potravinách (tucích a olejích) |1 080 | |Stanovení napadení těstovin škůdci |70 | |Stanovení zlomků a příměsí jiných druhů těstovin |100 | |Stanovení očkovitosti těstovin |50 | |Stanovení vlhkosti těstovin |210 | |Stanovení popela v těstovinách |140 | |Stanovení písku v těstovinách |350 | |Stanovení titrovatelných kyselin v těstovinách |100 | |Vařivost pro ostatní zkoušky v těstovinách |50 | |Stanovení vaznosti těstovin |50 | |Stanovení zvětšení objemu těstovin |50 | |Stanovení rozvářivosti a lepkavosti těstovin |50 | |Stanovení vaječného obsahu v těstovinách |560 | |Stanovení chloridu sodného v pekařských výrobcích|220 | |Stanovení obsahu vody s předsoušením při 130 °C v| | |pekařských výrobcích |140 | |Stanovení obsahu vody bez předsoušení při 130 °C | | |v pekařských výrobcích |70 | |Stanovení obsahu vody sušením s nasávací hmotou v| | |pekařských výrobcích |220 | |Stanovení popela v pekařských výrobcích |140 | |Podíl popela nerozpustného v kyselině v |350 | |pekařských výrobcích | | |Stanovení tuku přímou extrakcí v pekařských |220 | |výrobcích | | |Stanovení tuku po hydrolýze v pekařských |360 | |výrobcích | | |Stanovení obsahu cukrů v pekařských výrobcích |440 | |Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských |160 | |výrobcích | | |Stanovení sušiny refraktometricky v pekařských |50 | |výrobcích | | |Stanovení kyselosti tvarohové náplně v pekařských|180 | |výrobcích | | |Stanovení kyselosti ovocné náplně v pekařských |180 | |výrobcích | | |Stanovení glycidů výpočtem v pekařských výrobcích|50 | |Stanovení obsahu bílkovin v pekařských výrobcích |550 | |Stanovení zrnitosti strouhanky |50 | |Stanovení příměsi ve strouhance |50 | |Stanovení vody sušením při 105 °C v cukrářských |220 | |výrobcích | | |Stanovení popela v cukrářských výrobcích |140 | |Podíl popela nerozpustného v kyselině v |350 | |cukrářských výrobcích | | |Stanovení cukrů v cukrářských výrobcích |440 | |Stanovení tuků extrakcí po hydrolýze v |360 | |cukrářských výrobcích | | |Stanovení titrovatelných kyselin v cukrářských |100 | |výrobcích | | |Stanovení vody sušením při 130 °C v cukrářských |140 | |výrobcích | | |Stanovení vody vážkově s nasávací hmotou v | | |cukrářských výrobcích |220 | |Stanovení tuku acidobutyrometricky v cukrářských |210 | |výrobcích | | |Stanovení sušiny zmrzlin při 105 °C |160 | |Stanovení sušiny zmrzlin při 130 °C |70 | |Stanovení tuku acidobutyrometricky ve zmrzlinách |210 | |Stanovení tuku po hydrolýze ve zmrzlinách |360 | |Stanovení veškerých redukujících cukrů po inverzi| | |metodou Schoorla ve zmrzlinách |440 | |Stanovení vlhkosti cukrovinek a trvanlivého | | |pečiva sušením při 105 °C do konstantní hmotnosti|140 | |Stanovení vody sušením s absolutním etanolem v | | |cukrovinkách a trvanlivém pečivu |70 | |Stanovení vlhkosti nápoje v prášku |140 | |Stanovení obsahu tuku přímou extrakcí v | | |cukrovinkách a trvanlivém pečivu |250 | |Stanovení obsahu tuku po hydrolýze v cukrovinkách| | |a trvanlivém pečivu |360 | |Stanovení obsahu popela v cukrovinkách a |210 | |trvanlivém pečivu | | |Stanovení písku v cukrovinkách a trvanlivém |300 | |pečivu | | |Stanovení čokoládové polevy formované, máčené |170 | |Stanovení sušiny refraktometricky v cukrovinkách | | |a trvanlivém pečivu |50 | |Stanovení sacharózy polarimetricky v cukrovinkách| | |a trvanlivém pečivu |250 | |Stanovení sacharidů v cukrovinkách a trvanlivém |430 | |pečivu | | |Stanovení obsahu zlomků a drti v cukrovinkách a | | |trvanlivém pečivu |70 | |Stanovení přísad (jádrovin) v čokoládách |130 | |Stanovení laktózy v cukrovinkách a trvanlivém |250 | |pečivu | | |Stanovení theobrominu a kofeinu v cukrovinkách a | | |trvanlivém pečivu |810 | |Důkaz kyanovodíku v cukrovinkách a trvanlivém |50 | |pečivu | | |Stanovení kyanovodíku v cukrovinkách a trvanlivém|550 | |pečivu | | |Stanovení kyseliny mravenčí v cukrovinkách a |1 440 | |trvanlivém pečivu | | |Stanovení etyl- a propylesterů kyseliny |560 | |p-hydroxybenzoové v cukrovinkách a trvanlivém | | |pečivu | | |Stanovení reziduí metylbromidu v cukrovinkách a | | |trvanlivém pečivu |1 110 | |Stanovení ztráty sušením a sušiny v cukrovarských|140 | |výrobcích | | |Stanovení pH potenciometricky v cukrovarských |100 | |výrobcích | | |Stanovení sacharózy polarimetricky v |200 | |cukrovarských výrobcích | | |Stanovení popela v cukrovarských výrobcích |290 | |Stanovení redukujících cukrů v cukrovarských |250 | |výrobcích | | |Stanovení barvy cukrovarských výrobků |220 | |Stanovení granulometrického složení u řepného |100 | |cukru | | |Stanovení obsahu nerozpustných látek v | | |cukrovarských výrobcích |220 | |Stanovení sušiny refraktometricky v cukrovarských|50 | |výrobcích | | |Stanovení ferromagnetických příměsí v |50 | |cukrovarských výrobcích | | |Důkaz oxidu siřičitého v rafinovaném cukru |270 | |Stanovení protihrudkujících látek v cukrovarských|260 | |výrobcích | | |Stanovení pektinu v želírujícím cukru |260 | |Stanovení želírovací schopnosti v želírovacím |390 | |cukru | | |Stanovení redukujících cukrů v tekutých cukrech |250 | |Stanovení sušiny refraktometricky v tekutých |50 | |cukrech | | |Stanovení popela ve škrobu |140 | |Stanovení pH vodního výluhu škrobu |100 | |Stanovení titrovatelných kyselin ve vodním výluhu|120 | |škrobu | | |Stanovení písku ve škrobu |350 | |Stanovení barvy škrobu porovnáváním s etalony |160 | |Stanovení stipů ve škrobu |50 | |Stanovení oxidu siřičitého ve výrobcích ze škrobu| | |metodou destilačně titrační |320 | |Stanovení zcukření škrobového sirupu |170 | |Stanovení titrační kyselosti ve výrobcích ze |120 | |škrobu | | |Stanovení redukujících látek a dextrózového | | |ekvivalentu v produktech hydrolýzy škrobu |600 | |Stanovení sušiny refraktometricky v glukózovém |50 | |sirupu | | |Stanovení alkoholu v pivu |300 | |Stanovení skutečného extraktu piva |300 | |Stanovení pH piva |100 | |Stanovení barvy piva |200 | |Stanovení trvanlivosti piva |100 | |Stanovení zákalu piva |200 | |Výpočet využitelné energie piva |50 | |Stanovení pěnivosti piva |70 | |Stanovení cukrů v pivu |480 | |Stanovení oxidu uhličitého v pivu |200 | |Stanovení trvanlivosti droždí |80 | |Stanovení sušiny droždí |140 | |Stanovení popela v droždí |210 | |Stanovení mohutnosti kynutí v těstě u droždí |160 | |Stanovení kyselosti droždí |180 | |Stanovení hustoty vonných a chuťových látek |160 | |Stanovení indexu lomu vonných a chuťových látek |90 | |Stanovení optické otáčivosti vonných a chuťových |90 | |látek | | |Stanovení kyselin a čísla kyselosti vonných a |220 | |chuťových látek | | |Stanovení etanolu destilací ve vonných a |340 | |chuťových látkách | | |Stanovení ztrát vonných a chuťových látek sušením|140 | |při 105 °C | | |Stanovení alkoholu v lihovinách |350 | |Stanovení netěkavých látek rozpustných, cukrů v |210 | |lihovinách | | |Stanovení veškerých kyselin v lihovinách |100 | |Stanovení esterů ve vinném destilátu a brandy |290 | |metodou titrační | | |Stanovení aldehydů ve vinném destilátu metodou |780 | |titrační | | |Stanovení metanolu v brandy a vinném destilátu | | |metodou fotometrickou |730 | |Stanovení vyšších alkoholů v brandy a vinném | | |destilátu metodou fotometrickou |1 110 | |Stanovení furalu v brandy a vinném destilátu | | |metodou fotometrickou |1 440 | |Stanovení kyanovodíku v lihovinách |210 | |Stanovení cukrů v lihovinách |430 | |Stanovení hustoty lihovin |160 | |Stanovení hustoty vín |160 | |Stanovení alkoholu ve vínech |350 | |Stanovení celkové kyselosti vín |100 | |Stanovení těkavých kyselin ve vínech |210 | |Stanovení oxidu siřičitého ve vínech |140 | |Stanovení a výpočet bezcukerného extraktu ve |1 380 | |vínech | | |Stanovení popela ve vínech |390 | |Stanovení veškeré kyseliny vinné ve vínech |180 | |Stanovení vinného kamene ve vínech |160 | |Stanovení průměrné hmotnosti 100 zdravých plodů, | | |jader suchých skořápkových plodů |50 | |Stanovení počtu celých jader na 100 g nebo na 1 | | |libru (454 g) suchých skořápkových plodů |50 | |Stanovení podílu skořápek a zdravých jader u | | |suchých skořápkových plodů |100 | |Stanovení podílu slupek, skořápek a zdravých | | |jader u suchých skořápkových plodů |200 | |Stanovení poměru velikosti jader suchých |50 | |skořápkových plodů | | |Stanovení příčného průměru velikosti plodů | | |suchých skořápkových plodů |50 | |Stanovení jemnosti strouhání suchých skořápkových|50 | |plodů | | |Stanovení ztráty sušením - vlhkosti u jader | | |suchých skořápkových plodů a kokosu |140 | |Stanovení ztráty sušením - vlhkosti celých jader |160 | |a plodů | | |Stanovení ztráty sušením - vlhkosti u skořápek a | | |slupek suchých skořápkových plodů |140 | |Stanovení celkového popela suchých skořápkových |210 | |plodů | | |Stanovení popela suchých skořápkových plodů | | |nerozpustného v kyselině - písek |430 | |Stanovení celkové alkality popela suchých |380 | |skořápkových plodů | | |Stanovení petroleterového extraktu - tuku suchých| | |skořápkových plodů |480 | |Stanovení čísla kyselosti izolovaného tuku | | |suchých skořápkových plodů |90 | |Stanovení veškerého oxidu siřičitého podle | | |Rothenfusera v suchých skořápkových plodech |220 | |Stanovení obsahu chloridu sodného v suchých | | |skořápkových plodech |160 | |Stanovení ztráty pražením suchých skořápkových |160 | |plodů | | |Stanovení vlhkosti u neloupaných arašídů |160 | |Stanovení obsahu příměsí suchých skořápkových |50 | |plodů | | |Mechanický rozbor neloupaných arašídů |230 | |Stanovení škůdců u neloupaných arašídů |230 | |Stanovení škůdců u suchých skořápkových plodů |230 | |Stanovení sušiny v nealkoholických nápojích |50 | |refraktometricky | | |Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických | | |nápojích, manometricky |50 | |Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických | | |nápojích titrační metodou |200 | |Stanovení kyselosti - titrovatelné kyseliny v | | |nealkoholických nápojích |200 | |Stanovení alkoholu v nealkoholických nápojích |310 | |Stanovení cukru v nealkoholických nápojích |350 | |Stanovení popela v nealkoholických nápojích |210 | |Stanovení kofeinu v nealkoholických nápojích |360 | |Stanovení chininu v nealkoholických nápojích |730 | |Stanovení sacharinu v nealkoholických nápojích |730 | |Stanovení relativní hustoty nealkoholických |160 | |nápojů | | |Stanovení těkavých kyselin v nealkoholických |210 | |nápojích | | |Stanovení kyselosti kvasného octa |170 | |Stanovení etanolu v kvasném octě |420 | |Stanovení veškerého extraktu kvasného octa |270 | |Stanovení popela v kvasném octě |380 | |Stanovení přímo redukujících cukrů v kvasném octě|470 | |Stanovení sacharózy v kvasném octě |530 | |Stanovení bezcukerného extraktu kvasného octa |50 | |Důkaz volných minerálních kyselin v kvasném octě |50 | |Stanovení volných minerálních kyselin v kvasném |160 | |octě | | |Důkaz oxidu siřičitého v kvasném octě |140 | |Stanovení oxidu siřičitého v kvasném octě |300 | |Stanovení ovocného (zeleninového) podílu |6 270 | |Stanovení pevného podílu konzervárenských | | |polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny |70 | |Stanovení čísla bobtnavosti konzervárenských | | |polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny |50 | |Stanovení hustoty konzervárenských polotovarů a | | |výrobků z ovoce a zeleniny |160 | |Stanovení extraktu konzervárenských polotovarů a | | |výrobků z ovoce a zeleniny |300 | |Stanovení celistvosti plodů v konzervárenských | | |polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |70 | |Stanovení hmotnosti tekutého podílu v | | |konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce|70 | |a zeleniny | | |Stanovení složení směsi konzervárenských | | |polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny |70 | |Stanovení velikostní vyrovnanosti | | |konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a |70 | |zeleniny | | |Stanovení množství drtě v konzervárenských | | |polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |70 | |Stanovení hrubé vlákniny v konzervárenských | | |polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |70 | |Stanovení neodpeckovaných plodů a pecek v | | |konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce|70 | |a zeleniny | | |Stanovení nedozrálých, připálených, mechanicky | | |poškozených, skvrnitých a škůdci poškozených | | |plodů nebo jejich upravených částí a plodů se | | |stopkou v konzervárenských polotovarech a |70 | |výrobcích z ovoce a zeleniny | | |Stanovení kovových částic v konzervárenských | | |polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |70 | |Odsíření pulpy při senzorickém hodnocení | | |konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a |140 | |zeleniny | | |Stanovení hmotnostního podílu ovoce | | |v konzervárenských polotovarech a výrobcích z |70 | |ovoce a zeleniny | | |Stanovení obsahu rostlinných příměsí | | |v konzervárenských polotovarech a výrobcích z |70 | |ovoce a zeleniny | | |Stanovení sušiny v konzervárenských polotovarech | | |a výrobcích z ovoce a zeleniny |210 | |Stanovení sušiny v konzervárenských polotovarech | | |a výrobcích z ovoce a zeleniny refraktometricky |50 | |Stanovení refraktometrické sušiny vnesené |5 500 | |rajčatovou surovinou | | |Stanovení popela a jeho zásaditosti | | |v konzervárenských v polotovarech a výrobcích z |350 | |ovoce a zeleniny | | |Stanovení minerálních příměsí (písku) | | |v konzervárenských polotovarech a výrobcích z |420 | |ovoce a zeleniny | | |Stanovení celkové kyselosti konzervárenských | | |polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny |200 | |Stanovení netěkavých kyselin (kyseliny mléčné) | | |v konzervárenských polotovarech a výrobcích z |530 | |ovoce a zeleniny | | |Stanovení etanolu v konzervárenských polotovarech| | |a výrobcích z ovoce a zeleniny |300 | |Stanovení éterických olejů v konzervárenských | | |polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |80 | |Stanovení obsahu dřeně v konzervárenských | | |polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |80 | |Stanovení obsahu cukrů v konzervárenských | | |polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |440 | |Stanovení kyseliny benzoové konzervárenských | | |polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny metodou |950 | |spektrofotometrickou | | |Stanovení vlhkosti pektinových výrobků a | | |přípravků pro nakládání a konzervování ovoce a |140 | |zeleniny sušením | | |Stanovení vlhkosti pektinových výrobků a | | |přípravků pro nakládání a konzervování ovoce a |220 | |zeleniny destilační metodou | | |Stanovení hrubého pektinu v pektinových výrobcích| | |a přípravcích pro nakládání a konzervování ovoce |750 | |a zeleniny | | |Stanovení rosolotvorné mohutnosti v pektinových | | |výrobcích a přípravcích pro nakládání a |700 | |konzervování ovoce a zeleniny | | |Stanovení kyseliny benzoové alkalimetrickou | | |titrací v pektinových výrobcích a přípravcích pro| | |nakládání a konzervování ovoce a zeleniny |100 | |Stanovení kyseliny benzoové a benzoanu sodného v | | |pektinových výrobcích a přípravcích pro nakládání| | |a konzervování ovoce a zeleniny |210 | |Zkoušky technického vyhotovení fermentovaného | | |tabáku a tabákových výrobků |270 | |Stanovení popela ve fermentovaném tabáku a | | |tabákových výrobcích |380 | |Stanovení vody ve fermentovaném tabáku a | | |tabákových výrobcích metodou destilační |480 | |Stanovení alkaloidů (nikotinu) ve fermentovaném | | |tabáku a tabákových výrobcích |2 260 | |Stanovení hmotnostní rychlosti volného hoření | | |(hořlavost) fermentovaného tabáku a tabákových |200 | |výrobků | | |Stanovení tuku přímou extrakcí v mrazírenských |220 | |výrobcích | | |Stanovení obsahu sušiny v mrazírenských výrobcích|210 | |Stanovení chloridu sodného v mrazírenských |220 | |výrobcích | | |Stanovení obsahu rozpustných pevných látek v | | |ovocných a zeleninových výrobcích- metodou |150 | |refraktometrickou | | |Stanovení popela nerozpustného v kyselině, v | | |ovocných a zeleninových výrobcích |350 | |Stanovení kyselosti ovocných a zeleninových |200 | |výrobků | | |Stanovení podílu nerozpustného v alkoholu u | | |čerstvé nebo zmrazené kukuřice a hrášku |490 | |Stanovení relativní hustoty ovocných a |100 | |zeleninových šťáv | | |Stanovení hodnoty pH ovocných a zeleninových šťáv|100 | |Stanovení formolového čísla ovocných a |200 | |zeleninových šťáv | | |Stanovení obsahu fosforu v ovocných a | | |zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou|1 280 | |Enzymové stanovení obsahu kyseliny L-jablečné | | |(L-malátu) v ovocných a zeleninových šťávách | | |metodou spektrofotometrickou |1 700 | |Enzymové stanovení obsahu kyseliny D-isocitronové| | |v ovocných a zeleninových šťávách. metodou |1 700 | |spektrofotometrickou | | |Spektrometrické stanovení obsahu prolinu v | | |ovocných a zeleninových šťávách |950 | |Stanovení hesperidinu a naringinu v citrusových | | |šťávách metodou HPLC |1 080 | |Enzymové stanovení obsahu kyseliny D-jablečné v | | |ovocných a zeleninových šťávách metodou |1 700 | |spektrofotometrickou | | |Stanovení pH ovocných a zeleninových výrobků |100 | |Stanovení popela nerozpustného v kyselině v | | |mlýnských výrobcích |350 | |Stanovení škůdců mlýnských výrobků |140 | |Stanovení ferromagnetických příměsí v mlýnských |50 | |výrobcích | | |Stanovení zrnitosti mlýnských výrobků |50 | |Stanovení očkovitosti mlýnských výrobků |50 | |Stanovení vody v mlýnských výrobcích |140 | |Stanovení popela v mlýnských výrobcích |140 | |Stanovení titrovatelných kyselin v mlýnských |100 | |výrobcích | | |Stanovení maltózy v mlýnských výrobcích |470 | |Stanovení obsahu mokrého lepku v mlýnských |140 | |výrobcích | | |Stanovení bobtnavosti lepku v mlýnských výrobcích|220 | |Stanovení cukru podle Schoorla v mlýnských |440 | |výrobcích | | |Stanovení obsahu tuku v mlýnských výrobcích |360 | |Stanovení diastatické mohutnosti mlýnských |460 | |výrobků | | |Stanovení mokrého lepku v pšeničné mouce |160 | |Zkouška vařivosti krup, rýže, jáhel, pohanky a |100 | |luštěnin | | |Stanovení škůdců krup, rýže, jáhel, pohanky a |140 | |luštěnin | | |Stanovení příměsí, nečistot a zrnitosti - jeden | | |znak - u krup, rýže, jáhel, pohanky a luštěnin |50 | |Stanovení příměsí a nečistoty při počtu | | |kontrolovaných znaků více než 1, u krup, rýže, |140 | |jáhel, pohanky a luštěnin | | |Stanovení příměsí a nečistoty při stanovení | | |jednoho znaku u krup, rýže, jáhel, pohanky a |50 | |luštěnin | | |Stanovení vody v kroupách, rýži, jáhlech, pohance|210 | |a luštěninách | | |Stanovení obsahu mléčného tuku v čokoládě a | | |čokoládových cukrovinkách |3 700 | |Stanovení obsahu tukuprosté mléčné sušiny v | | |čokoládě a čokoládových cukrovinkách |1 730 | |Stanovení obsahu tukuprosté kakaové sušiny v | | |čokoládě a čokoládových cukrovinkách |1 180 | |Stanovení obsahu kakaového prášku |2 780 | |Stanovení obsahu vlhkosti škrobu sušením |140 | |Stanovení síranového popela škrobu a derivátů |210 | |škrobů | | |Stanovení obsahu oxidu siřičitého ve škrobech a | | |derivátech škrobů |320 | |Stanovení ztráty hmotnosti sušením (vakuová | | |sušárna) u dextrózy |310 | |Stanovení obsahu škodlivým hmyzem napadených | | |a poškozených plodů, nezralých plodů, cizích | | |příměsí a odchylek od základního zbarvení |230 | |sušených jablek | | |Stanovení obsahu oxidu siřičitého v sušených | | |jablkách metodou spektrofotometrickou |1 080 | |Stanovení obsahu vody v sušených jablkách |310 | |Stanovení obsahu škodlivým hmyzem napadených | | |a poškozených plodů, nezralých plodů, cizích | | |příměsí a odchylek od základního zbarvení |230 | |sušených hrušek | | |Stanovení obsahu zbytkového oxidu siřičitého v | | |sušených hruškách metodou spektrofotometrickou |1 080 | |Stanovení obsahu vody v sušených hruškách |310 | |Stanovení obsahu škodlivým hmyzem napadených | | |a poškozených plodů, nezralých plodů, cizích | | |příměsí a odchylek od základního zbarvení |230 | |sušených broskví | | |Stanovení obsahu zbytkového oxidu siřičitého | | |v sušených broskvích metodou spektrofotometrickou|1 080 | |Stanovení obsahu vody v sušených broskvích |310 | |Stanovení obsahu škůdců v sušeném ovoci - |330 | |mikroskopicky | | |Stanovení obsahu vody v sušených švestkách |310 | |Stanovení velikostní vyrovnanosti sušených |70 | |švestek | | |Stanovení obsahu vody v rozinkách |310 | |Stanovení obsahu vody v sušených fíkách |310 | |Stanovení obsahu vody v sušených meruňkách |310 | |Stanovení oxidu uhelnatého v kouřových |1 820 | |kondenzátech | | |Stanovení surového a beznikotinového bezvodého | | |kondenzátu kouře za použití rutinního |1 110 | |analytického nakuřovacího přístroje | | |Stanovení surového a beznikotinového bezvodného | | |kondenzátu kouře u cigaret |1 820 | |Stanovení sušiny mléka a tekutých mléčných | | |výrobků sušením do konstantní hmotnosti s pískem |160 | |Stanovení sušiny mléka a tekutých mléčných | | |výrobků sušením konstantní dobu s pískem |70 | |Stanovení tuku v mléce a mléčných výrobcích | | |gravimetricky po kyselé hydrolýze |360 | |Stanovení obsahu sušiny a vody v mléčných | | |výrobcích sušených a zahuštěných |140 | |Stanovení titrační kyselosti mléčných výrobků | | |sušených a zahuštěných |100 | |Zjištění znečištěnin v mléčných výrobcích | | |sušených a zahuštěných |100 | |Stanovení obsahu tuku v mléčných výrobcích | | |sušených a zahuštěných metodou |210 | |acidobutyrometrickou | | |Stanovení sušiny mražených mléčných výrobků |140 | |Stanovení popela mražených mléčných výrobků |370 | |Stanovení tuku u mražených mléčných výrobků | | |metodou acidobutyrometrickou |210 | |Stanovení kyselosti mražených mléčných výrobků |100 | |Stanovení pH mražených mléčných výrobků metodou |100 | |potenciometrickou | | |Stanovení glycidů v mražených mléčných výrobcích |480 | |Stanovení procenta šlehání mražených mléčných |70 | |výrobků | | |Stanovení obsahu vody a sušiny u sýrů, tvarohů, | | |krémů a pomazánek |140 | |Stanovení chloridu sodného u sýrů, tvarohů, krémů|160 | |a pomazánek | | |Stanovení pH u sýrů, tvarohů, krémů a pomazánek | | |metodou potenciometrickou |100 | |Stanovení tuku u sýrů, tvarohů, krémů a pomazánek|210 | |metodou acidobutyrometrickou | | |Stanovení tuku vážkovou metodou podle | | |Röse-Gottlieba v mléce a mléčných výrobcích |460 | |Stanovení popela u sýrů, tvarohů, krémů a |210 | |pomazánek | | |Stanovení tuku v sušině u sýrů, tvarohů, krémů a | | |pomazánek metodou acidobutyrometrickou |380 | |Stanovení stupně kyselosti u sýrů, tvarohů, krémů|100 | |a pomazánek | | |Stanovení obsahu chloridu sodného v másle |120 | |Stanovení stupně kyselosti filtrovaného tuku |160 | |másla | | |Stanovení obsahu vlhkosti kaseinu |140 | |Stanovení obsahu tuku v kaseinu |460 | |Stanovení obsahu bílkovin v kaseinu |610 | |Stanovení obsahu popela v kaseinu |140 | |Stanovení volné kyselosti kaseinu |160 | |Stanovení obsahu laktózy v kaseinu |420 | |Stanovení indexu rozpustnosti kaseinu |210 | |Stanovení čistoty kaseinu |210 | |Stanovení čistoty skořápky slepičích vajec |70 | |konzumních | | |Stanovení neporušenosti konzumní skořápky |70 | |slepičích vajec | | |Důkaz čistění a umytí slepičích vajec konzumních |70 | |Zjištění deformovanosti tvaru slepičích vajec |70 | |konzumních | | |Zjištění pachu povrchu vejce |70 | |Určení velikosti vzduchové bubliny u slepičích |70 | |vajec konzumních | | |Zjištění stálosti a polohy vzduchové bubliny u | | |slepičích vajec konzumních |70 | |Zjištění průhlednosti a tuhosti bílku u slepičích| | |vajec konzumních |70 | |Zjištění viditelnosti a nepohyblivosti žloutku u | | |slepičích vajec konzumních |70 | |Zjištění kvality vaječné hmoty po rozbití |70 | |Důkaz olejování vajec slepičích konzumních |80 | |Zjišťování jakosti zabité drůbeže |340 | |Stanovení podílu složek v drůbežích a zvěřinových|100 | |konzervách | | |Stanovení obsahu vody v drůbežích a zvěřinových |210 | |konzervách | | |Stanovení obsahu tuku v drůbežích a zvěřinových |190 | |konzervách | | |Stanovení obsahu chloridu sodného v drůbežích a | | |zvěřinových konzervách |130 | |Stanovení kyselosti škvařeného sádla |180 | |Stanovení obsahu vody ve škvařeném sádle |140 | |Stanovení vody sušením u ryb, rybích výrobků a |140 | |konzerv | | |Stanovení chloridu sodného u ryb, rybích výrobků |160 | |a konzerv | | |Stanovení kyselosti u ryb, rybích výrobků a |100 | |konzerv | | |Stanovení hmotnosti obsahu u ryb, rybích výrobků |70 | |a konzerv | | |Stanovení tuku u ryb, rybích výrobků a konzerv |340 | |Stanovení celkového obsahu tuku v mase a masných |360 | |výrobcích | | |Měření pH masa a masných výrobků metoda |100 | |referenční | | |Stanovení obsahu pevných a tekutých částí a | | |rozpuštěného uvolněného tuku ve výrobcích z masa | | |a sterilovaných pokrmech v konzervách |100 | |Stanovení obsahu škrobu ve výrobcích z masa a | | |sterilovaných pokrmech v konzervách |210 | |Stanovení obsahu dusitanů a dusičnanů ve | | |výrobcích z masa a sterilovaných pokrmech v |880 | |konzervách | | |Stanovení pH u výrobků z masa a sterilovaných | | |pokrmech v konzervách |100 | |Stanovení obsahu chloridů ve výrobcích z masa a | | |sterilovaných pokrmech v konzervách |180 | |Stanovení obsahu tuku nepřímou extrakcí u masa, |220 | |masných výrobků a masných konzerv a hotových | | |jídel v konzervách | | |Číslo kyselosti tuku masa, masných výrobků a |210 | |masných konzerv a hotových jídel v konzervách | | |Důkaz přítomnosti škrobu v mase, masných |100 | |výrobcích a masných konzervách a hotových jídlech| | |v konzervách | | |Stanovení popela u masa, masných výrobků a |350 | |masných konzerv a hotových jídel v konzervách | | |Stanovení vody refraktometricky ve včelím medu |50 | |Stanovení redukujících cukrů podle Lana a Eynona | | |ve včelím medu |460 | |Stanovení sacharózy podle Lana a Eynona ve včelím|520 | |medu | | |Stanovení sacharózy polarizací ve včelím medu |380 | |Stanovení kyselosti včelího medu |200 | |Stanovení obsahu pevných látek ve vodě | | |nerozpustných ve včelím medu |200 | |Stanovení popela ve včelím medu |270 | |Stanovení hydroxymetylfurfuralu podle Winklera | | |fotometricky ve včelím medu |860 | |Stanovení diastatické aktivity podle Schadeho ve |910 | |včelím medu | | |Komplexometrické stanovení vápníku ve včelím medu|1 130 | |Stanovení dusíku ve včelím medu |590 | |Důkaz porušení včelího medu škrobovým sirupem, | | |škrobovým cukrem a sladovými výtažky |100 | |Mikroskopický rozbor včelího medu |1 310 | |Stanovení elektrické vodivosti včelího medu |210 | |Stanovení pH včelího medu |100 | |Stanovení tukuprosté sušiny mléka a tekutých |340 | |mléčných výrobků | | |Stanovení popelovin v mléce a tekutých mléčných |370 | |výrobcích | | |Stanovení tuku v mléce, smetaně a v jogurtu | | |metodou acidobutyrometrickou |210 | |Stanovení titrační kyselosti mléka a tekutých | | |mléčných výrobků podle Soxhlet - Henkela |100 | |Stanovení kyselosti mléka a tekutých mléčných | | |výrobků pH-metrem |100 | |Stanovení titrační kyselosti smetany a jogurtu |100 | |Stanovení obsahu celkové sušiny mléka, smetany a | | |zahuštěného neslazeného mléka |160 | |Stanovení obsahu tuku vážkovou metodou dle | | |Weibull-Berntropa v kojenecké výživě, a ve | | |zvláštních případech - např. sušené mléčné | | |výrobky pro kojeneckou a dětskou výživu | | |s přídavkem cereálií nebo jiných potravinářských | | |výrobků; speciální krémovité nebo zahuštěné | | |mléčné výrobky s přísadami; mléčné pudingy v |360 | |prášku apod., dále v zmrzlinách, mražených | | |krémech a směsích pro jejich výrobu | | |Stanovení obsahu celkové sušiny zahuštěného |160 | |slazeného mléka | | |Stanovení obsahu celkové sušiny sýrů a tavených | | |sýrových výrobků |140 | |Stanovení obsahu chloridů v sýrech a tavených | | |sýrových výrobcích |230 | |Stanovení obsahu tuku v sýrech a tavených |460 | |sýrových výrobcích | | |Stanovení obsahu vody v másle |140 | |Stanovení obsahu sušiny tukuprosté a tuku z | | |jednoho zkušebního vzorku másla |280 | |Stanovení sušiny vaječných hmot |220 | |Stanovení teploty tekutých a mražených vaječných |50 | |hmot | | |Důkaz cizích příměsí ve vaječné hmotě |50 | |Stanovení tuku ve vaječné hmotě |210 | |Stanovení volných masných kyselin ve vaječné |940 | |hmotě | | |Stanovení obsahu volného tuku v mase a masných |290 | |výrobcích | | |Stanovení obsahu vody ve výrobcích z masa a | | |sterilovaných pokrmech v konzervách |220 | |Stanovení obsahu chloridu sodného v mase a | | |masných výrobcích metodou Volhardovou |220 | |Stanovení obsahu chloridu sodného v mase a | | |masných výrobcích metodou potenciometrickou |180 | |Stanovení obsahu vody a těkavých látek ve | | |vepřovém sádle a taveném loji |210 | |Stanovení nečistot nerozpustných v rozpouštědlech| | |tuků ve vepřovém sádle a taveném loji |440 | |Stanovení teploty tání ve vepřovém sádle a |360 | |taveném loji | | |Stanovení peroxidového čísla ve vepřovém sádle a | | |taveném loji |420 | |Stanovení čísla kyselosti ve vepřovém sádle a |210 | |taveném loji | | |Důkaz epihydrinaldehydu ve vepřovém sádle a |70 | |taveném loji | | |Stanovení jodového čísla ve vepřovém sádle a |430 | |taveném loji | | |Stanovení Böhmerova čísla ve vepřovém sádle a |430 | |taveném loji | | |Stanovení čísla zmýdelnění ve vepřovém sádle a |340 | |taveném loji | | |Stanovení indexu lomu ve vepřovém sádle a taveném|200 | |loji | | |Stanovení alkality popela koření |430 | |Stanovení popela rozpustného ve vodě u koření |400 | |Stanovení škůdců v koření - makroskopicky |250 | |Stanovení škůdců v koření - mikroskopicky |650 | |Stanovení vlhkosti soli |140 | |Stanovení nerozpustného zbytku v soli |160 | |Stanovení hořčíku a vápníku v soli |180 | |Stanovení obsahu chloridů v soli |130 | |Stanovení síranů v soli |590 | |Stanovení jodičnanu draselného v soli |210 | |Stanovení jodidu draselného v soli |460 | |Stanovení dusitanů v soli |200 | |Stanovení zrnitosti soli |50 | |Stanovení uhličitanů v soli |160 | |Stanovení oxidů trojmocných kovů v soli |420 | |Stanovení příměsí čaje |450 | |Stanovení škůdců v čaji mikroskopicky |650 | |Stanovení obsahu tříslovin čaje podle Edera |330 | |Stanovení obsahu kofeinu v rozpustném čaji |170 | |Stanovení prachu a drtě v čaji |100 | |Stanovení kovových příměsí v čaji |50 | |Stanovení cizích příměsí v čaji |70 | |Stanovení obsahu příměsí zelené kávy |380 | |Stanovení obsahu příměsí pražené kávy |250 | |Stanovení jemnosti mletí kávy |100 | |Stanovení průměrné hmotnosti 1 000 zrn kávy |100 | |Stanovení škůdců v kávě mikroskopicky |650 | |Stanovení vodného extraktu kávy |420 | |Stanovení celkového popela kávy |210 | |Stanovení celkové alkality popela kávy |250 | |Stanovení popela kávy rozpustného a nerozpustného|340 | |ve vodě | | |Stanovení písku v kávě |420 | |Stanovení tuku v kávě |340 | |Stanovení kofeinu v kávě |300 | |Stanovení ztrát kávy pražením |200 | |Stanovení obsahu sušiny v kávových a cikorkových |310 | |extraktech | | |Stanovení sušiny v hotových jídlech a v |220 | |polotovarech jídel | | |Stanovení tuku v hotových jídlech a v |250 | |polotovarech jídel přímou extrakcí | | |Stanovení chloridu sodného v hotových jídlech a |230 | |v polotovarech jídel | | |Stanovení tuku v ostatních výrobcích teplé a |380 | |studené kuchyně | | |Stanovení veškerých redukujících cukrů po inverzi| | |v hotových jídlech a v polotovarech jídel |430 | |Stanovení tuku v hotových jídlech a v | | |polotovarech jídel metodou acidobutyrometrickou |160 | |Důkaz přítomnosti škrobu v hotových jídlech a v | | |polotovarech jídel |100 | |Stanovení obsahu škrobu v hotových jídlech a v | | |polotovarech jídel |210 | |Stanovení stupně kyselosti v hotových jídlech a v| | |polotovarech jídel |120 | |Stanovení hmotnosti podílu jednotlivých složek | | |v hotových jídlech a v polotovarech jídel |140 | |Stanovení hmotnostního podílu hlavní složky v | | |hotových jídlech a v polotovarech jídel |70 | |Stanovení sušiny majonézy |210 | |Stanovení tuku v majonéze |300 | |Stanovení titrovatelných kyselin v majonéze |200 | |Stanovení chloridu sodného v majonéze |230 | |Stanovení pH potravin v hermeticky uzavřených |100 | |obalech | | |Stanovení obsahu příměsí v koření |250 | |Stanovení nečistot v koření |250 | |Stanovení celkového popela koření |270 | |Stanovení popela nerozpustného v kyselině (HCl) v|420 | |koření | | |Stanovení obsahu vlhkosti koření destilační |550 | |metodou | | |Stanovení netěkavého etherového extraktu koření |480 | |Stanovení stupně jemnosti mletí koření |100 | |Stanovení piperinu v pepři metodou |1 080 | |spektrofotometrickou | | |Stanovení celkového obsahu přírodních barviv | | |(ASTA Color) v paprice metodou |1 080 | |spektrofotometrickou | | |Stanovení obsahu těkavých silic v koření, | | |kořenících látkách a bylinách |470 | |Stanovení celkového obsahu capsanoidů v chilli | | |paprikách a oleoresinech chilli paprik metodou |1 530 | |HPLC | | |Příprava mletého vzorku čaje o známém obsahu |220 | |sušiny | | |Stanovení ztráty hmotnosti čaje při 103 °C |220 | |Stanovení vodného extraktu čaje |460 | |Stanovení celkového popela čaje |210 | |Stanovení popela rozpustného a nerozpustného ve |220 | |vodě v čaji | | |Stanovení popela nerozpustného v kyselině (HCl) v|420 | |čaji | | |Stanovení obsahu vlhkosti instantního čaje v | | |pevném stavu (ztráta hmotnosti při 103 °C) |140 | |Stanovení celkového popela instantního čaje v |220 | |pevném stavu | | |Stanovení vody v dehydratovaných výrobcích a |220 | |ochucovadlech | | |Stanovení popela v dehydratovaných výrobcích a |210 | |ochucovadlech | | |Stanovení písku v dehydratovaných výrobcích a |350 | |ochucovadlech | | |Stanovení obsahu chloridu sodného v | | |dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech |210 | |Výpočet organické sušiny dehydratovaných výrobků | | |a ochucovadel |50 | |Stanovení celkového dusíku dehydratovaných | | |výrobků a ochucovadel |590 | |Měření pH dehydratovaných výrobků a ochucovadel |100 | |Stanovení kyselosti dehydratovaných výrobků a |120 | |ochucovadel | | |Stanovení tuku v dehydratovaných výrobcích a |380 | |ochucovadlech | | |Stanovení kyseliny glutamové v dehydratovaných | | |výrobcích a ochucovadlech |120 | |Makroskopický rozbor dehydratovaných výrobků a |140 | |ochucovadel | | |Mikroskopický rozbor dehydratovaných výrobků a |330 | |ochucovadel | | |Stanovení kreatinu v dehydratovaných výrobcích | | |a ochucovadlech |950 | |Stanovení vlhkosti kávovin |210 | |Stanovení popela kávovin |140 | |Stanovení písku v kávovinách |350 | |Stanovení vodného extraktu (výluhu) kávovin |270 | |Stanovení kyselosti kávovin |200 | |Stanovení barvivosti kávovin |420 | |Stanovení sacharózy a pravotočivých látek kávovin|350 | |Stanovení ztráty hmotnosti zelené kávy při 105 °C|220 | |Stanovení obsahu vlhkosti pražené mleté kávy | | |(ztráta hmotnosti při 103 °C) |220 | |Stanovení obsahu sušiny hořčice |210 | |Stanovení popela hořčice |210 | |Stanovení "písku" v hořčici |350 | |Stanovení cukru v hořčici |440 | |Stanovení kyselosti hořčice |100 | |Stanovení tuku v hořčici |500 | |Předsušení sušiny hořčice |210 | |Stanovení chloridu sodného v hořčici |120 | |Stanovení bodu tání tuků a olejů vyjasněním |360 | |Stanovení bodu tání tuků a olejů v otevřené |360 | |kapiláře | | |Stanovení kyselosti a čísla kyselosti tuků a |210 | |olejů | | |Stanovení vody a těkavých látek tuků a olejů (při|210 | |105 °C) | | |Stanovení vody a těkavých látek tuků a olejů (při| | |125 st. - 130 °C) |100 | |Stanovení obsahu vody v tucích a olejích metodou | | |Karla Fischera |270 | |Stanovení popela v tucích a olejích |220 | |Stanovení jódového čísla tuků a olejů |340 | |Stanovení čísla zmýdelnění tuků a olejů |340 | |Stanovení peroxidového čísla tuků a olejů |420 | |Stanovení chloridu sodného v tucích a olejích a v|170 | |margarinech | | |Stanovení barvy tuků a olejů |160 | |Stanovení a důkaz ethyl- a propylesteru kyseliny | | |p- hydroxybenzoové v tucích a olejích |560 | |Stanovení a důkaz kyseliny benzoové v tucích a |1 110 | |olejích | | |Stanovení křivky tuhnutí tuků |270 | |Stanovení anisidinového čísla tuků a olejů |830 | |Stanovení indexu lomu tuků a olejů |200 | |Stanovení obsahu nerozpustných nečistot v tucích |290 | |a olejích | | |Stanovení nezmýdelnitelného podílu tuků a olejů | | |referenční metodou |570 | |Stanovení nezmýdelnitelného podílu tuků a olejů | | |extrakcí hexanem |570 | |Stanovení diethyletherového extraktu tuků a olejů|290 | |Stanovení hmotnosti tuků a olejů na jednotku | | |objemu ("litrová hmotnost") ve vzduchu |430 | |Stanovení stability tuků a olejů Schaalovým |140 | |testem | | |Stanovení hustoty kapalných chemických výrobků | | |pro průmyslové použití při 20 °C |100 | |Stanovení obsahu etanolu v lihu pyknometricky |140 | |Stanovení furalu v lihu metodou fotometrickou |1 080 | |Stanovení obsahu veškerých dusíkatých zásad v |310 | |lihu | | |Zjišťování alkality lihu |50 | |Stanovení kyselosti lihu |170 | |Stanovení sušiny lepidel |210 | |Stanovení kyselosti a alkality lepidel |360 | |Stanovení popela lepidel |140 | |Stanovení volných žíravých alkálií u tenzidů a |310 | |detergentů | | |Stanovení pH syntetických pracích prostředků |100 | |Stanovení pH tenzidů a detergentů |100 | |Stanovení obsahu vody u tenzidů a detergentů |280 | |Stanovení oxidu fosforečného v tenzidech a |610 | |detergentech | | |Stanovení celkového obsahu alkálií a mastných | | |látek u tenzidů a detergentů |860 | |Talířový test tenzidů a detergentů (mycí |170 | |schopnost) | | |Mísitelnost tenzidů a detergentů s vodou |50 | |Důkaz přítomnosti opticky zjasňujících prostředků| | |v tenzidech a detergentech (opticky zjasňující |70 | |prostředky) | | |Stanovení látek rozpustných v etanolu v | | |práškových a pastovitých detergentech |220 | |Stanovení látek nerozpustných v etanolu u |220 | |detergentů a mýdla | | |Stanovení odparku lihu |200 | |Detekce ozářených potravin metodou GC/MS |4 750 | |Termoluminiscenční detekce ozářených potravin |4 990". | --------------------------------------------------------------------
3. Příloha č. 2 zní:
"Příloha č. 2 k vyhlášce č. 541/2002 Sb.
Mikrobiologické a mikroskopické rozbory
--------------------------------------------------------------------- |Rozbor |Výše náhrady | | |nákladů v Kč | --------------------------------------------------------------------| |Průkaz bakterií Bacillus cereus - typizace |380 | |Bacillus cereus - technika počítání kolonií | | |vykultivovaných při 30 °C |220 | |Campylobacter - konfirmační testy |1 700 | |Horizontální metoda průkazu termotolerantních | | |druhů rodu Campylobacter |600 | |Clostridium perfringens - konfirmační testy |410 | |Horizontální metoda stanovení počtu | | |Clostridium perfringens. Technika počítání |460 | |kolonií | | |Detekce Escherichia coli - COLItest |80 | |Stanovení počtu Escherichia coli. Technika | | |počítání kolonií vykultivovaných při 44 °C na |500 | |membránách - 2 membrány | | |Stanovení počtu Escherichia coli. Technika | | |počítání kolonií vykultivovaných při 44 °C na |630 | |membránách - 4 membrány | | |Stanovení počtu Escherichia coli. Technika | | |počítání kolonií vykultivovaných při 44 °C na |880 | |membránách - 8 membrán | | |Stanovení počtu | | |beta-D-glukuronidázopozitivních Escherichia | | |coli na chromogenní plotnové půdě - Metoda |290 | |počítání kolonií při 44 °C | | |Všeobecné pokyny pro stanovení počtu | | |suspektních Escherichia coli. Technika nejvýše|165 | |pravděpodobného počtu. | | |Horizontální metoda průkazu Escherichia coli | | |O157 - metoda imunomagnetické separace |1 200 | |Průkaz Listeria monocytogenes - konfirmační |1 510 | |testy | | |Průkaz Listeria monocytogenes- mléko a mléčné |430 | |výrobky | | |Horizontální metoda průkazu a stanovení počtu |600 | |Listeria monocytogenes - část 1: Metoda | | |průkazu | | |Horizontální metoda průkazu a stanovení počtu |600 | |Listeria monocytogenes - část 2: Metoda | | |stanovení počtu | | |Průkaz Pseudomonas aeruginosa |220 | |Průkaz Pseudomonas aeruginosa za použití |230 | |filtru | | |Průkaz Pseudomonas aeruginosa - typizace |380 | |Stanovení počtu bakterií rodu Pseudomonas |220 | |Stanovení počtu bakterií rodu Pseudomonas za |230 | |použití filtru | | |Detekce salmonel - SALMtest |80 | |Průkaz salmonel - Salmonella Rapid test |950 | |Horizontální metoda průkazu bakterií rodu |570 | |Salmonella | | |Průkaz bakterií rodu Salmonella - konfirmační |560 | |testy | | |Průkaz bakterií rodu Shigella |470 | |Průkaz bakterií rodu Shigella - biochemické a |380 | |sérologické testy | | |Stanovení počtu koagulázopozitivních | | |stafylokoků (Staphylococcus aureus a další | | |druhy) - Část 1: Technika s použitím agarové |230 | |půdy podle Baird-Parkera | | |Stanovení počtu koagulázopozitivních |380 | |stafylokoků (Staphylococcus aureus a další | | |druhy) - Část 1: Plasma, biochemické testy | | |Průkaz Vibrio parahaemolyticus - konfirmační |1 360 | |testy | | |Průkaz Vibrio parahaemolyticus |750 | |Průkaz suspektních patogenních kmenů Yersinia | | |enterocolitica |410 | |Průkaz suspektních patogenních kmenů Yersinia | | |enterocolitica - biochemické testy |380 | |Stanovení celkového počtu mezofilních | | |aerobních a fakultativně anaerobních | | |mikroorganismů kultivací v tekutých půdách |210 | |Všeobecné pokyny pro stanovení celkového počtu| | |mikroorganismů; technika počítání kolonií |210 | |Jakost vod- stanovení mezofilních bakterií |210 | |Stanovení Aspergillus flavus/parasiticus |420 | |Stanovení počtu potenciálně toxinogenních | | |plísní Aspergillus flavus na selektivní | | |identifikační půdě - počítání kolonií při 30 |340 | |°C | | |Průkaz Aspergillus flavus |210 | |Průkaz enterokoků - biochemické testy |40 | |Jakost vod - stanovení intestinálních |220 | |enterokoků | | |Stanovení počtu bakterií čeledi | | |Enterobacteriaceae bez resuscitace - technika | | |nejvýše pravděpodobného počtu a technika |240 | |počítání kolonií | | |Stanovení počtu bakterií čeledi |560 | |Enterobacteriaceae -konfirmační testy | | |(ENTEROTEST) | | |Stanovení spor siřičitany redukujících | | |anaerobů (klostrídií) 1: Metoda pomnožení v | | |tekutém mediu; 2: Metoda membránových filtrů |330 | |Stanovení počtu Clostridium perfringens - | | |sulfidredukujících klostrídií |460 | |Průkaz a stanovení počtu hemolytických koků |210 | |Průkaz koliformních bakterií - biochemické |60 | |testy | | |Stanovení koliformních bakterií v pitné vodě |230 | |Stanovení počtu koliformních bakterií ; | | |technika počítání kolonií (vykultivovaných při|210 | |30 °C, 35 °C a 37 °C) | | |Stanovení počtu koliformních bakterií; | | |technika nejvýše pravděpodobného počtu |210 | |Stanovení počtu termotolerantních koliformních| | |bakterií v pitné vodě |230 | |Jakost vod - stanovení Escherichia coli a | | |koliformních bakterií - část 1: metoda |230 | |membránových filtrů | | |Jakost vod - Stanovení kultivovatelných | | |mikroorganismů - Stanovení počtu kolonií | | |očkováním do živného agarového kultivačního |420 | |média | | |Metody zkoušení droždí - stanovení nepravých | | |kvasinek lyzinovou metodou |210 | |Stanovení osmotrofních kvasinek a plísní |220 | |Stanovení počtu kvasinek a plísní - technika |210 | |počítání kolonií | | |Stanovení počtu bakterií mléčného kvašení. | | |Technika počítání kolonií vykultivovaných při | | |30 °C - maso a masné výrobky |320 | |Horizontální metoda stanovení počtu | | |mezofilních bakterií mléčného kvašení - | | |technika počítání kolonií vykultivovaných při |320 | |30 °C | | |Výrobky z rajčat: Stanovení obsahu plísní |390 | |podle Howarda | | |Stanovení počtu bakterií rodu Lactobacillus |220 | |Stanovení počtu slizotvorných bakterií rodu |210 | |Leuconostoc | | |Stanovení počtu lipolytických mikrobů |210 | |Stanovení počtu proteolytických mikrobů |210 | |Průkaz a stanovení počtu mikrobů rodu Proteus |220 | |Stanovení počtu aerobních sporotvorných |210 | |mikrobů | | |Zjištění přítomnosti a počtu sporotvorných | | |mikrobů rostoucích za anaerobních podmínek | | |(Stanovení mezofilních anaerobních |210 | |mikroorganismů) | | |Stanovení počtu termofilních a psychrofilních | | |mikrobů zaléváním do agarové půdy (Stanovení | | |termofilních aerobních, fakultativně | | |anaerobních a anaerobních mikroorganismů) |210 | |Metody zkoušení piva - stanovení přítomnosti | | |technologicky nežádoucích mikroorganismů |200 | |Metody zkoušení slepičích vajec konzumních - | | |důkaz plísní ve vaječném obsahu |210 | |Mikroskopické vyšetření - nativní preparát |70 | |Mikroskopické vyšetření - preparát s | | |jednoduchým obarvením |80 | |Mikroskopické vyšetření - preparát se složitým| | |barvením (Gramovo barvení) |130 | |Stanovení mikroorganismů membránovou filtrací |230 | |Vyšetřování papíru a folií některých hmot | | |přelivovou metodou |220 | |Odběrová souprava pro mikrobiologické stěry |10". | ---------------------------------------------------------------------