Odstavec předpisu 469/2005 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 469/2005 Sb., kterou se mění vyhláška č. 541/2002 Sb., kterou se stanoví sazebník náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly podle § 3 odst. 3 písm. b) zákona č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů
Čl.I
Čl.I
Vyhláška č. 541/2002 Sb., kterou se stanoví sazebník náhrad
nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské
inspekce pro účely kontroly podle § 3 odst. 3 písm. b) zákona č. 146/2002 Sb.,
o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících
zákonů, se mění takto:
1. V § 1 se slova "odst. 3" nahrazují slovy "odst.
4".
2. Příloha č. 1 zní:
"Příloha č. 1 k vyhlášce č. 541/2002 Sb.
Fyzikálně-chemické rozbory
--------------------------------------------------------------------
|Rozbor |Výše náhrady |
| |nákladů v Kč |
--------------------------------------------------------------------
|Stanovení antioxidantů v potravinách metodou HPLC|2 460 |
|Stanovení antioxidantů v potravinách metodou GC |2 460 |
|Stanovení kyseliny isoaskorbové v potravinách |950 |
|metodou HPLC | |
|Identifikace syntetických potravinářských barviv | |
|v potravinách metodou TLC |780 |
|Stanovení syntetických potravinářských barviv v | |
|potravinách metodou HPLC |2 080 |
|Stanovení syntetických potravinářských barviv v | |
|potravinách metodou spektrofotometrickou |1 480 |
|Stanovení karotenoidů v potravinách metodou | |
|spektrofotometrickou |1 200 |
|Stanovení beta-karotenu v potravinách metodou | |
|spektrofotometrickou |1 990 |
|Stanovení beta-karotenu v potravinách metodou |1 600 |
|HPLC | |
|Stanovení kyseliny p-hydroxybenzoové a jejích | |
|esterů v potravinách metodou HPLC |960 |
|Stanovení kyseliny propionové v potravinách |1 090 |
|metodou HPLC | |
|Stanovení kyseliny sorbové a kyseliny benzoové v | |
|potravinách metodou HPLC |950 |
|Stanovení celkového oxidu siřičitého v |320 |
|potravinách metodou destilačně-titrační | |
|Stanovení oxidu siřičitého v potravinách metodou | |
|spektrofotometrickou s pararosanilinem |1 080 |
|Stanovení dusitanů v potravinách |560 |
|spektrofotometricky | |
|Stanovení dusitanů v potravinách metodou FIA |1 000 |
|Stanovení bifenylu a orto-fenylfenolu v |2 410 |
|potravinách metodou GC | |
|Stanovení kyseliny mravenčí v potravinách metodou|1 090 |
|HPLC | |
|Stanovení fosforu v potravinách metodou |1 280 |
|spektrofotometrickou | |
|Stanovení kyseliny citronové metodou HPLC |1 200 |
|Stanovení anthokyanů metodou "fingerprinting |2 640 |
|chromatography" | |
|Stanovení neohesperidinu v potravinách metodou |1 080 |
|HPLC | |
|Stanovení sorbitolu a manitolu v potravinách |950 |
|metodou HPLC | |
|Stanovení sorbitu v pekařských a cukrářských |260 |
|výrobcích | |
|Stanovení theobrominu, kofeinu a theofylinu v | |
|potravinách metodou HPLC |1 160 |
|Stanovení celkového obsahu glutamátu sodného v | |
|potravinách metodou HPLC |1 110 |
|Stanovení glutamátu sodného v polévkách a | |
|obdobných přípravcích metodou izotachoforetickou |370 |
|(ITP) | |
|Stanovení chininu metodou HPLC |1 000 |
|Stanovení chininu metodou spektrofotometrickou |940 |
|Stanovení přídavku glutamátu sodného výpočtem z | |
|celkového obsahu glutamátu |1 550 |
|Stanovení aromatických látek a alkaloidů v | |
|potravinách metodou GC |2 000 |
|Stanovení mentolu v potravinách metodou GLC |1 780 |
|Stanovení vanilinu, ethylvanilinu, kumarinu a | |
|příbuzných aromatických látek v potravinách |1 080 |
|metodou HPLC | |
|Stanovení flavonoidních látek v potravinách |1 080 |
|metodou HPLC | |
|Stanovení niacinu a kyseliny listové ve | |
|fortifikovaných potravinách metodou HPLC |1 530 |
|Stanovení vitaminů A a E v potravinách metodou |1 600 |
|HPLC | |
|Stanovení vitaminů B1, B2, B6 v potravinách |1 690 |
|metodou HPLC | |
|Stanovení vitaminu B12 v potravinách metodou |3 000 |
|ELISA | |
|Stanovení vitamínu B1 metodou HPLC |1 690 |
|Stanovení vitamínu B2 metodou HPLC |1 690 |
|Stanovení vitaminu C v potravinách metodou HPLC |950 |
|Stanovení vitaminů D2 a D3 ve fortifikovaných | |
|potravinách metodou HPLC |1 600 |
|Stanovení kyseliny pantotenové ve fortifikovaných| |
|potravinách metodou HPLC |1 480 |
|Stanovení obsahu jódu metodou |1 530 |
|spektrofotometrickou | |
|Stanovení L-karnitinu v energetických nápojích a | |
|v potravních doplňcích metodou HPLC |1 300 |
|Stanovení thiabendazolu v potravinách |2 020 |
|Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení|2 470 |
|GC AED | |
|Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení|1 390 |
|GC MSD | |
|Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení|3 430 |
|LC/MS | |
|Stanovení diquatu a paraquatu v potravinách |2 780 |
|metodou GC | |
|Stanovení dithiokarbamátů v potravinách metodou |2 570 |
|GC | |
|Stanovení fenoxyalkanových kyselin v potravinách |2 730 |
|metodou GC | |
|Stanovení kyseliny kyanovodíkové metodou |550 |
|destilačně titrační | |
|Stanovení fosforovodíku v potravinách metodou GC |2 440 |
|Stanovení fenylmočovinových herbicidů | |
|v potravinách metodou GC |2 240 |
|Stanovení reziduí pesticidů v potravinách metodou| |
|GC (Multireziduální metoda GC/ECD/NPD/MSD) |5 930 |
|Stanovení pesticidů v potravinách metodou HPLC | |
|(Multireziduální metoda I) |2 440 |
|Stanovení reziduí pesticidů v potravinách metodou| |
|LC/MS (Multireziduální metoda) |4 590 |
|Stanovení chlormequatu v potravinách metodou |3 650 |
|LC/MS | |
|Stanovení daminosidu v potravinách metodou GC |2 780 |
|Stanovení mléčného tuku v potravinách metodou GC |2 460 |
|Stanovení triacylglycerolů v potravinách metodou |3 700 |
|GC | |
|Stanovení stigmastadienů v potravinách metodou GC|3 100 |
|Stanovení triazinových herbicidů v potravinách |2 280 |
|metodou GC | |
|Stanovení metylbromidu v potravinách metodou GC |2 470 |
|Stanovení bromidů v potravinách metodou GC/ECD |2 290 |
|Stanovení jednoho prvku metodou AAS - plamenová |420 |
|technika | |
|Stanovení jednoho prvku metodou AAS - | |
|bezplamenová technika |630 |
|Stanovení jednoho prvku metodou AAS - hydridová |750 |
|technika | |
|Stanovení rtuti metodou AAS na zařízení AMA 254 |360 |
|Stanovení dusičnanů v ovoci a zelenině metodou |660 |
|ISE | |
|Stanovení dusičnanů metodou HPLC |1 130 |
|Stanovení sumy dusičnanů a dusitanů v potravinách| |
|metodou FIA |1 000 |
|Stanovení bromidů a dusitanů metodou HPLC |1 480 |
|Stanovení chlorovaných alifatických uhlovodíků |1 680 |
|metodou GC | |
|Stanovení polyaromatických uhlovodíků v | |
|potravinách metodou HPLC |2 910 |
|Stanovení N-nitrosaminů v potravinách metodou |2 950 |
|GC/TEA | |
|Stanovení ftalátů v nápojích metodou GC |1 980 |
|Stanovení polychlorovaných bifenylů a | |
|chlorovaných pesticidů v potravinách metodou GC |2 640 |
|Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 v potravinách| |
|metodou HPLC |6 060 |
|Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 metodou TLC |2 500 |
|(screening) | |
|Stanovení deoxynivalenolu v potravinách metodou | |
|HPLC s využitím imunoafinitních kolonek |5 610 |
|Stanovení sterigmatocystinu v potravinách metodou|5 890 |
|LC/MS | |
|Stanovení ochratoxinu A ; zelená káva, zrniny; | |
|metodou TLC(screening) |910 |
|Stanovení ochratoxinu A v potravinách metodou | |
|HPLC s využitím imunoafinitních (SPE) kolonek |7 360 |
|Stanovení patulinu v potravinách metodou HPLC |1 850 |
|Stanovení fumonisinů B1 a B2 metodou HPLC | |
|s využitím imunoafinitních kolonek |5 490 |
|Stanovení zearalenonu v potravinách metodou HPLC |5 610 |
|Stanovení biogenních aminů v potravinách metodou |1 760 |
|HPLC | |
|Stanovení toxických glykoalkaloidů v potravinách | |
|metodou HPLC |2 160 |
|Stanovení metanolu v lihovinách a lihu metodou GC|950 |
|Stanovení 3-MCPD v potravinách |5 480 |
|Stanovení barviv Sudan v chilli výrobcích metodou|1 400 |
|HPLC | |
|Stanovení nepovolených barviv v potravinách |1 400 |
|metodou HPLC | |
|Stanovení 1,3-pentadienu v potravinách metodou |1 580 |
|GC/MS | |
|Stanovení aromatických uhlovodíků v potravinách |1 680 |
|metodou GC | |
|Stanovení těkavých organických látek | |
|v potravinách metodou GC |1 680 |
|Stanovení chloraminu |1 150 |
|Stanovení etylkarbamátu v lihovinách metodou GC |1 390 |
|Stanovení etylacetátu plynovou chromatografií |950 |
|Stanovení pH vody |100 |
|Stanovení pH ve víně |100 |
|Stanovení přímo redukujících cukrů ve víně |470 |
|Stanovení tlaku oxidu uhličitého v šumivých a |100 |
|perlivých vínech | |
|Stanovení volného oxidu siřičitého ve vínech |960 |
|metodou FIA | |
|Výpočet celkového alkoholu ve víně |30 |
|Stanovení zásaditosti popela |380 |
|Stanovení titrovatelných zásad v lihovinách |140 |
|Stanovení veškerých kyselin v lihovinách |170 |
|Stanovení vícesytných alkoholů ve vínech a |1 500 |
|lihovinách | |
|Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v | |
|lihovinách s vyšším obsahem těkavých složek |340 |
|Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v | |
|lihu a lihovinách s nízkým obsahem těkavých |1 340 |
|složek | |
|Stanovení vody v etanolu (lihu) metodou GC |750 |
|Stanovení furalů v lihu a lihovinách |1 500 |
|Stanovení obsahu vaječného žloutku ve vaječných | |
|likérech spektrofotometrickou metodou |1 280 |
|Stanovení jakosti chmele; cizí příměsi |140 |
|Stanovení jakosti chmele; jemnost vřeténka |70 |
|Stanovení jakosti chmele; obsah pecek |140 |
|Stanovení jakosti chmele; otluky |140 |
|Stanovení jakosti chmele; příprava vzorku |70 |
|Stanovení jakosti chmele; rozplevelení |140 |
|Stanovení jakosti chmele; škodliví činitelé |140 |
|Stanovení obsahu náplně v nečokoládových |100 |
|cukrovinkách | |
|Stanovení složení u čokoládových cukrovinek |70 |
|Stanovení kyselosti celkové u želatinových |160 |
|cukrovinek | |
|Stanovení kyselosti pro ovocné komprimáty |160 |
|(cukrovinky) | |
|Stanovení množství hub druhotně napadených hmyzem|230 |
|Stanovení perforace hub |230 |
|Stanovení obsahu mechanických nečistot hub |70 |
|Stanovení vlhkosti hub |220 |
|Stanovení sušiny hub |380 |
|Průkaz druhů mas metodou ELISA |3 500 |
|Stanovení obsahu čisté svalové bílkoviny | |
|přepočtem přes 3- methylhistdin |1 210 |
|Měření pH vodního výluhu masa |100 |
|Stanovení podílu uvolněných složek |100 |
|Stanovení aktivity vody aw |370 |
|Stanovení kostních částí |200 |
|Stanovení provařenosti masných výrobků |160 |
|Stálost barvy masných výrobků |70 |
|Stanovení obsahu masa |6 180 |
|Stanovení hydroxyprolinu v potravinách |1 810 |
|Stanovení obsahu náplně nebo panády zmrazených |100 |
|výrobků | |
|Stanovení obsahu čokoládové polevy v mražených |50 |
|výrobcích | |
|Stanovení volné vody u zabité drůbeže |50 |
|Stanovení složení mrazírenských výrobků - jedna |70 |
|složka | |
|Stanovení složení mrazírenských výrobků - 2 - 5 |350 |
|složek | |
|Stanovení složení mrazírenských výrobků - 6 a |500 |
|více složek | |
|Stanovení alkaloidů v tabáku a tabákových | |
|výrobcích metodou spektrofotometrickou |2 210 |
|Stanovení alkaloidů v kondenzátu cigaretového |2 260 |
|kouře | |
|Stanovení nikotinu v kondenzátu cigaretového | |
|kouře metodou GC |2 260 |
|Stanovení hmotnostního podílu tabákových částic |410 |
|Stanovení šířky řezu tabákové směsi v tabákových |270 |
|výrobcích | |
|Stanovení vody v cigaretovém kouři metodou GC |740 |
|Stanovení vody v tabákových výrobcích metodou |160 |
|vážkovou | |
|Detekce specifické DNA v sójových a kukuřičných | |
|výrobcích PCR screeningovou metodou s CaMV 35S | |
|promotorem a NOS terminátorem |4 500 |
|Detekce specifické DNA v potravinách rostlinného | |
|původu Real-Time PCR screeningovou metodou s CaMV| |
|35S promotorem a NOS terminátorem |8 170 |
|Detekce specifické DNA Round Up Ready sóji v | |
|sójových výrobcích pomocí PCR metody |1 500 |
|Detekce specifické DNA kukuřice Bt-176 v | |
|kukuřičných výrobcích pomocí PCR metody |4 920 |
|Stanovení specifické DNA Round Up Ready sóji v | |
|sójových výrobcích metodou Real-Time PCR |12 426 |
|Stanovení specifické DNA Kukuřice Bt-176 v | |
|kukuřičných výrobcích metodou Real-Time PCR |10 200 |
|Detekce specifické DNA kukuřice Bt-11 v | |
|kukuřičných výrobcích pomocí PCR metody |4 920 |
|Stanovení specifické DNA kukuřice Bt-11 v | |
|kukuřičných výrobcích metodou Real-Time PCR |10 200 |
|Detekce specifické DNA kukuřice MON810 v | |
|kukuřičných výrobcích pomocí PCR metody |4 920 |
|Stanovení specifické DNA kukuřice MON810 v | |
|kukuřičných výrobcích metodou Real-Time PCR |10 200 |
|Detekce specifické DNA bakterií rodu Salmonella v| |
|potravinách metodou Real-Time PCR |6 280 |
|Stanovení obsahu sojové bílkoviny v potravinách | |
|metodou ELISA |3 000 |
|Stanovení markerových sacharidů v potravinách po | |
|předčištění na kolonkách SPE metodou |2 700 |
|enzymatickospektrofotometrickou | |
|Stanovení markerových sacharidů v potravinách po | |
|předčištění na SPE kolonkách metodou iontové HPLC|2 700 |
|Stanovení sacharózy v potravinách |440 |
|Stanovení redukujících cukrů v potravinách |430 |
|Stanovení veškerých cukrů v potravinách |430 |
|Stanovení laktózy a maltózy metodou HPLC |1 080 |
|Stanovení sacharózy, glukózy fruktózy a sorbitolu| |
|v potravinách metodou HPLC |950 |
|Stanovení spektra cukrů v medu |1 300 |
|Stanovení 5-hydroxymethylfurfuralu v potravinách | |
|metodou HPLC |1 130 |
|Stanovení 5-hydroxymethylfurfuralu, furfuralu a | |
|5-ethylfurfuralu metodou HPLC |1 130 |
|Stanovení tuku po hydrolýze na zařízení SOXTEC |360 |
|1026 | |
|Stanovení "tuku" přímou extrakcí na zařízení |220 |
|SOXTEC 1026 | |
|Stanovení mastných kyselin v potravinách metodou |1 920 |
|GC | |
|Stanovení sterolů v potravinách metodou GC |2 600 |
|Stanovení cholesterolu v potravinách metodou GLC |2 600 |
|Stanovení stigmastadienů v olivových olejích |3 100 |
|metodou GC | |
|Spektrofotometrická stanovení v UV oblasti (K232,| |
|K270, delta K) v olivovém oleji |560 |
|Spektrofotometrické stanovení K270 po úpravě | |
|oxidem hlinitým v olivovém oleji |940 |
|Stanovení dusíku v potravinách |590 |
|Stanovení dusíku a přepočet na bílkoviny v |610 |
|potravinách | |
|Stanovení gliadinu (lepku) v potravinách metodou |2 500 |
|ELISA | |
|Stanovení potravinové vlákniny v potravinách | |
|metodou enzymaticko- gravimetrickou |3 500 |
|Stanovení alergenů a specifických bílkovin |3 000 |
|metodou ELISA | |
|Stanovení laktózy / galaktózy v potravinách | |
|enzymaticko-spektrofotometrickou metodou |1 700 |
|Stanovení spektra volných aminokyselin metodou |2 670 |
|HPLC | |
|Stanovení jedné aminokyseliny metodou HPLC |1 110 |
|Stanovení soli |220 |
|Stanovení organických kyselin v potravinách |1 400 |
|metodou HPLC | |
|Stanovení kyseliny pyrrolidonkarboxylové metodou |950 |
|HPLC | |
|Stanovení beta-karotenu, kriptoxanthinesteru a | |
|xanthophylesteru v potravinách metodou |2 060 |
|spektrofotometrickou | |
|Stanovení alkoholu, extraktu, pH, barvy, energ. u| |
|piva na zařízení SCABA |560 |
|Stanovení kyselosti |160 |
|Stanovení objemu, hmotnosti spotřebitelského |70 |
|balení | |
|Stanovení obsahu šťávy v citrusových plodech |200 |
|Dovolené odchylky podle předmětových norem - | |
|suché skořápkové plody |250 |
|Stanovení vlhkosti v aromatizovaných cukrech |140 |
|Stanovení obsahu barevných změn v obilovinách |130 |
|Stanovení sušiny v potravinách na zařízení MA 50 |70 |
|Přepočet znaku na sušinu, který není uveden v | |
|sazebníku jako znak v sušině |30 |
|Stanovení šlehatelnosti smetany |50 |
|Stanovení energetické hodnoty |1 580 |
|Výpočet energetické hodnoty |50 |
|Stanovení složení nesourodých potravin - |250 |
|makroskopický rozbor | |
|Stanovení složení nesourodých potravin - |330 |
|mikroskopický rozbor | |
|Stanovení cizorodé příměsi v potravinách |250 |
|Stanovení obsahu skořápek |590 |
|Stanovení napadení obilovin, luštěnin a olejnin | |
|skladištními škůdci |140 |
|Stanovení objemové hmotnosti obilovin |50 |
|Stanovení příměsí a nečistot při stanovení | |
|jednoho znaku v obilovinách |50 |
|Stanovení příměsí a nečistot při počtu | |
|kontrolovaných znaků více než 1 v obilovinách |210 |
|Stanovení podílu plných zrn v obilovinách |70 |
|Stanovení snětivosti pšenice |70 |
|Stanovení mokrého lepku v obilovinách |140 |
|Stanovení tažnosti lepku v obilovinách |160 |
|Stanovení bobtnavosti lepku v obilovinách |210 |
|Stanovení maltózy v žitě |470 |
|Stanovení pšenice tvrdé a obecné |70 |
|Stanovení sklovitosti pšenice tvrdé |140 |
|Třídění sladovnického ječmene |220 |
|Stanovení klíčivosti sladovnického ječmene |430 |
|Stanovení klíčivé energie sladovnického ječmene |270 |
|Stanovení podílu kukuřice typu koňský zub a | |
|velkozrnné kukuřice |50 |
|Stanovení klíčivosti kukuřice |430 |
|Stanovení vlhkosti luštěnin |220 |
|Stanovení zrnitosti hrachu jedlého a čočky jedlé |70 |
|Stanovení muškovitosti luštěnin |100 |
|Stanovení vařivosti luštěnin |210 |
|Stanovení příměsí a nečistot u luštěnin, při | |
|stanovení jednoho znaku |50 |
|Stanovení příměsí a nečistot u luštěnin, při | |
|počtu kontrolovaných znaků více než 1 |210 |
|Stanovení příměsí, nečistot a škodlivých nečistot| |
|při jednoho znaku v olejninách stanovení | |
|kontrolovaných znaků více než 1 v olejninách |50 |
|Stanovení příměsí, nečistot a škodlivých nečistot|210 |
|při počtu | |
|Stanovení olejnaté příměsi a nečistot u semen | |
|slunečnice a tykvových jader |140 |
|Stanovení semen blínu v máku a hořčici |270 |
|Stanovení hmotnosti tisíce semen sóji při |50 |
|vlhkosti 12% | |
|Stanovení obsahu vody v obilovinách a výrobcích z|220 |
|obilovin | |
|Stanovení obsahu vody v kukuřici (v mletých | |
|zrnech a v celých zrnech) |380 |
|Stanovení obsahu hrubé vlákniny v zemědělských | |
|a potravinářských výrobcích |1 180 |
|Stanovení čísla poklesu u obilovin |380 |
|Stanovení popela v obilovinách, luštěninách a |140 |
|výrobcích z nich | |
|Stanovení sedimentační hodnoty (SDS test) u |420 |
|obilovin | |
|Stanovení vlhkosti a obsahu těkavých látek v | |
|olejnatých semenech |220 |
|Stanovení obsahu oleje v olejnatých semenech |480 |
|Stanovení cukernatosti cukrovky |160 |
|Stanovení velikosti hlíz brambor |50 |
|Vady hlíz brambor |100 |
|Stanovení odrůdové jednotnosti brambor |50 |
|Stanovení odrůdové jednotnosti brambor pomocí | |
|polyakrylamidové elektroforézy |2 540 |
|Stanovení varného typu brambor |460 |
|Stanovení vlhkosti chmele |210 |
|Stanovení konduktometrické hodnoty (KH) chmele |760 |
|Stanovení výtěžnosti a hmotnosti u sladkovodních |260 |
|tržních ryb | |
|Stanovení stolní hodnoty (včetně senzorického | |
|hodnocení) u sladkovodních tržních ryb |520 |
|Stanovení acesulfamu-K, aspartamu a sacharinu v | |
|potravinách metodou HPLC |1 030 |
|Stanovení cyklamátu v potravinách - metodou HPLC |1 200 |
|Stanovení vitaminu A v potravinách metodou HPLC |1 990 |
|Stanovení kyseliny linolové a linolenové v | |
|potravinách (tucích a olejích) |1 080 |
|Stanovení napadení těstovin škůdci |70 |
|Stanovení zlomků a příměsí jiných druhů těstovin |100 |
|Stanovení očkovitosti těstovin |50 |
|Stanovení vlhkosti těstovin |210 |
|Stanovení popela v těstovinách |140 |
|Stanovení písku v těstovinách |350 |
|Stanovení titrovatelných kyselin v těstovinách |100 |
|Vařivost pro ostatní zkoušky v těstovinách |50 |
|Stanovení vaznosti těstovin |50 |
|Stanovení zvětšení objemu těstovin |50 |
|Stanovení rozvářivosti a lepkavosti těstovin |50 |
|Stanovení vaječného obsahu v těstovinách |560 |
|Stanovení chloridu sodného v pekařských výrobcích|220 |
|Stanovení obsahu vody s předsoušením při 130 °C v| |
|pekařských výrobcích |140 |
|Stanovení obsahu vody bez předsoušení při 130 °C | |
|v pekařských výrobcích |70 |
|Stanovení obsahu vody sušením s nasávací hmotou v| |
|pekařských výrobcích |220 |
|Stanovení popela v pekařských výrobcích |140 |
|Podíl popela nerozpustného v kyselině v |350 |
|pekařských výrobcích | |
|Stanovení tuku přímou extrakcí v pekařských |220 |
|výrobcích | |
|Stanovení tuku po hydrolýze v pekařských |360 |
|výrobcích | |
|Stanovení obsahu cukrů v pekařských výrobcích |440 |
|Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských |160 |
|výrobcích | |
|Stanovení sušiny refraktometricky v pekařských |50 |
|výrobcích | |
|Stanovení kyselosti tvarohové náplně v pekařských|180 |
|výrobcích | |
|Stanovení kyselosti ovocné náplně v pekařských |180 |
|výrobcích | |
|Stanovení glycidů výpočtem v pekařských výrobcích|50 |
|Stanovení obsahu bílkovin v pekařských výrobcích |550 |
|Stanovení zrnitosti strouhanky |50 |
|Stanovení příměsi ve strouhance |50 |
|Stanovení vody sušením při 105 °C v cukrářských |220 |
|výrobcích | |
|Stanovení popela v cukrářských výrobcích |140 |
|Podíl popela nerozpustného v kyselině v |350 |
|cukrářských výrobcích | |
|Stanovení cukrů v cukrářských výrobcích |440 |
|Stanovení tuků extrakcí po hydrolýze v |360 |
|cukrářských výrobcích | |
|Stanovení titrovatelných kyselin v cukrářských |100 |
|výrobcích | |
|Stanovení vody sušením při 130 °C v cukrářských |140 |
|výrobcích | |
|Stanovení vody vážkově s nasávací hmotou v | |
|cukrářských výrobcích |220 |
|Stanovení tuku acidobutyrometricky v cukrářských |210 |
|výrobcích | |
|Stanovení sušiny zmrzlin při 105 °C |160 |
|Stanovení sušiny zmrzlin při 130 °C |70 |
|Stanovení tuku acidobutyrometricky ve zmrzlinách |210 |
|Stanovení tuku po hydrolýze ve zmrzlinách |360 |
|Stanovení veškerých redukujících cukrů po inverzi| |
|metodou Schoorla ve zmrzlinách |440 |
|Stanovení vlhkosti cukrovinek a trvanlivého | |
|pečiva sušením při 105 °C do konstantní hmotnosti|140 |
|Stanovení vody sušením s absolutním etanolem v | |
|cukrovinkách a trvanlivém pečivu |70 |
|Stanovení vlhkosti nápoje v prášku |140 |
|Stanovení obsahu tuku přímou extrakcí v | |
|cukrovinkách a trvanlivém pečivu |250 |
|Stanovení obsahu tuku po hydrolýze v cukrovinkách| |
|a trvanlivém pečivu |360 |
|Stanovení obsahu popela v cukrovinkách a |210 |
|trvanlivém pečivu | |
|Stanovení písku v cukrovinkách a trvanlivém |300 |
|pečivu | |
|Stanovení čokoládové polevy formované, máčené |170 |
|Stanovení sušiny refraktometricky v cukrovinkách | |
|a trvanlivém pečivu |50 |
|Stanovení sacharózy polarimetricky v cukrovinkách| |
|a trvanlivém pečivu |250 |
|Stanovení sacharidů v cukrovinkách a trvanlivém |430 |
|pečivu | |
|Stanovení obsahu zlomků a drti v cukrovinkách a | |
|trvanlivém pečivu |70 |
|Stanovení přísad (jádrovin) v čokoládách |130 |
|Stanovení laktózy v cukrovinkách a trvanlivém |250 |
|pečivu | |
|Stanovení theobrominu a kofeinu v cukrovinkách a | |
|trvanlivém pečivu |810 |
|Důkaz kyanovodíku v cukrovinkách a trvanlivém |50 |
|pečivu | |
|Stanovení kyanovodíku v cukrovinkách a trvanlivém|550 |
|pečivu | |
|Stanovení kyseliny mravenčí v cukrovinkách a |1 440 |
|trvanlivém pečivu | |
|Stanovení etyl- a propylesterů kyseliny |560 |
|p-hydroxybenzoové v cukrovinkách a trvanlivém | |
|pečivu | |
|Stanovení reziduí metylbromidu v cukrovinkách a | |
|trvanlivém pečivu |1 110 |
|Stanovení ztráty sušením a sušiny v cukrovarských|140 |
|výrobcích | |
|Stanovení pH potenciometricky v cukrovarských |100 |
|výrobcích | |
|Stanovení sacharózy polarimetricky v |200 |
|cukrovarských výrobcích | |
|Stanovení popela v cukrovarských výrobcích |290 |
|Stanovení redukujících cukrů v cukrovarských |250 |
|výrobcích | |
|Stanovení barvy cukrovarských výrobků |220 |
|Stanovení granulometrického složení u řepného |100 |
|cukru | |
|Stanovení obsahu nerozpustných látek v | |
|cukrovarských výrobcích |220 |
|Stanovení sušiny refraktometricky v cukrovarských|50 |
|výrobcích | |
|Stanovení ferromagnetických příměsí v |50 |
|cukrovarských výrobcích | |
|Důkaz oxidu siřičitého v rafinovaném cukru |270 |
|Stanovení protihrudkujících látek v cukrovarských|260 |
|výrobcích | |
|Stanovení pektinu v želírujícím cukru |260 |
|Stanovení želírovací schopnosti v želírovacím |390 |
|cukru | |
|Stanovení redukujících cukrů v tekutých cukrech |250 |
|Stanovení sušiny refraktometricky v tekutých |50 |
|cukrech | |
|Stanovení popela ve škrobu |140 |
|Stanovení pH vodního výluhu škrobu |100 |
|Stanovení titrovatelných kyselin ve vodním výluhu|120 |
|škrobu | |
|Stanovení písku ve škrobu |350 |
|Stanovení barvy škrobu porovnáváním s etalony |160 |
|Stanovení stipů ve škrobu |50 |
|Stanovení oxidu siřičitého ve výrobcích ze škrobu| |
|metodou destilačně titrační |320 |
|Stanovení zcukření škrobového sirupu |170 |
|Stanovení titrační kyselosti ve výrobcích ze |120 |
|škrobu | |
|Stanovení redukujících látek a dextrózového | |
|ekvivalentu v produktech hydrolýzy škrobu |600 |
|Stanovení sušiny refraktometricky v glukózovém |50 |
|sirupu | |
|Stanovení alkoholu v pivu |300 |
|Stanovení skutečného extraktu piva |300 |
|Stanovení pH piva |100 |
|Stanovení barvy piva |200 |
|Stanovení trvanlivosti piva |100 |
|Stanovení zákalu piva |200 |
|Výpočet využitelné energie piva |50 |
|Stanovení pěnivosti piva |70 |
|Stanovení cukrů v pivu |480 |
|Stanovení oxidu uhličitého v pivu |200 |
|Stanovení trvanlivosti droždí |80 |
|Stanovení sušiny droždí |140 |
|Stanovení popela v droždí |210 |
|Stanovení mohutnosti kynutí v těstě u droždí |160 |
|Stanovení kyselosti droždí |180 |
|Stanovení hustoty vonných a chuťových látek |160 |
|Stanovení indexu lomu vonných a chuťových látek |90 |
|Stanovení optické otáčivosti vonných a chuťových |90 |
|látek | |
|Stanovení kyselin a čísla kyselosti vonných a |220 |
|chuťových látek | |
|Stanovení etanolu destilací ve vonných a |340 |
|chuťových látkách | |
|Stanovení ztrát vonných a chuťových látek sušením|140 |
|při 105 °C | |
|Stanovení alkoholu v lihovinách |350 |
|Stanovení netěkavých látek rozpustných, cukrů v |210 |
|lihovinách | |
|Stanovení veškerých kyselin v lihovinách |100 |
|Stanovení esterů ve vinném destilátu a brandy |290 |
|metodou titrační | |
|Stanovení aldehydů ve vinném destilátu metodou |780 |
|titrační | |
|Stanovení metanolu v brandy a vinném destilátu | |
|metodou fotometrickou |730 |
|Stanovení vyšších alkoholů v brandy a vinném | |
|destilátu metodou fotometrickou |1 110 |
|Stanovení furalu v brandy a vinném destilátu | |
|metodou fotometrickou |1 440 |
|Stanovení kyanovodíku v lihovinách |210 |
|Stanovení cukrů v lihovinách |430 |
|Stanovení hustoty lihovin |160 |
|Stanovení hustoty vín |160 |
|Stanovení alkoholu ve vínech |350 |
|Stanovení celkové kyselosti vín |100 |
|Stanovení těkavých kyselin ve vínech |210 |
|Stanovení oxidu siřičitého ve vínech |140 |
|Stanovení a výpočet bezcukerného extraktu ve |1 380 |
|vínech | |
|Stanovení popela ve vínech |390 |
|Stanovení veškeré kyseliny vinné ve vínech |180 |
|Stanovení vinného kamene ve vínech |160 |
|Stanovení průměrné hmotnosti 100 zdravých plodů, | |
|jader suchých skořápkových plodů |50 |
|Stanovení počtu celých jader na 100 g nebo na 1 | |
|libru (454 g) suchých skořápkových plodů |50 |
|Stanovení podílu skořápek a zdravých jader u | |
|suchých skořápkových plodů |100 |
|Stanovení podílu slupek, skořápek a zdravých | |
|jader u suchých skořápkových plodů |200 |
|Stanovení poměru velikosti jader suchých |50 |
|skořápkových plodů | |
|Stanovení příčného průměru velikosti plodů | |
|suchých skořápkových plodů |50 |
|Stanovení jemnosti strouhání suchých skořápkových|50 |
|plodů | |
|Stanovení ztráty sušením - vlhkosti u jader | |
|suchých skořápkových plodů a kokosu |140 |
|Stanovení ztráty sušením - vlhkosti celých jader |160 |
|a plodů | |
|Stanovení ztráty sušením - vlhkosti u skořápek a | |
|slupek suchých skořápkových plodů |140 |
|Stanovení celkového popela suchých skořápkových |210 |
|plodů | |
|Stanovení popela suchých skořápkových plodů | |
|nerozpustného v kyselině - písek |430 |
|Stanovení celkové alkality popela suchých |380 |
|skořápkových plodů | |
|Stanovení petroleterového extraktu - tuku suchých| |
|skořápkových plodů |480 |
|Stanovení čísla kyselosti izolovaného tuku | |
|suchých skořápkových plodů |90 |
|Stanovení veškerého oxidu siřičitého podle | |
|Rothenfusera v suchých skořápkových plodech |220 |
|Stanovení obsahu chloridu sodného v suchých | |
|skořápkových plodech |160 |
|Stanovení ztráty pražením suchých skořápkových |160 |
|plodů | |
|Stanovení vlhkosti u neloupaných arašídů |160 |
|Stanovení obsahu příměsí suchých skořápkových |50 |
|plodů | |
|Mechanický rozbor neloupaných arašídů |230 |
|Stanovení škůdců u neloupaných arašídů |230 |
|Stanovení škůdců u suchých skořápkových plodů |230 |
|Stanovení sušiny v nealkoholických nápojích |50 |
|refraktometricky | |
|Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických | |
|nápojích, manometricky |50 |
|Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických | |
|nápojích titrační metodou |200 |
|Stanovení kyselosti - titrovatelné kyseliny v | |
|nealkoholických nápojích |200 |
|Stanovení alkoholu v nealkoholických nápojích |310 |
|Stanovení cukru v nealkoholických nápojích |350 |
|Stanovení popela v nealkoholických nápojích |210 |
|Stanovení kofeinu v nealkoholických nápojích |360 |
|Stanovení chininu v nealkoholických nápojích |730 |
|Stanovení sacharinu v nealkoholických nápojích |730 |
|Stanovení relativní hustoty nealkoholických |160 |
|nápojů | |
|Stanovení těkavých kyselin v nealkoholických |210 |
|nápojích | |
|Stanovení kyselosti kvasného octa |170 |
|Stanovení etanolu v kvasném octě |420 |
|Stanovení veškerého extraktu kvasného octa |270 |
|Stanovení popela v kvasném octě |380 |
|Stanovení přímo redukujících cukrů v kvasném octě|470 |
|Stanovení sacharózy v kvasném octě |530 |
|Stanovení bezcukerného extraktu kvasného octa |50 |
|Důkaz volných minerálních kyselin v kvasném octě |50 |
|Stanovení volných minerálních kyselin v kvasném |160 |
|octě | |
|Důkaz oxidu siřičitého v kvasném octě |140 |
|Stanovení oxidu siřičitého v kvasném octě |300 |
|Stanovení ovocného (zeleninového) podílu |6 270 |
|Stanovení pevného podílu konzervárenských | |
|polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny |70 |
|Stanovení čísla bobtnavosti konzervárenských | |
|polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny |50 |
|Stanovení hustoty konzervárenských polotovarů a | |
|výrobků z ovoce a zeleniny |160 |
|Stanovení extraktu konzervárenských polotovarů a | |
|výrobků z ovoce a zeleniny |300 |
|Stanovení celistvosti plodů v konzervárenských | |
|polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |70 |
|Stanovení hmotnosti tekutého podílu v | |
|konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce|70 |
|a zeleniny | |
|Stanovení složení směsi konzervárenských | |
|polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny |70 |
|Stanovení velikostní vyrovnanosti | |
|konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a |70 |
|zeleniny | |
|Stanovení množství drtě v konzervárenských | |
|polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |70 |
|Stanovení hrubé vlákniny v konzervárenských | |
|polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |70 |
|Stanovení neodpeckovaných plodů a pecek v | |
|konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce|70 |
|a zeleniny | |
|Stanovení nedozrálých, připálených, mechanicky | |
|poškozených, skvrnitých a škůdci poškozených | |
|plodů nebo jejich upravených částí a plodů se | |
|stopkou v konzervárenských polotovarech a |70 |
|výrobcích z ovoce a zeleniny | |
|Stanovení kovových částic v konzervárenských | |
|polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |70 |
|Odsíření pulpy při senzorickém hodnocení | |
|konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a |140 |
|zeleniny | |
|Stanovení hmotnostního podílu ovoce | |
|v konzervárenských polotovarech a výrobcích z |70 |
|ovoce a zeleniny | |
|Stanovení obsahu rostlinných příměsí | |
|v konzervárenských polotovarech a výrobcích z |70 |
|ovoce a zeleniny | |
|Stanovení sušiny v konzervárenských polotovarech | |
|a výrobcích z ovoce a zeleniny |210 |
|Stanovení sušiny v konzervárenských polotovarech | |
|a výrobcích z ovoce a zeleniny refraktometricky |50 |
|Stanovení refraktometrické sušiny vnesené |5 500 |
|rajčatovou surovinou | |
|Stanovení popela a jeho zásaditosti | |
|v konzervárenských v polotovarech a výrobcích z |350 |
|ovoce a zeleniny | |
|Stanovení minerálních příměsí (písku) | |
|v konzervárenských polotovarech a výrobcích z |420 |
|ovoce a zeleniny | |
|Stanovení celkové kyselosti konzervárenských | |
|polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny |200 |
|Stanovení netěkavých kyselin (kyseliny mléčné) | |
|v konzervárenských polotovarech a výrobcích z |530 |
|ovoce a zeleniny | |
|Stanovení etanolu v konzervárenských polotovarech| |
|a výrobcích z ovoce a zeleniny |300 |
|Stanovení éterických olejů v konzervárenských | |
|polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |80 |
|Stanovení obsahu dřeně v konzervárenských | |
|polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |80 |
|Stanovení obsahu cukrů v konzervárenských | |
|polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |440 |
|Stanovení kyseliny benzoové konzervárenských | |
|polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny metodou |950 |
|spektrofotometrickou | |
|Stanovení vlhkosti pektinových výrobků a | |
|přípravků pro nakládání a konzervování ovoce a |140 |
|zeleniny sušením | |
|Stanovení vlhkosti pektinových výrobků a | |
|přípravků pro nakládání a konzervování ovoce a |220 |
|zeleniny destilační metodou | |
|Stanovení hrubého pektinu v pektinových výrobcích| |
|a přípravcích pro nakládání a konzervování ovoce |750 |
|a zeleniny | |
|Stanovení rosolotvorné mohutnosti v pektinových | |
|výrobcích a přípravcích pro nakládání a |700 |
|konzervování ovoce a zeleniny | |
|Stanovení kyseliny benzoové alkalimetrickou | |
|titrací v pektinových výrobcích a přípravcích pro| |
|nakládání a konzervování ovoce a zeleniny |100 |
|Stanovení kyseliny benzoové a benzoanu sodného v | |
|pektinových výrobcích a přípravcích pro nakládání| |
|a konzervování ovoce a zeleniny |210 |
|Zkoušky technického vyhotovení fermentovaného | |
|tabáku a tabákových výrobků |270 |
|Stanovení popela ve fermentovaném tabáku a | |
|tabákových výrobcích |380 |
|Stanovení vody ve fermentovaném tabáku a | |
|tabákových výrobcích metodou destilační |480 |
|Stanovení alkaloidů (nikotinu) ve fermentovaném | |
|tabáku a tabákových výrobcích |2 260 |
|Stanovení hmotnostní rychlosti volného hoření | |
|(hořlavost) fermentovaného tabáku a tabákových |200 |
|výrobků | |
|Stanovení tuku přímou extrakcí v mrazírenských |220 |
|výrobcích | |
|Stanovení obsahu sušiny v mrazírenských výrobcích|210 |
|Stanovení chloridu sodného v mrazírenských |220 |
|výrobcích | |
|Stanovení obsahu rozpustných pevných látek v | |
|ovocných a zeleninových výrobcích- metodou |150 |
|refraktometrickou | |
|Stanovení popela nerozpustného v kyselině, v | |
|ovocných a zeleninových výrobcích |350 |
|Stanovení kyselosti ovocných a zeleninových |200 |
|výrobků | |
|Stanovení podílu nerozpustného v alkoholu u | |
|čerstvé nebo zmrazené kukuřice a hrášku |490 |
|Stanovení relativní hustoty ovocných a |100 |
|zeleninových šťáv | |
|Stanovení hodnoty pH ovocných a zeleninových šťáv|100 |
|Stanovení formolového čísla ovocných a |200 |
|zeleninových šťáv | |
|Stanovení obsahu fosforu v ovocných a | |
|zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou|1 280 |
|Enzymové stanovení obsahu kyseliny L-jablečné | |
|(L-malátu) v ovocných a zeleninových šťávách | |
|metodou spektrofotometrickou |1 700 |
|Enzymové stanovení obsahu kyseliny D-isocitronové| |
|v ovocných a zeleninových šťávách. metodou |1 700 |
|spektrofotometrickou | |
|Spektrometrické stanovení obsahu prolinu v | |
|ovocných a zeleninových šťávách |950 |
|Stanovení hesperidinu a naringinu v citrusových | |
|šťávách metodou HPLC |1 080 |
|Enzymové stanovení obsahu kyseliny D-jablečné v | |
|ovocných a zeleninových šťávách metodou |1 700 |
|spektrofotometrickou | |
|Stanovení pH ovocných a zeleninových výrobků |100 |
|Stanovení popela nerozpustného v kyselině v | |
|mlýnských výrobcích |350 |
|Stanovení škůdců mlýnských výrobků |140 |
|Stanovení ferromagnetických příměsí v mlýnských |50 |
|výrobcích | |
|Stanovení zrnitosti mlýnských výrobků |50 |
|Stanovení očkovitosti mlýnských výrobků |50 |
|Stanovení vody v mlýnských výrobcích |140 |
|Stanovení popela v mlýnských výrobcích |140 |
|Stanovení titrovatelných kyselin v mlýnských |100 |
|výrobcích | |
|Stanovení maltózy v mlýnských výrobcích |470 |
|Stanovení obsahu mokrého lepku v mlýnských |140 |
|výrobcích | |
|Stanovení bobtnavosti lepku v mlýnských výrobcích|220 |
|Stanovení cukru podle Schoorla v mlýnských |440 |
|výrobcích | |
|Stanovení obsahu tuku v mlýnských výrobcích |360 |
|Stanovení diastatické mohutnosti mlýnských |460 |
|výrobků | |
|Stanovení mokrého lepku v pšeničné mouce |160 |
|Zkouška vařivosti krup, rýže, jáhel, pohanky a |100 |
|luštěnin | |
|Stanovení škůdců krup, rýže, jáhel, pohanky a |140 |
|luštěnin | |
|Stanovení příměsí, nečistot a zrnitosti - jeden | |
|znak - u krup, rýže, jáhel, pohanky a luštěnin |50 |
|Stanovení příměsí a nečistoty při počtu | |
|kontrolovaných znaků více než 1, u krup, rýže, |140 |
|jáhel, pohanky a luštěnin | |
|Stanovení příměsí a nečistoty při stanovení | |
|jednoho znaku u krup, rýže, jáhel, pohanky a |50 |
|luštěnin | |
|Stanovení vody v kroupách, rýži, jáhlech, pohance|210 |
|a luštěninách | |
|Stanovení obsahu mléčného tuku v čokoládě a | |
|čokoládových cukrovinkách |3 700 |
|Stanovení obsahu tukuprosté mléčné sušiny v | |
|čokoládě a čokoládových cukrovinkách |1 730 |
|Stanovení obsahu tukuprosté kakaové sušiny v | |
|čokoládě a čokoládových cukrovinkách |1 180 |
|Stanovení obsahu kakaového prášku |2 780 |
|Stanovení obsahu vlhkosti škrobu sušením |140 |
|Stanovení síranového popela škrobu a derivátů |210 |
|škrobů | |
|Stanovení obsahu oxidu siřičitého ve škrobech a | |
|derivátech škrobů |320 |
|Stanovení ztráty hmotnosti sušením (vakuová | |
|sušárna) u dextrózy |310 |
|Stanovení obsahu škodlivým hmyzem napadených | |
|a poškozených plodů, nezralých plodů, cizích | |
|příměsí a odchylek od základního zbarvení |230 |
|sušených jablek | |
|Stanovení obsahu oxidu siřičitého v sušených | |
|jablkách metodou spektrofotometrickou |1 080 |
|Stanovení obsahu vody v sušených jablkách |310 |
|Stanovení obsahu škodlivým hmyzem napadených | |
|a poškozených plodů, nezralých plodů, cizích | |
|příměsí a odchylek od základního zbarvení |230 |
|sušených hrušek | |
|Stanovení obsahu zbytkového oxidu siřičitého v | |
|sušených hruškách metodou spektrofotometrickou |1 080 |
|Stanovení obsahu vody v sušených hruškách |310 |
|Stanovení obsahu škodlivým hmyzem napadených | |
|a poškozených plodů, nezralých plodů, cizích | |
|příměsí a odchylek od základního zbarvení |230 |
|sušených broskví | |
|Stanovení obsahu zbytkového oxidu siřičitého | |
|v sušených broskvích metodou spektrofotometrickou|1 080 |
|Stanovení obsahu vody v sušených broskvích |310 |
|Stanovení obsahu škůdců v sušeném ovoci - |330 |
|mikroskopicky | |
|Stanovení obsahu vody v sušených švestkách |310 |
|Stanovení velikostní vyrovnanosti sušených |70 |
|švestek | |
|Stanovení obsahu vody v rozinkách |310 |
|Stanovení obsahu vody v sušených fíkách |310 |
|Stanovení obsahu vody v sušených meruňkách |310 |
|Stanovení oxidu uhelnatého v kouřových |1 820 |
|kondenzátech | |
|Stanovení surového a beznikotinového bezvodého | |
|kondenzátu kouře za použití rutinního |1 110 |
|analytického nakuřovacího přístroje | |
|Stanovení surového a beznikotinového bezvodného | |
|kondenzátu kouře u cigaret |1 820 |
|Stanovení sušiny mléka a tekutých mléčných | |
|výrobků sušením do konstantní hmotnosti s pískem |160 |
|Stanovení sušiny mléka a tekutých mléčných | |
|výrobků sušením konstantní dobu s pískem |70 |
|Stanovení tuku v mléce a mléčných výrobcích | |
|gravimetricky po kyselé hydrolýze |360 |
|Stanovení obsahu sušiny a vody v mléčných | |
|výrobcích sušených a zahuštěných |140 |
|Stanovení titrační kyselosti mléčných výrobků | |
|sušených a zahuštěných |100 |
|Zjištění znečištěnin v mléčných výrobcích | |
|sušených a zahuštěných |100 |
|Stanovení obsahu tuku v mléčných výrobcích | |
|sušených a zahuštěných metodou |210 |
|acidobutyrometrickou | |
|Stanovení sušiny mražených mléčných výrobků |140 |
|Stanovení popela mražených mléčných výrobků |370 |
|Stanovení tuku u mražených mléčných výrobků | |
|metodou acidobutyrometrickou |210 |
|Stanovení kyselosti mražených mléčných výrobků |100 |
|Stanovení pH mražených mléčných výrobků metodou |100 |
|potenciometrickou | |
|Stanovení glycidů v mražených mléčných výrobcích |480 |
|Stanovení procenta šlehání mražených mléčných |70 |
|výrobků | |
|Stanovení obsahu vody a sušiny u sýrů, tvarohů, | |
|krémů a pomazánek |140 |
|Stanovení chloridu sodného u sýrů, tvarohů, krémů|160 |
|a pomazánek | |
|Stanovení pH u sýrů, tvarohů, krémů a pomazánek | |
|metodou potenciometrickou |100 |
|Stanovení tuku u sýrů, tvarohů, krémů a pomazánek|210 |
|metodou acidobutyrometrickou | |
|Stanovení tuku vážkovou metodou podle | |
|Röse-Gottlieba v mléce a mléčných výrobcích |460 |
|Stanovení popela u sýrů, tvarohů, krémů a |210 |
|pomazánek | |
|Stanovení tuku v sušině u sýrů, tvarohů, krémů a | |
|pomazánek metodou acidobutyrometrickou |380 |
|Stanovení stupně kyselosti u sýrů, tvarohů, krémů|100 |
|a pomazánek | |
|Stanovení obsahu chloridu sodného v másle |120 |
|Stanovení stupně kyselosti filtrovaného tuku |160 |
|másla | |
|Stanovení obsahu vlhkosti kaseinu |140 |
|Stanovení obsahu tuku v kaseinu |460 |
|Stanovení obsahu bílkovin v kaseinu |610 |
|Stanovení obsahu popela v kaseinu |140 |
|Stanovení volné kyselosti kaseinu |160 |
|Stanovení obsahu laktózy v kaseinu |420 |
|Stanovení indexu rozpustnosti kaseinu |210 |
|Stanovení čistoty kaseinu |210 |
|Stanovení čistoty skořápky slepičích vajec |70 |
|konzumních | |
|Stanovení neporušenosti konzumní skořápky |70 |
|slepičích vajec | |
|Důkaz čistění a umytí slepičích vajec konzumních |70 |
|Zjištění deformovanosti tvaru slepičích vajec |70 |
|konzumních | |
|Zjištění pachu povrchu vejce |70 |
|Určení velikosti vzduchové bubliny u slepičích |70 |
|vajec konzumních | |
|Zjištění stálosti a polohy vzduchové bubliny u | |
|slepičích vajec konzumních |70 |
|Zjištění průhlednosti a tuhosti bílku u slepičích| |
|vajec konzumních |70 |
|Zjištění viditelnosti a nepohyblivosti žloutku u | |
|slepičích vajec konzumních |70 |
|Zjištění kvality vaječné hmoty po rozbití |70 |
|Důkaz olejování vajec slepičích konzumních |80 |
|Zjišťování jakosti zabité drůbeže |340 |
|Stanovení podílu složek v drůbežích a zvěřinových|100 |
|konzervách | |
|Stanovení obsahu vody v drůbežích a zvěřinových |210 |
|konzervách | |
|Stanovení obsahu tuku v drůbežích a zvěřinových |190 |
|konzervách | |
|Stanovení obsahu chloridu sodného v drůbežích a | |
|zvěřinových konzervách |130 |
|Stanovení kyselosti škvařeného sádla |180 |
|Stanovení obsahu vody ve škvařeném sádle |140 |
|Stanovení vody sušením u ryb, rybích výrobků a |140 |
|konzerv | |
|Stanovení chloridu sodného u ryb, rybích výrobků |160 |
|a konzerv | |
|Stanovení kyselosti u ryb, rybích výrobků a |100 |
|konzerv | |
|Stanovení hmotnosti obsahu u ryb, rybích výrobků |70 |
|a konzerv | |
|Stanovení tuku u ryb, rybích výrobků a konzerv |340 |
|Stanovení celkového obsahu tuku v mase a masných |360 |
|výrobcích | |
|Měření pH masa a masných výrobků metoda |100 |
|referenční | |
|Stanovení obsahu pevných a tekutých částí a | |
|rozpuštěného uvolněného tuku ve výrobcích z masa | |
|a sterilovaných pokrmech v konzervách |100 |
|Stanovení obsahu škrobu ve výrobcích z masa a | |
|sterilovaných pokrmech v konzervách |210 |
|Stanovení obsahu dusitanů a dusičnanů ve | |
|výrobcích z masa a sterilovaných pokrmech v |880 |
|konzervách | |
|Stanovení pH u výrobků z masa a sterilovaných | |
|pokrmech v konzervách |100 |
|Stanovení obsahu chloridů ve výrobcích z masa a | |
|sterilovaných pokrmech v konzervách |180 |
|Stanovení obsahu tuku nepřímou extrakcí u masa, |220 |
|masných výrobků a masných konzerv a hotových | |
|jídel v konzervách | |
|Číslo kyselosti tuku masa, masných výrobků a |210 |
|masných konzerv a hotových jídel v konzervách | |
|Důkaz přítomnosti škrobu v mase, masných |100 |
|výrobcích a masných konzervách a hotových jídlech| |
|v konzervách | |
|Stanovení popela u masa, masných výrobků a |350 |
|masných konzerv a hotových jídel v konzervách | |
|Stanovení vody refraktometricky ve včelím medu |50 |
|Stanovení redukujících cukrů podle Lana a Eynona | |
|ve včelím medu |460 |
|Stanovení sacharózy podle Lana a Eynona ve včelím|520 |
|medu | |
|Stanovení sacharózy polarizací ve včelím medu |380 |
|Stanovení kyselosti včelího medu |200 |
|Stanovení obsahu pevných látek ve vodě | |
|nerozpustných ve včelím medu |200 |
|Stanovení popela ve včelím medu |270 |
|Stanovení hydroxymetylfurfuralu podle Winklera | |
|fotometricky ve včelím medu |860 |
|Stanovení diastatické aktivity podle Schadeho ve |910 |
|včelím medu | |
|Komplexometrické stanovení vápníku ve včelím medu|1 130 |
|Stanovení dusíku ve včelím medu |590 |
|Důkaz porušení včelího medu škrobovým sirupem, | |
|škrobovým cukrem a sladovými výtažky |100 |
|Mikroskopický rozbor včelího medu |1 310 |
|Stanovení elektrické vodivosti včelího medu |210 |
|Stanovení pH včelího medu |100 |
|Stanovení tukuprosté sušiny mléka a tekutých |340 |
|mléčných výrobků | |
|Stanovení popelovin v mléce a tekutých mléčných |370 |
|výrobcích | |
|Stanovení tuku v mléce, smetaně a v jogurtu | |
|metodou acidobutyrometrickou |210 |
|Stanovení titrační kyselosti mléka a tekutých | |
|mléčných výrobků podle Soxhlet - Henkela |100 |
|Stanovení kyselosti mléka a tekutých mléčných | |
|výrobků pH-metrem |100 |
|Stanovení titrační kyselosti smetany a jogurtu |100 |
|Stanovení obsahu celkové sušiny mléka, smetany a | |
|zahuštěného neslazeného mléka |160 |
|Stanovení obsahu tuku vážkovou metodou dle | |
|Weibull-Berntropa v kojenecké výživě, a ve | |
|zvláštních případech - např. sušené mléčné | |
|výrobky pro kojeneckou a dětskou výživu | |
|s přídavkem cereálií nebo jiných potravinářských | |
|výrobků; speciální krémovité nebo zahuštěné | |
|mléčné výrobky s přísadami; mléčné pudingy v |360 |
|prášku apod., dále v zmrzlinách, mražených | |
|krémech a směsích pro jejich výrobu | |
|Stanovení obsahu celkové sušiny zahuštěného |160 |
|slazeného mléka | |
|Stanovení obsahu celkové sušiny sýrů a tavených | |
|sýrových výrobků |140 |
|Stanovení obsahu chloridů v sýrech a tavených | |
|sýrových výrobcích |230 |
|Stanovení obsahu tuku v sýrech a tavených |460 |
|sýrových výrobcích | |
|Stanovení obsahu vody v másle |140 |
|Stanovení obsahu sušiny tukuprosté a tuku z | |
|jednoho zkušebního vzorku másla |280 |
|Stanovení sušiny vaječných hmot |220 |
|Stanovení teploty tekutých a mražených vaječných |50 |
|hmot | |
|Důkaz cizích příměsí ve vaječné hmotě |50 |
|Stanovení tuku ve vaječné hmotě |210 |
|Stanovení volných masných kyselin ve vaječné |940 |
|hmotě | |
|Stanovení obsahu volného tuku v mase a masných |290 |
|výrobcích | |
|Stanovení obsahu vody ve výrobcích z masa a | |
|sterilovaných pokrmech v konzervách |220 |
|Stanovení obsahu chloridu sodného v mase a | |
|masných výrobcích metodou Volhardovou |220 |
|Stanovení obsahu chloridu sodného v mase a | |
|masných výrobcích metodou potenciometrickou |180 |
|Stanovení obsahu vody a těkavých látek ve | |
|vepřovém sádle a taveném loji |210 |
|Stanovení nečistot nerozpustných v rozpouštědlech| |
|tuků ve vepřovém sádle a taveném loji |440 |
|Stanovení teploty tání ve vepřovém sádle a |360 |
|taveném loji | |
|Stanovení peroxidového čísla ve vepřovém sádle a | |
|taveném loji |420 |
|Stanovení čísla kyselosti ve vepřovém sádle a |210 |
|taveném loji | |
|Důkaz epihydrinaldehydu ve vepřovém sádle a |70 |
|taveném loji | |
|Stanovení jodového čísla ve vepřovém sádle a |430 |
|taveném loji | |
|Stanovení Böhmerova čísla ve vepřovém sádle a |430 |
|taveném loji | |
|Stanovení čísla zmýdelnění ve vepřovém sádle a |340 |
|taveném loji | |
|Stanovení indexu lomu ve vepřovém sádle a taveném|200 |
|loji | |
|Stanovení alkality popela koření |430 |
|Stanovení popela rozpustného ve vodě u koření |400 |
|Stanovení škůdců v koření - makroskopicky |250 |
|Stanovení škůdců v koření - mikroskopicky |650 |
|Stanovení vlhkosti soli |140 |
|Stanovení nerozpustného zbytku v soli |160 |
|Stanovení hořčíku a vápníku v soli |180 |
|Stanovení obsahu chloridů v soli |130 |
|Stanovení síranů v soli |590 |
|Stanovení jodičnanu draselného v soli |210 |
|Stanovení jodidu draselného v soli |460 |
|Stanovení dusitanů v soli |200 |
|Stanovení zrnitosti soli |50 |
|Stanovení uhličitanů v soli |160 |
|Stanovení oxidů trojmocných kovů v soli |420 |
|Stanovení příměsí čaje |450 |
|Stanovení škůdců v čaji mikroskopicky |650 |
|Stanovení obsahu tříslovin čaje podle Edera |330 |
|Stanovení obsahu kofeinu v rozpustném čaji |170 |
|Stanovení prachu a drtě v čaji |100 |
|Stanovení kovových příměsí v čaji |50 |
|Stanovení cizích příměsí v čaji |70 |
|Stanovení obsahu příměsí zelené kávy |380 |
|Stanovení obsahu příměsí pražené kávy |250 |
|Stanovení jemnosti mletí kávy |100 |
|Stanovení průměrné hmotnosti 1 000 zrn kávy |100 |
|Stanovení škůdců v kávě mikroskopicky |650 |
|Stanovení vodného extraktu kávy |420 |
|Stanovení celkového popela kávy |210 |
|Stanovení celkové alkality popela kávy |250 |
|Stanovení popela kávy rozpustného a nerozpustného|340 |
|ve vodě | |
|Stanovení písku v kávě |420 |
|Stanovení tuku v kávě |340 |
|Stanovení kofeinu v kávě |300 |
|Stanovení ztrát kávy pražením |200 |
|Stanovení obsahu sušiny v kávových a cikorkových |310 |
|extraktech | |
|Stanovení sušiny v hotových jídlech a v |220 |
|polotovarech jídel | |
|Stanovení tuku v hotových jídlech a v |250 |
|polotovarech jídel přímou extrakcí | |
|Stanovení chloridu sodného v hotových jídlech a |230 |
|v polotovarech jídel | |
|Stanovení tuku v ostatních výrobcích teplé a |380 |
|studené kuchyně | |
|Stanovení veškerých redukujících cukrů po inverzi| |
|v hotových jídlech a v polotovarech jídel |430 |
|Stanovení tuku v hotových jídlech a v | |
|polotovarech jídel metodou acidobutyrometrickou |160 |
|Důkaz přítomnosti škrobu v hotových jídlech a v | |
|polotovarech jídel |100 |
|Stanovení obsahu škrobu v hotových jídlech a v | |
|polotovarech jídel |210 |
|Stanovení stupně kyselosti v hotových jídlech a v| |
|polotovarech jídel |120 |
|Stanovení hmotnosti podílu jednotlivých složek | |
|v hotových jídlech a v polotovarech jídel |140 |
|Stanovení hmotnostního podílu hlavní složky v | |
|hotových jídlech a v polotovarech jídel |70 |
|Stanovení sušiny majonézy |210 |
|Stanovení tuku v majonéze |300 |
|Stanovení titrovatelných kyselin v majonéze |200 |
|Stanovení chloridu sodného v majonéze |230 |
|Stanovení pH potravin v hermeticky uzavřených |100 |
|obalech | |
|Stanovení obsahu příměsí v koření |250 |
|Stanovení nečistot v koření |250 |
|Stanovení celkového popela koření |270 |
|Stanovení popela nerozpustného v kyselině (HCl) v|420 |
|koření | |
|Stanovení obsahu vlhkosti koření destilační |550 |
|metodou | |
|Stanovení netěkavého etherového extraktu koření |480 |
|Stanovení stupně jemnosti mletí koření |100 |
|Stanovení piperinu v pepři metodou |1 080 |
|spektrofotometrickou | |
|Stanovení celkového obsahu přírodních barviv | |
|(ASTA Color) v paprice metodou |1 080 |
|spektrofotometrickou | |
|Stanovení obsahu těkavých silic v koření, | |
|kořenících látkách a bylinách |470 |
|Stanovení celkového obsahu capsanoidů v chilli | |
|paprikách a oleoresinech chilli paprik metodou |1 530 |
|HPLC | |
|Příprava mletého vzorku čaje o známém obsahu |220 |
|sušiny | |
|Stanovení ztráty hmotnosti čaje při 103 °C |220 |
|Stanovení vodného extraktu čaje |460 |
|Stanovení celkového popela čaje |210 |
|Stanovení popela rozpustného a nerozpustného ve |220 |
|vodě v čaji | |
|Stanovení popela nerozpustného v kyselině (HCl) v|420 |
|čaji | |
|Stanovení obsahu vlhkosti instantního čaje v | |
|pevném stavu (ztráta hmotnosti při 103 °C) |140 |
|Stanovení celkového popela instantního čaje v |220 |
|pevném stavu | |
|Stanovení vody v dehydratovaných výrobcích a |220 |
|ochucovadlech | |
|Stanovení popela v dehydratovaných výrobcích a |210 |
|ochucovadlech | |
|Stanovení písku v dehydratovaných výrobcích a |350 |
|ochucovadlech | |
|Stanovení obsahu chloridu sodného v | |
|dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech |210 |
|Výpočet organické sušiny dehydratovaných výrobků | |
|a ochucovadel |50 |
|Stanovení celkového dusíku dehydratovaných | |
|výrobků a ochucovadel |590 |
|Měření pH dehydratovaných výrobků a ochucovadel |100 |
|Stanovení kyselosti dehydratovaných výrobků a |120 |
|ochucovadel | |
|Stanovení tuku v dehydratovaných výrobcích a |380 |
|ochucovadlech | |
|Stanovení kyseliny glutamové v dehydratovaných | |
|výrobcích a ochucovadlech |120 |
|Makroskopický rozbor dehydratovaných výrobků a |140 |
|ochucovadel | |
|Mikroskopický rozbor dehydratovaných výrobků a |330 |
|ochucovadel | |
|Stanovení kreatinu v dehydratovaných výrobcích | |
|a ochucovadlech |950 |
|Stanovení vlhkosti kávovin |210 |
|Stanovení popela kávovin |140 |
|Stanovení písku v kávovinách |350 |
|Stanovení vodného extraktu (výluhu) kávovin |270 |
|Stanovení kyselosti kávovin |200 |
|Stanovení barvivosti kávovin |420 |
|Stanovení sacharózy a pravotočivých látek kávovin|350 |
|Stanovení ztráty hmotnosti zelené kávy při 105 °C|220 |
|Stanovení obsahu vlhkosti pražené mleté kávy | |
|(ztráta hmotnosti při 103 °C) |220 |
|Stanovení obsahu sušiny hořčice |210 |
|Stanovení popela hořčice |210 |
|Stanovení "písku" v hořčici |350 |
|Stanovení cukru v hořčici |440 |
|Stanovení kyselosti hořčice |100 |
|Stanovení tuku v hořčici |500 |
|Předsušení sušiny hořčice |210 |
|Stanovení chloridu sodného v hořčici |120 |
|Stanovení bodu tání tuků a olejů vyjasněním |360 |
|Stanovení bodu tání tuků a olejů v otevřené |360 |
|kapiláře | |
|Stanovení kyselosti a čísla kyselosti tuků a |210 |
|olejů | |
|Stanovení vody a těkavých látek tuků a olejů (při|210 |
|105 °C) | |
|Stanovení vody a těkavých látek tuků a olejů (při| |
|125 st. - 130 °C) |100 |
|Stanovení obsahu vody v tucích a olejích metodou | |
|Karla Fischera |270 |
|Stanovení popela v tucích a olejích |220 |
|Stanovení jódového čísla tuků a olejů |340 |
|Stanovení čísla zmýdelnění tuků a olejů |340 |
|Stanovení peroxidového čísla tuků a olejů |420 |
|Stanovení chloridu sodného v tucích a olejích a v|170 |
|margarinech | |
|Stanovení barvy tuků a olejů |160 |
|Stanovení a důkaz ethyl- a propylesteru kyseliny | |
|p- hydroxybenzoové v tucích a olejích |560 |
|Stanovení a důkaz kyseliny benzoové v tucích a |1 110 |
|olejích | |
|Stanovení křivky tuhnutí tuků |270 |
|Stanovení anisidinového čísla tuků a olejů |830 |
|Stanovení indexu lomu tuků a olejů |200 |
|Stanovení obsahu nerozpustných nečistot v tucích |290 |
|a olejích | |
|Stanovení nezmýdelnitelného podílu tuků a olejů | |
|referenční metodou |570 |
|Stanovení nezmýdelnitelného podílu tuků a olejů | |
|extrakcí hexanem |570 |
|Stanovení diethyletherového extraktu tuků a olejů|290 |
|Stanovení hmotnosti tuků a olejů na jednotku | |
|objemu ("litrová hmotnost") ve vzduchu |430 |
|Stanovení stability tuků a olejů Schaalovým |140 |
|testem | |
|Stanovení hustoty kapalných chemických výrobků | |
|pro průmyslové použití při 20 °C |100 |
|Stanovení obsahu etanolu v lihu pyknometricky |140 |
|Stanovení furalu v lihu metodou fotometrickou |1 080 |
|Stanovení obsahu veškerých dusíkatých zásad v |310 |
|lihu | |
|Zjišťování alkality lihu |50 |
|Stanovení kyselosti lihu |170 |
|Stanovení sušiny lepidel |210 |
|Stanovení kyselosti a alkality lepidel |360 |
|Stanovení popela lepidel |140 |
|Stanovení volných žíravých alkálií u tenzidů a |310 |
|detergentů | |
|Stanovení pH syntetických pracích prostředků |100 |
|Stanovení pH tenzidů a detergentů |100 |
|Stanovení obsahu vody u tenzidů a detergentů |280 |
|Stanovení oxidu fosforečného v tenzidech a |610 |
|detergentech | |
|Stanovení celkového obsahu alkálií a mastných | |
|látek u tenzidů a detergentů |860 |
|Talířový test tenzidů a detergentů (mycí |170 |
|schopnost) | |
|Mísitelnost tenzidů a detergentů s vodou |50 |
|Důkaz přítomnosti opticky zjasňujících prostředků| |
|v tenzidech a detergentech (opticky zjasňující |70 |
|prostředky) | |
|Stanovení látek rozpustných v etanolu v | |
|práškových a pastovitých detergentech |220 |
|Stanovení látek nerozpustných v etanolu u |220 |
|detergentů a mýdla | |
|Stanovení odparku lihu |200 |
|Detekce ozářených potravin metodou GC/MS |4 750 |
|Termoluminiscenční detekce ozářených potravin |4 990". |
--------------------------------------------------------------------
3. Příloha č. 2 zní:
"Příloha č. 2 k vyhlášce č. 541/2002 Sb.
Mikrobiologické a mikroskopické rozbory
--------------------------------------------------------------------- |Rozbor |Výše náhrady | | |nákladů v Kč | --------------------------------------------------------------------| |Průkaz bakterií Bacillus cereus - typizace |380 | |Bacillus cereus - technika počítání kolonií | | |vykultivovaných při 30 °C |220 | |Campylobacter - konfirmační testy |1 700 | |Horizontální metoda průkazu termotolerantních | | |druhů rodu Campylobacter |600 | |Clostridium perfringens - konfirmační testy |410 | |Horizontální metoda stanovení počtu | | |Clostridium perfringens. Technika počítání |460 | |kolonií | | |Detekce Escherichia coli - COLItest |80 | |Stanovení počtu Escherichia coli. Technika | | |počítání kolonií vykultivovaných při 44 °C na |500 | |membránách - 2 membrány | | |Stanovení počtu Escherichia coli. Technika | | |počítání kolonií vykultivovaných při 44 °C na |630 | |membránách - 4 membrány | | |Stanovení počtu Escherichia coli. Technika | | |počítání kolonií vykultivovaných při 44 °C na |880 | |membránách - 8 membrán | | |Stanovení počtu | | |beta-D-glukuronidázopozitivních Escherichia | | |coli na chromogenní plotnové půdě - Metoda |290 | |počítání kolonií při 44 °C | | |Všeobecné pokyny pro stanovení počtu | | |suspektních Escherichia coli. Technika nejvýše|165 | |pravděpodobného počtu. | | |Horizontální metoda průkazu Escherichia coli | | |O157 - metoda imunomagnetické separace |1 200 | |Průkaz Listeria monocytogenes - konfirmační |1 510 | |testy | | |Průkaz Listeria monocytogenes- mléko a mléčné |430 | |výrobky | | |Horizontální metoda průkazu a stanovení počtu |600 | |Listeria monocytogenes - část 1: Metoda | | |průkazu | | |Horizontální metoda průkazu a stanovení počtu |600 | |Listeria monocytogenes - část 2: Metoda | | |stanovení počtu | | |Průkaz Pseudomonas aeruginosa |220 | |Průkaz Pseudomonas aeruginosa za použití |230 | |filtru | | |Průkaz Pseudomonas aeruginosa - typizace |380 | |Stanovení počtu bakterií rodu Pseudomonas |220 | |Stanovení počtu bakterií rodu Pseudomonas za |230 | |použití filtru | | |Detekce salmonel - SALMtest |80 | |Průkaz salmonel - Salmonella Rapid test |950 | |Horizontální metoda průkazu bakterií rodu |570 | |Salmonella | | |Průkaz bakterií rodu Salmonella - konfirmační |560 | |testy | | |Průkaz bakterií rodu Shigella |470 | |Průkaz bakterií rodu Shigella - biochemické a |380 | |sérologické testy | | |Stanovení počtu koagulázopozitivních | | |stafylokoků (Staphylococcus aureus a další | | |druhy) - Část 1: Technika s použitím agarové |230 | |půdy podle Baird-Parkera | | |Stanovení počtu koagulázopozitivních |380 | |stafylokoků (Staphylococcus aureus a další | | |druhy) - Část 1: Plasma, biochemické testy | | |Průkaz Vibrio parahaemolyticus - konfirmační |1 360 | |testy | | |Průkaz Vibrio parahaemolyticus |750 | |Průkaz suspektních patogenních kmenů Yersinia | | |enterocolitica |410 | |Průkaz suspektních patogenních kmenů Yersinia | | |enterocolitica - biochemické testy |380 | |Stanovení celkového počtu mezofilních | | |aerobních a fakultativně anaerobních | | |mikroorganismů kultivací v tekutých půdách |210 | |Všeobecné pokyny pro stanovení celkového počtu| | |mikroorganismů; technika počítání kolonií |210 | |Jakost vod- stanovení mezofilních bakterií |210 | |Stanovení Aspergillus flavus/parasiticus |420 | |Stanovení počtu potenciálně toxinogenních | | |plísní Aspergillus flavus na selektivní | | |identifikační půdě - počítání kolonií při 30 |340 | |°C | | |Průkaz Aspergillus flavus |210 | |Průkaz enterokoků - biochemické testy |40 | |Jakost vod - stanovení intestinálních |220 | |enterokoků | | |Stanovení počtu bakterií čeledi | | |Enterobacteriaceae bez resuscitace - technika | | |nejvýše pravděpodobného počtu a technika |240 | |počítání kolonií | | |Stanovení počtu bakterií čeledi |560 | |Enterobacteriaceae -konfirmační testy | | |(ENTEROTEST) | | |Stanovení spor siřičitany redukujících | | |anaerobů (klostrídií) 1: Metoda pomnožení v | | |tekutém mediu; 2: Metoda membránových filtrů |330 | |Stanovení počtu Clostridium perfringens - | | |sulfidredukujících klostrídií |460 | |Průkaz a stanovení počtu hemolytických koků |210 | |Průkaz koliformních bakterií - biochemické |60 | |testy | | |Stanovení koliformních bakterií v pitné vodě |230 | |Stanovení počtu koliformních bakterií ; | | |technika počítání kolonií (vykultivovaných při|210 | |30 °C, 35 °C a 37 °C) | | |Stanovení počtu koliformních bakterií; | | |technika nejvýše pravděpodobného počtu |210 | |Stanovení počtu termotolerantních koliformních| | |bakterií v pitné vodě |230 | |Jakost vod - stanovení Escherichia coli a | | |koliformních bakterií - část 1: metoda |230 | |membránových filtrů | | |Jakost vod - Stanovení kultivovatelných | | |mikroorganismů - Stanovení počtu kolonií | | |očkováním do živného agarového kultivačního |420 | |média | | |Metody zkoušení droždí - stanovení nepravých | | |kvasinek lyzinovou metodou |210 | |Stanovení osmotrofních kvasinek a plísní |220 | |Stanovení počtu kvasinek a plísní - technika |210 | |počítání kolonií | | |Stanovení počtu bakterií mléčného kvašení. | | |Technika počítání kolonií vykultivovaných při | | |30 °C - maso a masné výrobky |320 | |Horizontální metoda stanovení počtu | | |mezofilních bakterií mléčného kvašení - | | |technika počítání kolonií vykultivovaných při |320 | |30 °C | | |Výrobky z rajčat: Stanovení obsahu plísní |390 | |podle Howarda | | |Stanovení počtu bakterií rodu Lactobacillus |220 | |Stanovení počtu slizotvorných bakterií rodu |210 | |Leuconostoc | | |Stanovení počtu lipolytických mikrobů |210 | |Stanovení počtu proteolytických mikrobů |210 | |Průkaz a stanovení počtu mikrobů rodu Proteus |220 | |Stanovení počtu aerobních sporotvorných |210 | |mikrobů | | |Zjištění přítomnosti a počtu sporotvorných | | |mikrobů rostoucích za anaerobních podmínek | | |(Stanovení mezofilních anaerobních |210 | |mikroorganismů) | | |Stanovení počtu termofilních a psychrofilních | | |mikrobů zaléváním do agarové půdy (Stanovení | | |termofilních aerobních, fakultativně | | |anaerobních a anaerobních mikroorganismů) |210 | |Metody zkoušení piva - stanovení přítomnosti | | |technologicky nežádoucích mikroorganismů |200 | |Metody zkoušení slepičích vajec konzumních - | | |důkaz plísní ve vaječném obsahu |210 | |Mikroskopické vyšetření - nativní preparát |70 | |Mikroskopické vyšetření - preparát s | | |jednoduchým obarvením |80 | |Mikroskopické vyšetření - preparát se složitým| | |barvením (Gramovo barvení) |130 | |Stanovení mikroorganismů membránovou filtrací |230 | |Vyšetřování papíru a folií některých hmot | | |přelivovou metodou |220 | |Odběrová souprava pro mikrobiologické stěry |10". | ---------------------------------------------------------------------