Odstavec předpisu 469/2005 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 469/2005 Sb., kterou se mění vyhláška č. 541/2002 Sb., kterou se stanoví sazebník náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly podle § 3 odst. 3 písm. b) zákona č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů
Čl.I

Čl.I
Vyhláška č. 541/2002 Sb., kterou se stanoví sazebník náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly podle § 3 odst. 3 písm. b) zákona č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů, se mění takto:
1. V § 1 se slova "odst. 3" nahrazují slovy "odst. 4".
2. Příloha č. 1 zní:
"Příloha č. 1 k vyhlášce č. 541/2002 Sb.
Fyzikálně-chemické rozbory
--------------------------------------------------------------------
|Rozbor                                           |Výše náhrady    |
|                                                 |nákladů v Kč    |
--------------------------------------------------------------------
|Stanovení antioxidantů v potravinách metodou HPLC|2 460           |
|Stanovení antioxidantů v potravinách metodou GC  |2 460           |
|Stanovení kyseliny isoaskorbové v potravinách    |950             |
|metodou HPLC                                     |                |
|Identifikace syntetických potravinářských barviv |                |
|v potravinách metodou TLC                        |780             |
|Stanovení syntetických potravinářských barviv v  |                |
|potravinách metodou HPLC                         |2 080           |
|Stanovení syntetických potravinářských barviv v  |                |
|potravinách metodou spektrofotometrickou         |1 480           |
|Stanovení karotenoidů v potravinách metodou      |                |
|spektrofotometrickou                             |1 200           |
|Stanovení beta-karotenu v potravinách metodou    |                |
|spektrofotometrickou                             |1 990           |
|Stanovení beta-karotenu v potravinách metodou    |1 600           |
|HPLC                                             |                |
|Stanovení kyseliny p-hydroxybenzoové a jejích    |                |
|esterů v potravinách metodou HPLC                |960             |
|Stanovení kyseliny propionové v potravinách      |1 090           |
|metodou HPLC                                     |                |
|Stanovení kyseliny sorbové a kyseliny benzoové v |                |
|potravinách metodou HPLC                         |950             |
|Stanovení celkového oxidu siřičitého v           |320             |
|potravinách metodou destilačně-titrační          |                |
|Stanovení oxidu siřičitého v potravinách metodou |                |
|spektrofotometrickou s pararosanilinem           |1 080           |
|Stanovení dusitanů v potravinách                 |560             |
|spektrofotometricky                              |                |
|Stanovení dusitanů v potravinách metodou FIA     |1 000           |
|Stanovení bifenylu a orto-fenylfenolu v          |2 410           |
|potravinách metodou GC                           |                |
|Stanovení kyseliny mravenčí v potravinách metodou|1 090           |
|HPLC                                             |                |
|Stanovení fosforu v potravinách metodou          |1 280           |
|spektrofotometrickou                             |                |
|Stanovení kyseliny citronové metodou HPLC        |1 200           |
|Stanovení anthokyanů metodou "fingerprinting     |2 640           |
|chromatography"                                  |                |
|Stanovení neohesperidinu v potravinách metodou   |1 080           |
|HPLC                                             |                |
|Stanovení sorbitolu a manitolu v potravinách     |950             |
|metodou HPLC                                     |                |
|Stanovení sorbitu v pekařských a cukrářských     |260             |
|výrobcích                                        |                |
|Stanovení theobrominu, kofeinu a theofylinu v    |                |
|potravinách metodou HPLC                         |1 160           |
|Stanovení celkového obsahu glutamátu sodného v   |                |
|potravinách metodou HPLC                         |1 110           |
|Stanovení glutamátu sodného v polévkách a        |                |
|obdobných přípravcích metodou izotachoforetickou |370             |
|(ITP)                                            |                |
|Stanovení chininu metodou HPLC                   |1 000           |
|Stanovení chininu metodou spektrofotometrickou   |940             |
|Stanovení přídavku glutamátu sodného výpočtem z  |                |
|celkového obsahu glutamátu                       |1 550           |
|Stanovení aromatických látek a alkaloidů v       |                |
|potravinách metodou GC                           |2 000           |
|Stanovení mentolu v potravinách metodou GLC      |1 780           |
|Stanovení vanilinu, ethylvanilinu, kumarinu a    |                |
|příbuzných aromatických látek v potravinách      |1 080           |
|metodou HPLC                                     |                |
|Stanovení flavonoidních látek v potravinách      |1 080           |
|metodou HPLC                                     |                |
|Stanovení niacinu a kyseliny listové ve          |                |
|fortifikovaných potravinách metodou HPLC         |1 530           |
|Stanovení vitaminů A a E v potravinách metodou   |1 600           |
|HPLC                                             |                |
|Stanovení vitaminů B1, B2, B6 v potravinách      |1 690           |
|metodou HPLC                                     |                |
|Stanovení vitaminu B12 v potravinách metodou     |3 000           |
|ELISA                                            |                |
|Stanovení vitamínu B1 metodou HPLC               |1 690           |
|Stanovení vitamínu B2 metodou HPLC               |1 690           |
|Stanovení vitaminu C v potravinách metodou HPLC  |950             |
|Stanovení vitaminů D2 a D3 ve fortifikovaných    |                |
|potravinách metodou HPLC                         |1 600           |
|Stanovení kyseliny pantotenové ve fortifikovaných|                |
|potravinách metodou HPLC                         |1 480           |
|Stanovení obsahu jódu metodou                    |1 530           |
|spektrofotometrickou                             |                |
|Stanovení L-karnitinu v energetických nápojích a |                |
|v potravních doplňcích metodou HPLC              |1 300           |
|Stanovení thiabendazolu v potravinách            |2 020           |
|Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení|2 470           |
|GC AED                                           |                |
|Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení|1 390           |
|GC MSD                                           |                |
|Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení|3 430           |
|LC/MS                                            |                |
|Stanovení diquatu a paraquatu v potravinách      |2 780           |
|metodou GC                                       |                |
|Stanovení dithiokarbamátů v potravinách metodou  |2 570           |
|GC                                               |                |
|Stanovení fenoxyalkanových kyselin v potravinách |2 730           |
|metodou GC                                       |                |
|Stanovení kyseliny kyanovodíkové metodou         |550             |
|destilačně titrační                              |                |
|Stanovení fosforovodíku v potravinách metodou GC |2 440           |
|Stanovení fenylmočovinových herbicidů            |                |
|v potravinách metodou GC                         |2 240           |
|Stanovení reziduí pesticidů v potravinách metodou|                |
|GC (Multireziduální metoda GC/ECD/NPD/MSD)       |5 930           |
|Stanovení pesticidů v potravinách metodou HPLC   |                |
|(Multireziduální metoda I)                       |2 440           |
|Stanovení reziduí pesticidů v potravinách metodou|                |
|LC/MS (Multireziduální metoda)                   |4 590           |
|Stanovení chlormequatu v potravinách metodou     |3 650           |
|LC/MS                                            |                |
|Stanovení daminosidu v potravinách metodou GC    |2 780           |
|Stanovení mléčného tuku v potravinách metodou GC |2 460           |
|Stanovení triacylglycerolů v potravinách metodou |3 700           |
|GC                                               |                |
|Stanovení stigmastadienů v potravinách metodou GC|3 100           |
|Stanovení triazinových herbicidů v potravinách   |2 280           |
|metodou GC                                       |                |
|Stanovení metylbromidu v potravinách metodou GC  |2 470           |
|Stanovení bromidů v potravinách metodou GC/ECD   |2 290           |
|Stanovení jednoho prvku metodou AAS - plamenová  |420             |
|technika                                         |                |
|Stanovení jednoho prvku metodou AAS -            |                |
|bezplamenová technika                            |630             |
|Stanovení jednoho prvku metodou AAS - hydridová  |750             |
|technika                                         |                |
|Stanovení rtuti metodou AAS na zařízení AMA 254  |360             |
|Stanovení dusičnanů v ovoci a zelenině metodou   |660             |
|ISE                                                      |                |
|Stanovení dusičnanů metodou HPLC                 |1 130           |
|Stanovení sumy dusičnanů a dusitanů v potravinách|                |
|metodou FIA                                      |1 000           |
|Stanovení bromidů a dusitanů metodou HPLC        |1 480           |
|Stanovení chlorovaných alifatických uhlovodíků   |1 680           |
|metodou GC                                       |                |
|Stanovení polyaromatických uhlovodíků v          |                |
|potravinách metodou HPLC                         |2 910           |
|Stanovení N-nitrosaminů v potravinách metodou    |2 950           |
|GC/TEA                                           |                |
|Stanovení ftalátů v nápojích metodou GC          |1 980           |
|Stanovení polychlorovaných bifenylů a            |                |
|chlorovaných pesticidů v potravinách metodou GC  |2 640           |
|Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 v potravinách|                |
|metodou HPLC                                     |6 060           |
|Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 metodou TLC  |2 500           |
|(screening)                                      |                |
|Stanovení deoxynivalenolu v potravinách metodou  |                |
|HPLC s využitím imunoafinitních kolonek          |5 610           |
|Stanovení sterigmatocystinu v potravinách metodou|5 890           |
|LC/MS                                            |                |
|Stanovení ochratoxinu A ; zelená káva, zrniny;   |                |
|metodou TLC(screening)                           |910             |
|Stanovení ochratoxinu A v potravinách metodou    |                |
|HPLC s využitím imunoafinitních (SPE) kolonek    |7 360           |
|Stanovení patulinu v potravinách metodou HPLC    |1 850           |
|Stanovení fumonisinů B1 a B2 metodou HPLC        |                |
|s využitím imunoafinitních kolonek               |5 490           |
|Stanovení zearalenonu v potravinách metodou HPLC |5 610           |
|Stanovení biogenních aminů v potravinách metodou |1 760           |
|HPLC                                             |                |
|Stanovení toxických glykoalkaloidů v potravinách |                |
|metodou HPLC                                     |2 160           |
|Stanovení metanolu v lihovinách a lihu metodou GC|950             |
|Stanovení 3-MCPD v potravinách                   |5 480           |
|Stanovení barviv Sudan v chilli výrobcích metodou|1 400           |
|HPLC                                             |                |
|Stanovení nepovolených barviv v potravinách      |1 400           |
|metodou HPLC                                     |                |
|Stanovení 1,3-pentadienu v potravinách metodou   |1 580           |
|GC/MS                                            |                |
|Stanovení aromatických uhlovodíků v potravinách  |1 680           |
|metodou GC                                       |                |
|Stanovení těkavých organických látek             |                |
|v potravinách metodou GC                         |1 680           |
|Stanovení chloraminu                             |1 150           |
|Stanovení etylkarbamátu v lihovinách metodou GC  |1 390           |
|Stanovení etylacetátu plynovou chromatografií    |950             |
|Stanovení pH vody                                |100             |
|Stanovení pH ve víně                             |100             |
|Stanovení přímo redukujících cukrů ve víně       |470             |
|Stanovení tlaku oxidu uhličitého v šumivých a    |100             |
|perlivých vínech                                 |                |
|Stanovení volného oxidu siřičitého ve vínech     |960             |
|metodou FIA                                      |                |
|Výpočet celkového alkoholu ve víně               |30              |
|Stanovení zásaditosti popela                     |380             |
|Stanovení titrovatelných zásad v lihovinách      |140             |
|Stanovení veškerých kyselin v lihovinách         |170             |
|Stanovení vícesytných alkoholů ve vínech a       |1 500           |
|lihovinách                                       |                |
|Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v  |                |
|lihovinách s vyšším obsahem těkavých složek      |340             |
|Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v  |                |
|lihu a lihovinách s nízkým obsahem těkavých      |1 340           |
|složek                                           |                |
|Stanovení vody v etanolu (lihu) metodou GC       |750             |
|Stanovení furalů v lihu a lihovinách             |1 500           |
|Stanovení obsahu vaječného žloutku ve vaječných  |                |
|likérech spektrofotometrickou metodou            |1 280           |
|Stanovení jakosti chmele; cizí příměsi           |140             |
|Stanovení jakosti chmele; jemnost vřeténka       |70              |
|Stanovení jakosti chmele; obsah pecek            |140             |
|Stanovení jakosti chmele; otluky                 |140             |
|Stanovení jakosti chmele; příprava vzorku        |70              |
|Stanovení jakosti chmele; rozplevelení           |140             |
|Stanovení jakosti chmele; škodliví činitelé      |140             |
|Stanovení obsahu náplně v nečokoládových         |100             |
|cukrovinkách                                     |                |
|Stanovení složení u čokoládových cukrovinek      |70              |
|Stanovení kyselosti celkové u želatinových       |160             |
|cukrovinek                                       |                |
|Stanovení kyselosti pro ovocné komprimáty        |160             |
|(cukrovinky)                                     |                |
|Stanovení množství hub druhotně napadených hmyzem|230             |
|Stanovení perforace hub                          |230             |
|Stanovení obsahu mechanických nečistot hub       |70              |
|Stanovení vlhkosti hub                           |220             |
|Stanovení sušiny hub                             |380             |
|Průkaz druhů mas metodou ELISA                   |3 500           |
|Stanovení obsahu čisté svalové bílkoviny         |                |
|přepočtem přes 3- methylhistdin                  |1 210           |
|Měření pH vodního výluhu masa                    |100             |
|Stanovení podílu uvolněných složek               |100             |
|Stanovení aktivity vody aw                       |370             |
|Stanovení kostních částí                         |200             |
|Stanovení provařenosti masných výrobků           |160             |
|Stálost barvy masných výrobků                    |70              |
|Stanovení obsahu masa                            |6 180           |
|Stanovení hydroxyprolinu v potravinách           |1 810           |
|Stanovení obsahu náplně nebo panády zmrazených   |100             |
|výrobků                                          |                |
|Stanovení obsahu čokoládové polevy v mražených   |50              |
|výrobcích                                        |                |
|Stanovení volné vody u zabité drůbeže            |50              |
|Stanovení složení mrazírenských výrobků - jedna  |70              |
|složka                                           |                |
|Stanovení složení mrazírenských výrobků - 2 - 5  |350             |
|složek                                           |                |
|Stanovení složení mrazírenských výrobků - 6 a    |500             |
|více složek                                      |                |
|Stanovení alkaloidů v tabáku a tabákových        |                |
|výrobcích metodou spektrofotometrickou           |2 210           |
|Stanovení alkaloidů v kondenzátu cigaretového    |2 260           |
|kouře                                            |                |
|Stanovení nikotinu v kondenzátu cigaretového     |                |
|kouře metodou GC                                 |2 260           |
|Stanovení hmotnostního podílu tabákových částic  |410             |
|Stanovení šířky řezu tabákové směsi v tabákových |270             |
|výrobcích                                        |                |
|Stanovení vody v cigaretovém kouři metodou GC    |740             |
|Stanovení vody v tabákových výrobcích metodou    |160             |
|vážkovou                                         |                |
|Detekce specifické DNA v sójových a kukuřičných  |                |
|výrobcích PCR screeningovou metodou s CaMV 35S   |                |
|promotorem a NOS terminátorem                    |4 500           |
|Detekce specifické DNA v potravinách rostlinného |                |
|původu Real-Time PCR screeningovou metodou s CaMV|                |
|35S promotorem a NOS terminátorem                |8 170           |
|Detekce specifické DNA Round Up Ready sóji v     |                |
|sójových výrobcích pomocí PCR metody             |1 500           |
|Detekce specifické DNA kukuřice Bt-176 v         |                |
|kukuřičných výrobcích pomocí PCR metody          |4 920           |
|Stanovení specifické DNA Round Up Ready sóji v   |                |
|sójových výrobcích metodou Real-Time PCR         |12 426          |
|Stanovení specifické DNA Kukuřice Bt-176 v       |                |
|kukuřičných výrobcích metodou Real-Time PCR      |10 200          |
|Detekce specifické DNA kukuřice Bt-11 v          |                |
|kukuřičných výrobcích pomocí PCR metody          |4 920           |
|Stanovení specifické DNA kukuřice Bt-11 v        |                |
|kukuřičných výrobcích metodou Real-Time PCR      |10 200          |
|Detekce specifické DNA kukuřice MON810 v         |                |
|kukuřičných výrobcích pomocí PCR metody          |4 920           |
|Stanovení specifické DNA kukuřice MON810 v       |                |
|kukuřičných výrobcích metodou Real-Time PCR      |10 200          |
|Detekce specifické DNA bakterií rodu Salmonella v|                |
|potravinách metodou Real-Time PCR                |6 280           |
|Stanovení obsahu sojové bílkoviny v potravinách          |                |
|metodou ELISA                                    |3 000           |
|Stanovení markerových sacharidů v potravinách po |                |
|předčištění na kolonkách SPE metodou             |2 700           |
|enzymatickospektrofotometrickou                  |                |
|Stanovení markerových sacharidů v potravinách po |                |
|předčištění na SPE kolonkách metodou iontové HPLC|2 700           |
|Stanovení sacharózy v potravinách                |440             |
|Stanovení redukujících cukrů v potravinách       |430             |
|Stanovení veškerých cukrů v potravinách          |430             |
|Stanovení laktózy a maltózy metodou HPLC         |1 080           |
|Stanovení sacharózy, glukózy fruktózy a sorbitolu|                |
|v potravinách metodou HPLC                       |950             |
|Stanovení spektra cukrů v medu                   |1 300           |
|Stanovení 5-hydroxymethylfurfuralu v potravinách |                |
|metodou HPLC                                     |1 130           |
|Stanovení 5-hydroxymethylfurfuralu, furfuralu a  |                |
|5-ethylfurfuralu metodou HPLC                    |1 130           |
|Stanovení tuku po hydrolýze na zařízení SOXTEC   |360             |
|1026                                             |                |
|Stanovení "tuku" přímou extrakcí na zařízení     |220             |
|SOXTEC 1026                                      |                |
|Stanovení mastných kyselin v potravinách metodou |1 920           |
|GC                                               |                |
|Stanovení sterolů v potravinách metodou GC       |2 600           |
|Stanovení cholesterolu v potravinách metodou GLC |2 600           |
|Stanovení stigmastadienů v olivových olejích     |3 100           |
|metodou GC                                       |                |
|Spektrofotometrická stanovení v UV oblasti (K232,|                |
|K270, delta K) v olivovém oleji                  |560             |
|Spektrofotometrické stanovení K270 po úpravě     |                |
|oxidem hlinitým v olivovém oleji                 |940             |
|Stanovení dusíku v potravinách                   |590             |
|Stanovení dusíku a přepočet na bílkoviny v       |610             |
|potravinách                                      |                |
|Stanovení gliadinu (lepku) v potravinách metodou |2 500           |
|ELISA                                            |                |
|Stanovení potravinové vlákniny v potravinách     |                |
|metodou enzymaticko- gravimetrickou              |3 500           |
|Stanovení alergenů a specifických bílkovin       |3 000           |
|metodou ELISA                                    |                |
|Stanovení laktózy / galaktózy v potravinách      |                |
|enzymaticko-spektrofotometrickou metodou         |1 700           |
|Stanovení spektra volných aminokyselin metodou   |2 670           |
|HPLC                                             |                |
|Stanovení jedné aminokyseliny metodou HPLC       |1 110           |
|Stanovení soli                                   |220             |
|Stanovení organických kyselin v potravinách      |1 400           |
|metodou HPLC                                     |                |
|Stanovení kyseliny pyrrolidonkarboxylové metodou |950             |
|HPLC                                             |                |
|Stanovení beta-karotenu, kriptoxanthinesteru a   |                |
|xanthophylesteru v potravinách metodou           |2 060           |
|spektrofotometrickou                             |                |
|Stanovení alkoholu, extraktu, pH, barvy, energ. u|                |
|piva na zařízení SCABA                           |560             |
|Stanovení kyselosti                              |160             |
|Stanovení objemu, hmotnosti spotřebitelského     |70              |
|balení                                           |                |
|Stanovení obsahu šťávy v citrusových plodech     |200             |
|Dovolené odchylky podle předmětových norem -     |                |
|suché skořápkové plody                           |250             |
|Stanovení vlhkosti v aromatizovaných cukrech     |140             |
|Stanovení obsahu barevných změn v obilovinách    |130             |
|Stanovení sušiny v potravinách na zařízení MA 50 |70              |
|Přepočet znaku na sušinu, který není uveden v    |                |
|sazebníku jako znak v sušině                     |30              |
|Stanovení šlehatelnosti smetany                  |50              |
|Stanovení energetické hodnoty                    |1 580           |
|Výpočet energetické hodnoty                      |50              |
|Stanovení složení nesourodých potravin -         |250             |
|makroskopický rozbor                             |                |
|Stanovení složení nesourodých potravin -         |330             |
|mikroskopický rozbor                             |                |
|Stanovení cizorodé příměsi v potravinách         |250             |
|Stanovení obsahu skořápek                        |590             |
|Stanovení napadení obilovin, luštěnin a olejnin  |                |
|skladištními škůdci                              |140             |
|Stanovení objemové hmotnosti obilovin            |50              |
|Stanovení příměsí a nečistot při stanovení       |                |
|jednoho znaku v obilovinách                      |50              |
|Stanovení příměsí a nečistot při počtu           |                |
|kontrolovaných znaků více než 1 v obilovinách    |210             |
|Stanovení podílu plných zrn v obilovinách        |70              |
|Stanovení snětivosti pšenice                     |70              |
|Stanovení mokrého lepku v obilovinách            |140             |
|Stanovení tažnosti lepku v obilovinách           |160             |
|Stanovení bobtnavosti lepku v obilovinách        |210             |
|Stanovení maltózy v žitě                         |470             |
|Stanovení pšenice tvrdé a obecné                 |70              |
|Stanovení sklovitosti pšenice tvrdé              |140             |
|Třídění sladovnického ječmene                    |220             |
|Stanovení klíčivosti sladovnického ječmene       |430             |
|Stanovení klíčivé energie sladovnického ječmene  |270             |
|Stanovení podílu kukuřice typu koňský zub a      |                |
|velkozrnné kukuřice                              |50              |
|Stanovení klíčivosti kukuřice                    |430             |
|Stanovení vlhkosti luštěnin                      |220             |
|Stanovení zrnitosti hrachu jedlého a čočky jedlé |70              |
|Stanovení muškovitosti luštěnin                  |100             |
|Stanovení vařivosti luštěnin                     |210             |
|Stanovení příměsí a nečistot u luštěnin, při     |                |
|stanovení jednoho znaku                          |50              |
|Stanovení příměsí a nečistot u luštěnin, při     |                |
|počtu kontrolovaných znaků více než 1            |210             |
|Stanovení příměsí, nečistot a škodlivých nečistot|                |
|při jednoho znaku v olejninách stanovení         |                |
|kontrolovaných znaků více než 1 v olejninách     |50              |
|Stanovení příměsí, nečistot a škodlivých nečistot|210             |
|při počtu                                        |                |
|Stanovení olejnaté příměsi a nečistot u semen    |                |
|slunečnice a tykvových jader                     |140             |
|Stanovení semen blínu v máku a hořčici           |270             |
|Stanovení hmotnosti tisíce semen sóji při        |50              |
|vlhkosti 12%                                     |                |
|Stanovení obsahu vody v obilovinách a výrobcích z|220             |
|obilovin                                         |                |
|Stanovení obsahu vody v kukuřici (v mletých      |                |
|zrnech a v celých zrnech)                        |380             |
|Stanovení obsahu hrubé vlákniny v zemědělských   |                |
|a potravinářských výrobcích                      |1 180           |
|Stanovení čísla poklesu u obilovin               |380             |
|Stanovení popela v obilovinách, luštěninách a    |140             |
|výrobcích z nich                                 |                |
|Stanovení sedimentační hodnoty (SDS test) u      |420             |
|obilovin                                         |                |
|Stanovení vlhkosti a obsahu těkavých látek v     |                |
|olejnatých semenech                              |220             |
|Stanovení obsahu oleje v olejnatých semenech     |480             |
|Stanovení cukernatosti cukrovky                  |160             |
|Stanovení velikosti hlíz brambor                 |50              |
|Vady hlíz brambor                                |100             |
|Stanovení odrůdové jednotnosti brambor           |50              |
|Stanovení odrůdové jednotnosti brambor pomocí    |                |
|polyakrylamidové elektroforézy                   |2 540           |
|Stanovení varného typu brambor                   |460             |
|Stanovení vlhkosti chmele                        |210             |
|Stanovení konduktometrické hodnoty (KH) chmele   |760             |
|Stanovení výtěžnosti a hmotnosti u sladkovodních |260             |
|tržních ryb                                      |                |
|Stanovení stolní hodnoty (včetně senzorického    |                |
|hodnocení) u sladkovodních tržních ryb           |520             |
|Stanovení acesulfamu-K, aspartamu a sacharinu v  |                |
|potravinách metodou HPLC                         |1 030           |
|Stanovení cyklamátu v potravinách - metodou HPLC |1 200           |
|Stanovení vitaminu A v potravinách metodou HPLC  |1 990           |
|Stanovení kyseliny linolové a linolenové v       |                |
|potravinách (tucích a olejích)                   |1 080           |
|Stanovení napadení těstovin škůdci               |70              |
|Stanovení         zlomků a příměsí jiných druhů těstovin |100             |
|Stanovení očkovitosti těstovin                   |50              |
|Stanovení vlhkosti těstovin                      |210             |
|Stanovení popela v těstovinách                   |140             |
|Stanovení písku v těstovinách                    |350             |
|Stanovení titrovatelných kyselin v těstovinách   |100             |
|Vařivost pro ostatní zkoušky v těstovinách       |50              |
|Stanovení vaznosti těstovin                      |50              |
|Stanovení zvětšení objemu těstovin               |50              |
|Stanovení rozvářivosti a lepkavosti těstovin     |50              |
|Stanovení vaječného obsahu v těstovinách         |560             |
|Stanovení chloridu sodného v pekařských výrobcích|220             |
|Stanovení obsahu vody s předsoušením při 130 °C v|                |
|pekařských výrobcích                             |140             |
|Stanovení obsahu vody bez předsoušení při 130 °C |                |
|v pekařských výrobcích                           |70              |
|Stanovení obsahu vody sušením s nasávací hmotou v|                |
|pekařských výrobcích                             |220             |
|Stanovení popela v pekařských výrobcích          |140             |
|Podíl popela nerozpustného v kyselině v          |350             |
|pekařských výrobcích                             |                |
|Stanovení tuku přímou extrakcí v pekařských      |220             |
|výrobcích                                        |                |
|Stanovení tuku po hydrolýze v pekařských         |360             |
|výrobcích                                        |                |
|Stanovení obsahu cukrů v pekařských výrobcích    |440             |
|Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských    |160             |
|výrobcích                                        |                |
|Stanovení sušiny refraktometricky v pekařských   |50              |
|výrobcích                                        |                |
|Stanovení kyselosti tvarohové náplně v pekařských|180             |
|výrobcích                                        |                |
|Stanovení kyselosti ovocné náplně v pekařských   |180             |
|výrobcích                                        |                |
|Stanovení glycidů výpočtem v pekařských výrobcích|50              |
|Stanovení obsahu bílkovin v pekařských výrobcích |550             |
|Stanovení zrnitosti strouhanky                   |50              |
|Stanovení příměsi ve strouhance                  |50              |
|Stanovení vody sušením při 105 °C v cukrářských  |220             |
|výrobcích                                        |                |
|Stanovení popela v cukrářských výrobcích         |140             |
|Podíl popela nerozpustného v kyselině v          |350             |
|cukrářských výrobcích                            |                |
|Stanovení cukrů v cukrářských výrobcích          |440             |
|Stanovení tuků extrakcí po hydrolýze v           |360             |
|cukrářských výrobcích                            |                |
|Stanovení titrovatelných kyselin v cukrářských   |100             |
|výrobcích                                        |                |
|Stanovení vody sušením při 130 °C v cukrářských  |140             |
|výrobcích                                        |                |
|Stanovení vody vážkově s nasávací hmotou v       |                |
|cukrářských výrobcích                            |220             |
|Stanovení tuku acidobutyrometricky v cukrářských |210             |
|výrobcích                                        |                |
|Stanovení sušiny zmrzlin při 105 °C              |160             |
|Stanovení sušiny zmrzlin při 130 °C              |70              |
|Stanovení tuku acidobutyrometricky ve zmrzlinách |210             |
|Stanovení tuku po hydrolýze ve zmrzlinách        |360             |
|Stanovení veškerých redukujících cukrů po inverzi|                |
|metodou Schoorla ve zmrzlinách                   |440             |
|Stanovení vlhkosti cukrovinek a trvanlivého      |                |
|pečiva sušením při 105 °C do konstantní hmotnosti|140             |
|Stanovení vody sušením s absolutním etanolem v   |                |
|cukrovinkách a trvanlivém pečivu                 |70              |
|Stanovení vlhkosti nápoje v prášku               |140             |
|Stanovení obsahu tuku přímou extrakcí v          |                |
|cukrovinkách a trvanlivém pečivu                 |250             |
|Stanovení obsahu tuku po hydrolýze v cukrovinkách|                |
|a trvanlivém pečivu                              |360             |
|Stanovení obsahu popela v cukrovinkách a         |210             |
|trvanlivém pečivu                                |                |
|Stanovení písku v cukrovinkách a trvanlivém      |300             |
|pečivu                                           |                |
|Stanovení čokoládové polevy formované, máčené    |170             |
|Stanovení sušiny refraktometricky v cukrovinkách |                |
|a trvanlivém pečivu                              |50              |
|Stanovení sacharózy polarimetricky v cukrovinkách|                |
|a trvanlivém pečivu                              |250             |
|Stanovení sacharidů v cukrovinkách a trvanlivém  |430             |
|pečivu                                           |                |
|Stanovení obsahu zlomků a drti v cukrovinkách a  |                |
|trvanlivém pečivu                                |70              |
|Stanovení přísad (jádrovin) v čokoládách         |130             |
|Stanovení laktózy v cukrovinkách a trvanlivém    |250             |
|pečivu                                           |                |
|Stanovení theobrominu a kofeinu v cukrovinkách a |                |
|trvanlivém pečivu                                |810             |
|Důkaz kyanovodíku v cukrovinkách a trvanlivém    |50              |
|pečivu                                           |                |
|Stanovení kyanovodíku v cukrovinkách a trvanlivém|550             |
|pečivu                                           |                |
|Stanovení kyseliny mravenčí v cukrovinkách a     |1 440           |
|trvanlivém pečivu                                |                |
|Stanovení etyl- a propylesterů kyseliny          |560             |
|p-hydroxybenzoové v cukrovinkách a trvanlivém    |                |
|pečivu                                           |                |
|Stanovení reziduí metylbromidu v cukrovinkách a  |                |
|trvanlivém pečivu                                |1 110           |
|Stanovení ztráty sušením a sušiny v cukrovarských|140             |
|výrobcích                                        |                |
|Stanovení pH potenciometricky v cukrovarských    |100             |
|výrobcích                                        |                |
|Stanovení sacharózy polarimetricky v             |200             |
|cukrovarských výrobcích                          |                |
|Stanovení popela v cukrovarských výrobcích       |290             |
|Stanovení redukujících cukrů v cukrovarských     |250             |
|výrobcích                                        |                |
|Stanovení barvy cukrovarských výrobků            |220             |
|Stanovení granulometrického složení u řepného    |100             |
|cukru                                            |                |
|Stanovení obsahu nerozpustných látek v           |                |
|cukrovarských výrobcích                          |220             |
|Stanovení sušiny refraktometricky v cukrovarských|50              |
|výrobcích                                        |                |
|Stanovení ferromagnetických příměsí v            |50              |
|cukrovarských výrobcích                          |                |
|Důkaz oxidu siřičitého v rafinovaném cukru       |270             |
|Stanovení protihrudkujících látek v cukrovarských|260             |
|výrobcích                                        |                |
|Stanovení pektinu v želírujícím cukru            |260             |
|Stanovení želírovací schopnosti v želírovacím    |390             |
|cukru                                            |                |
|Stanovení redukujících cukrů v tekutých cukrech  |250             |
|Stanovení sušiny refraktometricky v tekutých     |50              |
|cukrech                                          |                |
|Stanovení popela ve škrobu                       |140             |
|Stanovení pH vodního výluhu škrobu               |100             |
|Stanovení titrovatelných kyselin ve vodním výluhu|120             |
|škrobu                                           |                |
|Stanovení písku ve škrobu                        |350             |
|Stanovení barvy škrobu porovnáváním s etalony    |160             |
|Stanovení stipů ve škrobu                        |50              |
|Stanovení oxidu siřičitého ve výrobcích ze škrobu|                |
|metodou destilačně titrační                      |320             |
|Stanovení zcukření škrobového sirupu             |170             |
|Stanovení titrační kyselosti ve výrobcích ze     |120             |
|škrobu                                           |                |
|Stanovení redukujících látek a dextrózového      |                |
|ekvivalentu v produktech hydrolýzy škrobu        |600             |
|Stanovení sušiny refraktometricky v glukózovém   |50              |
|sirupu                                           |                |
|Stanovení alkoholu v pivu                        |300             |
|Stanovení skutečného extraktu piva               |300             |
|Stanovení pH piva                                |100             |
|Stanovení barvy piva                             |200             |
|Stanovení trvanlivosti piva                      |100             |
|Stanovení zákalu piva                            |200             |
|Výpočet využitelné energie piva                  |50              |
|Stanovení pěnivosti piva                                 |70              |
|Stanovení cukrů v pivu                           |480             |
|Stanovení oxidu uhličitého v pivu                |200             |
|Stanovení trvanlivosti droždí                    |80              |
|Stanovení sušiny droždí                          |140             |
|Stanovení popela v droždí                        |210             |
|Stanovení mohutnosti kynutí v těstě u droždí     |160             |
|Stanovení kyselosti droždí                       |180             |
|Stanovení hustoty vonných a chuťových látek      |160             |
|Stanovení indexu lomu vonných a chuťových látek  |90              |
|Stanovení optické otáčivosti vonných a chuťových |90              |
|látek                                            |                |
|Stanovení kyselin a čísla kyselosti vonných a    |220             |
|chuťových látek                                  |                |
|Stanovení etanolu destilací ve vonných a         |340             |
|chuťových látkách                                |                |
|Stanovení ztrát vonných a chuťových látek sušením|140             |
|při 105 °C                                       |                |
|Stanovení alkoholu v lihovinách                  |350             |
|Stanovení netěkavých látek rozpustných, cukrů v  |210             |
|lihovinách                                       |                |
|Stanovení veškerých kyselin v lihovinách         |100             |
|Stanovení esterů ve vinném destilátu a brandy    |290             |
|metodou titrační                                 |                |
|Stanovení aldehydů ve vinném destilátu metodou   |780             |
|titrační                                         |                |
|Stanovení metanolu v brandy a vinném destilátu   |                |
|metodou fotometrickou                            |730             |
|Stanovení vyšších alkoholů v brandy a vinném     |                |
|destilátu metodou fotometrickou                  |1 110           |
|Stanovení furalu v brandy a vinném destilátu     |                |
|metodou fotometrickou                            |1 440           |
|Stanovení kyanovodíku v lihovinách               |210             |
|Stanovení cukrů v lihovinách                     |430             |
|Stanovení hustoty lihovin                        |160             |
|Stanovení hustoty vín                            |160             |
|Stanovení alkoholu ve vínech                     |350             |
|Stanovení celkové kyselosti vín                  |100             |
|Stanovení těkavých kyselin ve vínech             |210             |
|Stanovení oxidu siřičitého ve vínech             |140             |
|Stanovení a výpočet bezcukerného extraktu ve     |1 380           |
|vínech                                           |                |
|Stanovení popela ve vínech                       |390             |
|Stanovení veškeré kyseliny vinné ve vínech       |180             |
|Stanovení vinného kamene ve vínech               |160             |
|Stanovení průměrné hmotnosti 100 zdravých plodů, |                |
|jader suchých skořápkových plodů                 |50              |
|Stanovení počtu celých jader na 100 g nebo na 1  |                |
|libru (454 g) suchých skořápkových plodů         |50              |
|Stanovení podílu skořápek a zdravých jader u     |                |
|suchých skořápkových plodů                       |100             |
|Stanovení podílu slupek, skořápek a zdravých     |                |
|jader u suchých skořápkových plodů               |200             |
|Stanovení poměru velikosti jader suchých         |50              |
|skořápkových plodů                               |                |
|Stanovení příčného průměru velikosti plodů       |                |
|suchých skořápkových plodů                       |50              |
|Stanovení jemnosti strouhání suchých skořápkových|50              |
|plodů                                            |                |
|Stanovení ztráty sušením - vlhkosti u jader      |                |
|suchých skořápkových plodů a kokosu              |140             |
|Stanovení ztráty sušením - vlhkosti celých jader |160             |
|a plodů                                          |                |
|Stanovení ztráty sušením - vlhkosti u skořápek a |                |
|slupek suchých skořápkových plodů                |140             |
|Stanovení celkového popela suchých skořápkových  |210             |
|plodů                                            |                |
|Stanovení popela suchých skořápkových plodů      |                |
|nerozpustného v kyselině - písek                 |430             |
|Stanovení celkové alkality popela suchých        |380             |
|skořápkových plodů                               |                |
|Stanovení petroleterového extraktu - tuku suchých|                |
|skořápkových plodů                               |480             |
|Stanovení čísla kyselosti izolovaného tuku       |                |
|suchých skořápkových plodů                       |90              |
|Stanovení veškerého oxidu siřičitého podle       |                |
|Rothenfusera v suchých skořápkových plodech      |220             |
|Stanovení obsahu chloridu sodného v suchých      |                |
|skořápkových plodech                             |160             |
|Stanovení ztráty pražením suchých skořápkových   |160             |
|plodů                                            |                |
|Stanovení vlhkosti u neloupaných arašídů         |160             |
|Stanovení obsahu příměsí suchých skořápkových    |50              |
|plodů                                            |                |
|Mechanický rozbor neloupaných arašídů            |230             |
|Stanovení škůdců u neloupaných arašídů           |230             |
|Stanovení škůdců u suchých skořápkových plodů    |230             |
|Stanovení sušiny v nealkoholických nápojích      |50              |
|refraktometricky                                 |                |
|Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických     |                |
|nápojích, manometricky                           |50              |
|Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických     |                |
|nápojích titrační metodou                        |200             |
|Stanovení kyselosti - titrovatelné kyseliny v    |                |
|nealkoholických nápojích                         |200             |
|Stanovení alkoholu v nealkoholických nápojích    |310             |
|Stanovení cukru v nealkoholických nápojích       |350             |
|Stanovení popela v nealkoholických nápojích      |210             |
|Stanovení kofeinu v nealkoholických nápojích     |360             |
|Stanovení chininu v nealkoholických nápojích     |730             |
|Stanovení sacharinu v nealkoholických nápojích   |730             |
|Stanovení relativní hustoty nealkoholických      |160             |
|nápojů                                           |                |
|Stanovení těkavých kyselin v nealkoholických     |210             |
|nápojích                                         |                |
|Stanovení kyselosti kvasného octa                |170             |
|Stanovení etanolu v kvasném octě                 |420             |
|Stanovení veškerého extraktu kvasného octa       |270             |
|Stanovení popela v kvasném octě                  |380             |
|Stanovení přímo redukujících cukrů v kvasném octě|470             |
|Stanovení sacharózy v kvasném octě               |530             |
|Stanovení bezcukerného extraktu kvasného octa    |50              |
|Důkaz volných minerálních kyselin v kvasném octě |50              |
|Stanovení volných minerálních kyselin v kvasném  |160             |
|octě                                             |                |
|Důkaz oxidu siřičitého v kvasném octě            |140             |
|Stanovení oxidu siřičitého v kvasném octě        |300             |
|Stanovení ovocného (zeleninového) podílu         |6 270           |
|Stanovení pevného podílu konzervárenských        |                |
|polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny          |70              |
|Stanovení čísla bobtnavosti konzervárenských     |                |
|polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny          |50              |
|Stanovení hustoty konzervárenských polotovarů a  |                |
|výrobků z ovoce a zeleniny                       |160             |
|Stanovení extraktu konzervárenských polotovarů a |                |
|výrobků z ovoce a zeleniny                       |300             |
|Stanovení celistvosti plodů v konzervárenských   |                |
|polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny      |70              |
|Stanovení hmotnosti tekutého podílu v            |                |
|konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce|70              |
|a zeleniny                                       |                |
|Stanovení složení směsi konzervárenských         |                |
|polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny          |70              |
|Stanovení velikostní vyrovnanosti                |                |
|konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a  |70              |
|zeleniny                                         |                |
|Stanovení množství drtě v konzervárenských       |                |
|polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny      |70              |
|Stanovení hrubé vlákniny v konzervárenských      |                |
|polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny      |70              |
|Stanovení neodpeckovaných plodů a pecek v        |                |
|konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce|70              |
|a zeleniny                                       |                |
|Stanovení nedozrálých, připálených, mechanicky   |                |
|poškozených, skvrnitých a škůdci poškozených     |                |
|plodů nebo jejich upravených částí a plodů se    |                |
|stopkou v konzervárenských polotovarech a        |70              |
|výrobcích z ovoce a zeleniny                     |                |
|Stanovení kovových částic v konzervárenských     |                        |
|polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny      |70              |
|Odsíření pulpy při senzorickém hodnocení         |                |
|konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a  |140             |
|zeleniny                                         |                |
|Stanovení hmotnostního podílu ovoce              |                |
|v konzervárenských polotovarech a výrobcích z    |70              |
|ovoce a zeleniny                                 |                |
|Stanovení obsahu rostlinných příměsí             |                |
|v konzervárenských polotovarech a výrobcích z    |70              |
|ovoce a zeleniny                                 |                |
|Stanovení sušiny v konzervárenských polotovarech |                |
|a výrobcích z ovoce a zeleniny                   |210             |
|Stanovení sušiny v konzervárenských polotovarech |                |
|a výrobcích z ovoce a zeleniny refraktometricky  |50              |
|Stanovení refraktometrické sušiny vnesené        |5 500           |
|rajčatovou surovinou                             |                |
|Stanovení popela a jeho zásaditosti              |                |
|v konzervárenských v polotovarech a výrobcích z  |350             |
|ovoce a zeleniny                                 |                |
|Stanovení minerálních příměsí (písku)            |                |
|v konzervárenských polotovarech a výrobcích z    |420             |
|ovoce a zeleniny                                 |                |
|Stanovení celkové kyselosti konzervárenských     |                |
|polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny          |200             |
|Stanovení netěkavých kyselin (kyseliny mléčné)   |                |
|v konzervárenských polotovarech a výrobcích z    |530             |
|ovoce a zeleniny                                 |                |
|Stanovení etanolu v konzervárenských polotovarech|                |
|a výrobcích z ovoce a zeleniny                   |300             |
|Stanovení éterických olejů v konzervárenských    |                |
|polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny      |80              |
|Stanovení obsahu dřeně v konzervárenských        |                |
|polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny      |80              |
|Stanovení obsahu cukrů v konzervárenských        |                |
|polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny      |440             |
|Stanovení kyseliny benzoové konzervárenských     |                |
|polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny metodou  |950             |
|spektrofotometrickou                             |                |
|Stanovení vlhkosti pektinových výrobků a         |                |
|přípravků pro nakládání a konzervování ovoce a   |140             |
|zeleniny sušením                                 |                |
|Stanovení vlhkosti pektinových výrobků a         |                |
|přípravků pro nakládání a konzervování ovoce a   |220             |
|zeleniny destilační metodou                      |                |
|Stanovení hrubého pektinu v pektinových výrobcích|                |
|a přípravcích pro nakládání a konzervování ovoce |750             |
|a zeleniny                                       |                |
|Stanovení rosolotvorné mohutnosti v pektinových  |                |
|výrobcích a přípravcích pro nakládání a          |700             |
|konzervování ovoce a zeleniny                    |                |
|Stanovení kyseliny benzoové alkalimetrickou      |                |
|titrací v pektinových výrobcích a přípravcích pro|                |
|nakládání a konzervování ovoce a zeleniny        |100             |
|Stanovení kyseliny benzoové a benzoanu sodného v |                |
|pektinových výrobcích a přípravcích pro nakládání|                |
|a konzervování ovoce a zeleniny                  |210             |
|Zkoušky technického vyhotovení fermentovaného    |                |
|tabáku a tabákových výrobků                      |270             |
|Stanovení popela ve fermentovaném tabáku a       |                |
|tabákových výrobcích                             |380             |
|Stanovení vody ve fermentovaném tabáku a         |                |
|tabákových výrobcích metodou destilační          |480             |
|Stanovení alkaloidů (nikotinu) ve fermentovaném  |                |
|tabáku a tabákových výrobcích                    |2 260           |
|Stanovení hmotnostní rychlosti volného hoření    |                |
|(hořlavost) fermentovaného tabáku a tabákových   |200             |
|výrobků                                          |                |
|Stanovení tuku přímou extrakcí v mrazírenských   |220             |
|výrobcích                                        |                |
|Stanovení obsahu sušiny v mrazírenských výrobcích|210             |
|Stanovení chloridu sodného v mrazírenských       |220             |
|výrobcích                                        |                |
|Stanovení obsahu rozpustných pevných látek v     |                |
|ovocných a zeleninových výrobcích- metodou       |150             |
|refraktometrickou                                |                |
|Stanovení popela nerozpustného v kyselině, v     |                |
|ovocných a zeleninových výrobcích                |350             |
|Stanovení kyselosti ovocných a zeleninových      |200             |
|výrobků                                          |                |
|Stanovení podílu nerozpustného v alkoholu u      |                |
|čerstvé nebo zmrazené kukuřice a hrášku          |490             |
|Stanovení relativní hustoty ovocných a           |100             |
|zeleninových šťáv                                |                |
|Stanovení hodnoty pH ovocných a zeleninových šťáv|100             |
|Stanovení formolového čísla ovocných a           |200             |
|zeleninových šťáv                                |                |
|Stanovení obsahu fosforu v ovocných a            |                |
|zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou|1 280           |
|Enzymové stanovení obsahu kyseliny L-jablečné    |                |
|(L-malátu) v ovocných a zeleninových šťávách     |                |
|metodou spektrofotometrickou                     |1 700           |
|Enzymové stanovení obsahu kyseliny D-isocitronové|                |
|v ovocných a zeleninových šťávách. metodou       |1 700           |
|spektrofotometrickou                             |                |
|Spektrometrické stanovení obsahu prolinu v       |                |
|ovocných a zeleninových šťávách                  |950             |
|Stanovení hesperidinu a naringinu v citrusových  |                |
|šťávách metodou HPLC                             |1 080           |
|Enzymové stanovení obsahu kyseliny D-jablečné v  |                |
|ovocných a zeleninových šťávách metodou          |1 700           |
|spektrofotometrickou                             |                |
|Stanovení pH ovocných a zeleninových výrobků     |100             |
|Stanovení popela nerozpustného v kyselině v      |                |
|mlýnských výrobcích                              |350             |
|Stanovení škůdců mlýnských výrobků               |140             |
|Stanovení ferromagnetických příměsí v mlýnských  |50              |
|výrobcích                                        |                |
|Stanovení zrnitosti mlýnských výrobků            |50              |
|Stanovení očkovitosti mlýnských výrobků          |50              |
|Stanovení vody v mlýnských výrobcích             |140             |
|Stanovení popela v mlýnských výrobcích           |140             |
|Stanovení titrovatelných kyselin v mlýnských     |100             |
|výrobcích                                        |                |
|Stanovení maltózy v mlýnských výrobcích          |470             |
|Stanovení obsahu mokrého lepku v mlýnských       |140             |
|výrobcích                                        |                |
|Stanovení bobtnavosti lepku v mlýnských výrobcích|220             |
|Stanovení cukru podle Schoorla v mlýnských       |440             |
|výrobcích                                        |                |
|Stanovení obsahu tuku v mlýnských výrobcích      |360             |
|Stanovení diastatické mohutnosti mlýnských       |460             |
|výrobků                                          |                |
|Stanovení mokrého lepku v pšeničné mouce         |160             |
|Zkouška vařivosti krup, rýže, jáhel, pohanky a   |100             |
|luštěnin                                         |                |
|Stanovení škůdců krup, rýže, jáhel, pohanky a    |140             |
|luštěnin                                         |                |
|Stanovení příměsí, nečistot a zrnitosti - jeden  |                |
|znak - u krup, rýže, jáhel, pohanky a luštěnin   |50              |
|Stanovení příměsí a nečistoty při počtu          |                |
|kontrolovaných znaků více než 1, u krup, rýže,   |140             |
|jáhel, pohanky a luštěnin                        |                |
|Stanovení příměsí a nečistoty při stanovení      |                |
|jednoho znaku u krup, rýže, jáhel, pohanky a     |50              |
|luštěnin                                         |                |
|Stanovení vody v kroupách, rýži, jáhlech, pohance|210             |
|a luštěninách                                    |                |
|Stanovení obsahu mléčného tuku v čokoládě a      |                |
|čokoládových cukrovinkách                        |3 700           |
|Stanovení obsahu tukuprosté mléčné sušiny v      |                |
|čokoládě a čokoládových cukrovinkách             |1 730           |
|Stanovení obsahu tukuprosté kakaové sušiny v     |                |
|čokoládě a čokoládových cukrovinkách             |1 180           |
|Stanovení obsahu kakaového prášku                |2 780           |
|Stanovení obsahu vlhkosti škrobu sušením         |140             |
|Stanovení síranového popela škrobu a derivátů    |210             |
|škrobů                                           |                |
|Stanovení obsahu oxidu siřičitého ve škrobech a  |                |
|derivátech škrobů                                        |320             |
|Stanovení ztráty hmotnosti sušením (vakuová      |                |
|sušárna) u dextrózy                              |310             |
|Stanovení obsahu škodlivým hmyzem napadených     |                |
|a poškozených plodů, nezralých plodů, cizích     |                |
|příměsí a odchylek od základního zbarvení        |230             |
|sušených jablek                                  |                |
|Stanovení obsahu oxidu siřičitého v sušených     |                |
|jablkách metodou spektrofotometrickou            |1 080           |
|Stanovení obsahu vody v sušených jablkách        |310             |
|Stanovení obsahu škodlivým hmyzem napadených     |                |
|a poškozených plodů, nezralých plodů, cizích     |                |
|příměsí a odchylek od základního zbarvení        |230             |
|sušených hrušek                                  |                |
|Stanovení obsahu zbytkového oxidu siřičitého v   |                |
|sušených hruškách metodou spektrofotometrickou   |1 080           |
|Stanovení obsahu vody v sušených hruškách        |310             |
|Stanovení obsahu škodlivým hmyzem napadených     |                |
|a poškozených plodů, nezralých plodů, cizích     |                |
|příměsí a odchylek od základního zbarvení        |230             |
|sušených broskví                                 |                |
|Stanovení obsahu zbytkového oxidu siřičitého     |                |
|v sušených broskvích metodou spektrofotometrickou|1 080           |
|Stanovení obsahu vody v sušených broskvích       |310             |
|Stanovení obsahu škůdců v sušeném ovoci -        |330             |
|mikroskopicky                                    |                |
|Stanovení obsahu vody v sušených švestkách       |310             |
|Stanovení velikostní vyrovnanosti sušených       |70              |
|švestek                                          |                |
|Stanovení obsahu vody v rozinkách                |310             |
|Stanovení obsahu vody v sušených fíkách          |310             |
|Stanovení obsahu vody v sušených meruňkách       |310             |
|Stanovení oxidu uhelnatého v kouřových           |1 820           |
|kondenzátech                                     |                |
|Stanovení surového a beznikotinového bezvodého   |                |
|kondenzátu kouře za použití rutinního            |1 110           |
|analytického nakuřovacího přístroje              |                |
|Stanovení surového a beznikotinového bezvodného  |                |
|kondenzátu kouře u cigaret                       |1 820           |
|Stanovení sušiny mléka a tekutých mléčných       |                |
|výrobků sušením do konstantní hmotnosti s pískem |160             |
|Stanovení sušiny mléka a tekutých mléčných       |                |
|výrobků sušením konstantní dobu s pískem         |70              |
|Stanovení tuku v mléce a mléčných výrobcích      |                |
|gravimetricky po kyselé hydrolýze                |360             |
|Stanovení obsahu sušiny a vody v mléčných        |                |
|výrobcích sušených a zahuštěných                 |140             |
|Stanovení titrační kyselosti mléčných výrobků    |                |
|sušených a zahuštěných                           |100             |
|Zjištění znečištěnin v mléčných výrobcích        |                |
|sušených a zahuštěných                           |100             |
|Stanovení obsahu tuku v mléčných výrobcích       |                |
|sušených a zahuštěných metodou                   |210             |
|acidobutyrometrickou                             |                |
|Stanovení sušiny mražených mléčných výrobků      |140             |
|Stanovení popela mražených mléčných výrobků      |370             |
|Stanovení tuku u mražených mléčných výrobků      |                |
|metodou acidobutyrometrickou                     |210             |
|Stanovení kyselosti mražených mléčných výrobků   |100             |
|Stanovení pH mražených mléčných výrobků metodou  |100             |
|potenciometrickou                                |                |
|Stanovení glycidů v mražených mléčných výrobcích |480             |
|Stanovení procenta šlehání mražených mléčných    |70              |
|výrobků                                          |                |
|Stanovení obsahu vody a sušiny u sýrů, tvarohů,  |                |
|krémů a pomazánek                                |140             |
|Stanovení chloridu sodného u sýrů, tvarohů, krémů|160             |
|a pomazánek                                      |                |
|Stanovení pH u sýrů, tvarohů, krémů a pomazánek  |                |
|metodou potenciometrickou                        |100             |
|Stanovení tuku u sýrů, tvarohů, krémů a pomazánek|210             |
|metodou acidobutyrometrickou                     |                |
|Stanovení tuku vážkovou metodou podle            |                |
|Röse-Gottlieba v mléce a mléčných výrobcích      |460             |
|Stanovení popela u sýrů, tvarohů, krémů a        |210             |
|pomazánek                                        |                |
|Stanovení tuku v sušině u sýrů, tvarohů, krémů a |                |
|pomazánek metodou acidobutyrometrickou           |380             |
|Stanovení stupně kyselosti u sýrů, tvarohů, krémů|100             |
|a pomazánek                                      |                |
|Stanovení obsahu chloridu sodného v másle        |120             |
|Stanovení stupně kyselosti filtrovaného tuku     |160             |
|másla                                            |                |
|Stanovení obsahu vlhkosti kaseinu                |140             |
|Stanovení obsahu tuku v kaseinu                  |460             |
|Stanovení obsahu bílkovin v kaseinu              |610             |
|Stanovení obsahu popela v kaseinu                |140             |
|Stanovení volné kyselosti kaseinu                |160             |
|Stanovení obsahu laktózy v kaseinu               |420             |
|Stanovení indexu rozpustnosti kaseinu            |210             |
|Stanovení čistoty kaseinu                        |210             |
|Stanovení čistoty skořápky slepičích vajec       |70              |
|konzumních                                       |                |
|Stanovení neporušenosti konzumní skořápky        |70              |
|slepičích vajec                                  |                |
|Důkaz čistění a umytí slepičích vajec konzumních |70              |
|Zjištění deformovanosti tvaru slepičích vajec    |70              |
|konzumních                                       |                |
|Zjištění pachu povrchu vejce                     |70              |
|Určení velikosti vzduchové bubliny u slepičích   |70              |
|vajec konzumních                                 |                |
|Zjištění stálosti a polohy vzduchové bubliny u   |                |
|slepičích vajec konzumních                       |70              |
|Zjištění průhlednosti a tuhosti bílku u slepičích|                |
|vajec konzumních                                 |70              |
|Zjištění viditelnosti a nepohyblivosti žloutku u |                |
|slepičích vajec konzumních                       |70              |
|Zjištění kvality vaječné hmoty po rozbití        |70              |
|Důkaz olejování vajec slepičích konzumních       |80              |
|Zjišťování jakosti zabité drůbeže                |340             |
|Stanovení podílu složek v drůbežích a zvěřinových|100             |
|konzervách                                       |                |
|Stanovení obsahu vody v drůbežích a zvěřinových  |210             |
|konzervách                                       |                |
|Stanovení obsahu tuku v drůbežích a zvěřinových  |190             |
|konzervách                                       |                |
|Stanovení obsahu chloridu sodného v drůbežích a  |                |
|zvěřinových konzervách                           |130             |
|Stanovení kyselosti škvařeného sádla             |180             |
|Stanovení obsahu vody ve škvařeném sádle         |140             |
|Stanovení vody sušením u ryb, rybích výrobků a   |140             |
|konzerv                                          |                |
|Stanovení chloridu sodného u ryb, rybích výrobků |160             |
|a konzerv                                        |                |
|Stanovení kyselosti u ryb, rybích výrobků a      |100             |
|konzerv                                          |                |
|Stanovení hmotnosti obsahu u ryb, rybích výrobků |70              |
|a konzerv                                        |                |
|Stanovení tuku u ryb, rybích výrobků a konzerv   |340             |
|Stanovení celkového obsahu tuku v mase a masných |360             |
|výrobcích                                        |                |
|Měření pH masa a masných výrobků metoda          |100             |
|referenční                                       |                |
|Stanovení obsahu pevných a tekutých částí a      |                |
|rozpuštěného uvolněného tuku ve výrobcích z masa |                |
|a sterilovaných pokrmech v konzervách            |100             |
|Stanovení obsahu škrobu ve výrobcích z masa a    |                |
|sterilovaných pokrmech v konzervách              |210             |
|Stanovení obsahu dusitanů a dusičnanů ve         |                |
|výrobcích z masa a sterilovaných pokrmech v      |880             |
|konzervách                                       |                |
|Stanovení pH u výrobků z masa a sterilovaných    |                |
|pokrmech v konzervách                            |100             |
|Stanovení obsahu chloridů ve výrobcích z masa a  |                |
|sterilovaných pokrmech v konzervách              |180             |
|Stanovení obsahu tuku nepřímou extrakcí u masa,  |220             |
|masných výrobků a masných konzerv a hotových     |                |
|jídel v konzervách                               |                |
|Číslo kyselosti tuku masa, masných výrobků         a     |210             |
|masných konzerv a hotových jídel v konzervách    |                |
|Důkaz přítomnosti škrobu v mase, masných         |100             |
|výrobcích a masných konzervách a hotových jídlech|                |
|v konzervách                                     |                |
|Stanovení popela u masa, masných výrobků a       |350             |
|masných konzerv a hotových jídel v konzervách    |                |
|Stanovení vody refraktometricky ve včelím medu   |50              |
|Stanovení redukujících cukrů podle Lana a Eynona |                |
|ve včelím medu                                   |460             |
|Stanovení sacharózy podle Lana a Eynona ve včelím|520             |
|medu                                             |                |
|Stanovení sacharózy polarizací ve včelím medu    |380             |
|Stanovení kyselosti včelího medu                 |200             |
|Stanovení obsahu pevných látek ve vodě           |                |
|nerozpustných ve včelím medu                     |200             |
|Stanovení popela ve včelím medu                  |270             |
|Stanovení hydroxymetylfurfuralu podle Winklera   |                |
|fotometricky ve včelím medu                      |860             |
|Stanovení diastatické aktivity podle Schadeho ve |910             |
|včelím medu                                      |                |
|Komplexometrické stanovení vápníku ve včelím medu|1 130           |
|Stanovení dusíku ve včelím medu                  |590             |
|Důkaz porušení včelího medu škrobovým sirupem,   |                |
|škrobovým cukrem a sladovými výtažky             |100             |
|Mikroskopický rozbor včelího medu                |1 310           |
|Stanovení elektrické vodivosti včelího medu      |210             |
|Stanovení pH včelího medu                        |100             |
|Stanovení tukuprosté sušiny mléka a tekutých     |340             |
|mléčných výrobků                                 |                |
|Stanovení popelovin v mléce a tekutých mléčných  |370             |
|výrobcích                                        |                |
|Stanovení tuku v mléce, smetaně a v jogurtu      |                |
|metodou acidobutyrometrickou                     |210             |
|Stanovení titrační kyselosti mléka a tekutých    |                |
|mléčných výrobků podle Soxhlet - Henkela         |100             |
|Stanovení kyselosti mléka a tekutých mléčných    |                |
|výrobků pH-metrem                                |100             |
|Stanovení titrační kyselosti smetany a jogurtu   |100             |
|Stanovení obsahu celkové sušiny mléka, smetany a |                |
|zahuštěného neslazeného mléka                    |160             |
|Stanovení obsahu tuku vážkovou metodou dle       |                |
|Weibull-Berntropa v kojenecké výživě, a ve       |                |
|zvláštních případech - např. sušené mléčné       |                |
|výrobky pro kojeneckou a dětskou výživu          |                |
|s přídavkem cereálií nebo jiných potravinářských |                |
|výrobků; speciální krémovité nebo zahuštěné      |                |
|mléčné výrobky s přísadami; mléčné pudingy v     |360             |
|prášku apod., dále v zmrzlinách, mražených       |                |
|krémech a směsích pro jejich výrobu              |                |
|Stanovení obsahu celkové sušiny zahuštěného      |160             |
|slazeného mléka                                  |                |
|Stanovení obsahu celkové sušiny sýrů a tavených  |                |
|sýrových výrobků                                 |140             |
|Stanovení obsahu chloridů v sýrech a tavených    |                |
|sýrových výrobcích                               |230             |
|Stanovení obsahu tuku v sýrech a tavených        |460             |
|sýrových výrobcích                               |                |
|Stanovení obsahu vody v másle                    |140             |
|Stanovení obsahu sušiny tukuprosté a tuku z      |                |
|jednoho zkušebního vzorku másla                  |280             |
|Stanovení sušiny vaječných hmot                  |220             |
|Stanovení teploty tekutých a mražených vaječných |50              |
|hmot                                             |                |
|Důkaz cizích příměsí ve vaječné hmotě            |50              |
|Stanovení tuku ve vaječné hmotě                  |210             |
|Stanovení volných masných kyselin ve vaječné     |940             |
|hmotě                                            |                |
|Stanovení obsahu volného tuku v mase a masných   |290             |
|výrobcích                                        |                |
|Stanovení obsahu vody ve výrobcích z masa a      |                |
|sterilovaných pokrmech v konzervách              |220             |
|Stanovení obsahu chloridu sodného v mase a       |                |
|masných výrobcích metodou Volhardovou            |220             |
|Stanovení obsahu chloridu sodného v mase a       |                |
|masných výrobcích metodou potenciometrickou      |180             |
|Stanovení obsahu vody a těkavých látek ve        |                |
|vepřovém sádle a taveném loji                    |210             |
|Stanovení nečistot nerozpustných v rozpouštědlech|                |
|tuků ve vepřovém sádle a taveném loji            |440             |
|Stanovení teploty tání ve vepřovém sádle a       |360             |
|taveném loji                                     |                |
|Stanovení peroxidového čísla ve vepřovém sádle a |                |
|taveném loji                                     |420             |
|Stanovení čísla kyselosti ve vepřovém sádle a    |210             |
|taveném loji                                     |                |
|Důkaz epihydrinaldehydu ve vepřovém sádle a      |70              |
|taveném loji                                     |                |
|Stanovení jodového čísla ve vepřovém sádle a     |430             |
|taveném loji                                     |                |
|Stanovení Böhmerova čísla ve vepřovém sádle a    |430             |
|taveném loji                                     |                |
|Stanovení čísla zmýdelnění ve vepřovém sádle a   |340             |
|taveném loji                                     |                |
|Stanovení indexu lomu ve vepřovém sádle a taveném|200             |
|loji                                             |                |
|Stanovení alkality popela koření                 |430             |
|Stanovení popela rozpustného ve vodě u koření    |400             |
|Stanovení škůdců v koření - makroskopicky        |250             |
|Stanovení škůdců v koření - mikroskopicky        |650             |
|Stanovení vlhkosti soli                          |140             |
|Stanovení nerozpustného zbytku v soli            |160             |
|Stanovení hořčíku a vápníku v soli               |180             |
|Stanovení obsahu chloridů v soli                 |130             |
|Stanovení síranů v soli                          |590             |
|Stanovení jodičnanu draselného v soli            |210             |
|Stanovení jodidu draselného v soli               |460             |
|Stanovení dusitanů v soli                        |200             |
|Stanovení zrnitosti soli                         |50              |
|Stanovení uhličitanů v soli                      |160             |
|Stanovení oxidů trojmocných kovů v soli          |420             |
|Stanovení příměsí čaje                           |450             |
|Stanovení škůdců v čaji mikroskopicky            |650             |
|Stanovení obsahu tříslovin čaje podle Edera      |330             |
|Stanovení obsahu kofeinu v rozpustném čaji       |170             |
|Stanovení prachu a drtě v čaji                   |100             |
|Stanovení kovových příměsí v čaji                |50              |
|Stanovení cizích příměsí v čaji                  |70              |
|Stanovení obsahu příměsí zelené kávy             |380             |
|Stanovení obsahu příměsí pražené kávy            |250             |
|Stanovení jemnosti mletí kávy                    |100             |
|Stanovení průměrné hmotnosti 1 000 zrn kávy      |100             |
|Stanovení škůdců v kávě mikroskopicky            |650             |
|Stanovení vodného extraktu kávy                  |420             |
|Stanovení celkového popela kávy                  |210             |
|Stanovení celkové alkality popela kávy           |250             |
|Stanovení popela kávy rozpustného a nerozpustného|340             |
|ve vodě                                          |                |
|Stanovení písku v kávě                           |420             |
|Stanovení tuku v kávě                            |340             |
|Stanovení kofeinu v kávě                         |300             |
|Stanovení ztrát kávy pražením                    |200             |
|Stanovení obsahu sušiny v kávových a cikorkových |310             |
|extraktech                                       |                |
|Stanovení sušiny v hotových jídlech a v          |220             |
|polotovarech jídel                               |                |
|Stanovení tuku v hotových jídlech a v            |250             |
|polotovarech jídel přímou extrakcí               |                |
|Stanovení chloridu sodného v hotových jídlech a  |230             |
|v polotovarech jídel                             |                |
|Stanovení tuku v ostatních výrobcích teplé a     |380             |
|studené kuchyně                                  |                |
|Stanovení veškerých redukujících cukrů po inverzi|                |
|v hotových jídlech a v polotovarech jídel        |430             |
|Stanovení tuku v hotových jídlech a v            |                |
|polotovarech jídel metodou acidobutyrometrickou  |160             |
|Důkaz přítomnosti škrobu v hotových jídlech a v  |                |
|polotovarech jídel                               |100             |
|Stanovení obsahu škrobu v hotových jídlech a v   |                |
        |polotovarech jídel                               |210             |
|Stanovení stupně kyselosti v hotových jídlech a v|                |
|polotovarech jídel                               |120             |
|Stanovení hmotnosti podílu jednotlivých složek   |                |
|v hotových jídlech a v polotovarech jídel        |140             |
|Stanovení hmotnostního podílu hlavní složky v    |                |
|hotových jídlech a v polotovarech jídel          |70              |
|Stanovení sušiny majonézy                        |210             |
|Stanovení tuku v majonéze                        |300             |
|Stanovení titrovatelných kyselin v majonéze      |200             |
|Stanovení chloridu sodného v majonéze            |230             |
|Stanovení pH potravin v hermeticky uzavřených    |100             |
|obalech                                          |                |
|Stanovení obsahu příměsí v koření                |250             |
|Stanovení nečistot v koření                      |250             |
|Stanovení celkového popela koření                |270             |
|Stanovení popela nerozpustného v kyselině (HCl) v|420             |
|koření                                           |                |
|Stanovení obsahu vlhkosti koření destilační      |550             |
|metodou                                          |                |
|Stanovení netěkavého etherového extraktu koření  |480             |
|Stanovení stupně jemnosti mletí koření           |100             |
|Stanovení piperinu v pepři metodou               |1 080           |
|spektrofotometrickou                             |                |
|Stanovení celkového obsahu přírodních barviv     |                |
|(ASTA Color) v paprice metodou                   |1 080           |
|spektrofotometrickou                             |                |
|Stanovení obsahu těkavých silic v koření,        |                |
|kořenících látkách a bylinách                    |470             |
|Stanovení celkového obsahu capsanoidů v chilli   |                |
|paprikách a oleoresinech chilli paprik metodou   |1 530           |
|HPLC                                             |                |
|Příprava mletého vzorku čaje o známém obsahu     |220             |
|sušiny                                           |                |
|Stanovení ztráty hmotnosti čaje při 103 °C       |220             |
|Stanovení vodného extraktu čaje                  |460             |
|Stanovení celkového popela čaje                  |210             |
|Stanovení popela rozpustného a nerozpustného ve  |220             |
|vodě v čaji                                      |                |
|Stanovení popela nerozpustného v kyselině (HCl) v|420             |
|čaji                                             |                |
|Stanovení obsahu vlhkosti instantního čaje v     |                |
|pevném stavu (ztráta hmotnosti při 103 °C)       |140             |
|Stanovení celkového popela instantního čaje v    |220             |
|pevném stavu                                     |                |
|Stanovení vody v dehydratovaných výrobcích a     |220             |
|ochucovadlech                                    |                |
|Stanovení popela v dehydratovaných výrobcích a   |210             |
|ochucovadlech                                    |                |
|Stanovení písku v dehydratovaných výrobcích a    |350             |
|ochucovadlech                                    |                |
|Stanovení obsahu chloridu sodného v              |                |
|dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech        |210             |
|Výpočet organické sušiny dehydratovaných výrobků |                |
|a ochucovadel                                    |50              |
|Stanovení celkového dusíku dehydratovaných       |                |
|výrobků a ochucovadel                            |590             |
|Měření pH dehydratovaných výrobků a ochucovadel  |100             |
|Stanovení kyselosti dehydratovaných výrobků a    |120             |
|ochucovadel                                      |                |
|Stanovení tuku v dehydratovaných výrobcích a     |380             |
|ochucovadlech                                    |                |
|Stanovení kyseliny glutamové v dehydratovaných   |                |
|výrobcích a ochucovadlech                        |120             |
|Makroskopický rozbor dehydratovaných výrobků a   |140             |
|ochucovadel                                      |                |
|Mikroskopický rozbor dehydratovaných výrobků a   |330             |
|ochucovadel                                      |                |
|Stanovení kreatinu v dehydratovaných výrobcích   |                |
|a ochucovadlech                                  |950             |
|Stanovení vlhkosti kávovin                       |210             |
|Stanovení popela kávovin                         |140             |
|Stanovení písku v kávovinách                     |350             |
|Stanovení vodného extraktu (výluhu) kávovin      |270             |
|Stanovení kyselosti kávovin                      |200             |
|Stanovení barvivosti kávovin                     |420             |
|Stanovení sacharózy a pravotočivých látek kávovin|350             |
|Stanovení ztráty hmotnosti zelené kávy při 105 °C|220             |
|Stanovení obsahu vlhkosti pražené mleté kávy     |                |
|(ztráta hmotnosti při 103 °C)                    |220             |
|Stanovení obsahu sušiny hořčice                  |210             |
|Stanovení popela hořčice                         |210             |
|Stanovení "písku" v hořčici                      |350             |
|Stanovení cukru v hořčici                        |440             |
|Stanovení kyselosti hořčice                      |100             |
|Stanovení tuku v hořčici                         |500             |
|Předsušení sušiny hořčice                        |210             |
|Stanovení chloridu sodného v hořčici             |120             |
|Stanovení bodu tání tuků a olejů vyjasněním      |360             |
|Stanovení bodu tání tuků a olejů v otevřené      |360             |
|kapiláře                                         |                |
|Stanovení kyselosti a čísla kyselosti tuků a     |210             |
|olejů                                            |                |
|Stanovení vody a těkavých látek tuků a olejů (při|210             |
|105 °C)                                          |                |
|Stanovení vody a těkavých látek tuků a olejů (při|                |
|125 st. - 130 °C)                                |100             |
|Stanovení obsahu vody v tucích a olejích metodou |                |
|Karla Fischera                                   |270             |
|Stanovení popela v tucích a olejích              |220             |
|Stanovení jódového čísla tuků a olejů            |340             |
|Stanovení čísla zmýdelnění tuků a olejů          |340             |
|Stanovení peroxidového čísla tuků a olejů        |420             |
|Stanovení chloridu sodného v tucích a olejích a v|170             |
|margarinech                                      |                |
|Stanovení barvy tuků a olejů                     |160             |
|Stanovení a důkaz ethyl- a propylesteru kyseliny |                |
|p-  hydroxybenzoové v tucích a olejích           |560             |
|Stanovení a důkaz kyseliny benzoové v tucích a   |1 110           |
|olejích                                          |                |
|Stanovení křivky tuhnutí tuků                    |270             |
|Stanovení anisidinového čísla tuků a olejů       |830             |
|Stanovení indexu lomu tuků a olejů               |200             |
|Stanovení obsahu nerozpustných nečistot v tucích |290             |
|a olejích                                        |                |
|Stanovení nezmýdelnitelného podílu tuků a olejů  |                |
|referenční metodou                               |570             |
|Stanovení nezmýdelnitelného podílu tuků a olejů  |                |
|extrakcí hexanem                                 |570             |
|Stanovení diethyletherového extraktu tuků a olejů|290             |
|Stanovení hmotnosti tuků a olejů na jednotku     |                |
|objemu ("litrová hmotnost") ve vzduchu           |430             |
|Stanovení stability tuků a olejů Schaalovým      |140             |
|testem                                           |                |
|Stanovení hustoty kapalných chemických výrobků   |                |
|pro průmyslové použití při 20 °C                 |100             |
|Stanovení obsahu etanolu v lihu pyknometricky    |140             |
|Stanovení furalu v lihu metodou fotometrickou    |1 080           |
|Stanovení obsahu veškerých dusíkatých zásad v    |310             |
|lihu                                             |                |
|Zjišťování alkality lihu                         |50              |
|Stanovení kyselosti lihu                         |170             |
|Stanovení sušiny lepidel                         |210             |
|Stanovení kyselosti a alkality lepidel           |360             |
|Stanovení popela lepidel                         |140             |
|Stanovení volných žíravých alkálií u tenzidů a   |310             |
|detergentů                                       |                |
|Stanovení pH syntetických pracích prostředků     |100             |
|Stanovení pH tenzidů a detergentů                |100             |
|Stanovení obsahu vody u tenzidů a detergentů     |280             |
|Stanovení oxidu fosforečného v tenzidech a       |610             |
|detergentech                                     |                |
|Stanovení celkového obsahu alkálií a mastných    |                |
|látek u tenzidů a detergentů                     |860             |
|Talířový test tenzidů a detergentů (mycí         |170             |
|schopnost)                                       |                |
|Mísitelnost tenzidů a detergentů s vodou         |50              |
|Důkaz přítomnosti opticky zjasňujících prostředků|                |
|v tenzidech a detergentech         (opticky zjasňující   |70              |
|prostředky)                                      |                |
|Stanovení látek rozpustných v etanolu v          |                |
|práškových a pastovitých detergentech            |220             |
|Stanovení látek nerozpustných v etanolu u        |220             |
|detergentů a mýdla                               |                |
|Stanovení odparku lihu                           |200             |
|Detekce ozářených potravin metodou GC/MS         |4 750           |
|Termoluminiscenční detekce ozářených potravin    |4 990".         |
--------------------------------------------------------------------
3. Příloha č. 2 zní:
"Příloha č. 2 k vyhlášce č. 541/2002 Sb.
Mikrobiologické a mikroskopické rozbory
---------------------------------------------------------------------   
|Rozbor                                        |Výše náhrady        |
|                                              |nákladů v Kč        |
--------------------------------------------------------------------|
|Průkaz bakterií Bacillus cereus - typizace    |380                 |
|Bacillus cereus - technika počítání kolonií   |                    |
|vykultivovaných při 30 °C                     |220                 |
|Campylobacter - konfirmační testy             |1 700               |
|Horizontální metoda průkazu termotolerantních |                    |
|druhů rodu Campylobacter                      |600                 |
|Clostridium perfringens - konfirmační testy   |410                 |
|Horizontální metoda stanovení počtu           |                    |
|Clostridium perfringens. Technika počítání    |460                 |
|kolonií                                       |                    |
|Detekce Escherichia coli - COLItest           |80                  |
|Stanovení počtu Escherichia coli. Technika    |                    |
|počítání kolonií vykultivovaných při 44 °C na |500                 |
|membránách - 2 membrány                       |                    |
|Stanovení počtu Escherichia coli. Technika    |                    |
|počítání kolonií vykultivovaných při 44 °C na |630                 |
|membránách - 4 membrány                       |                    |
|Stanovení počtu Escherichia coli. Technika    |                    |
|počítání kolonií vykultivovaných při 44 °C na |880                 |
|membránách - 8 membrán                        |                    |
|Stanovení počtu                               |                    |
|beta-D-glukuronidázopozitivních Escherichia   |                    |
|coli na chromogenní plotnové půdě - Metoda    |290                 |
|počítání kolonií při 44 °C                    |                    |
|Všeobecné pokyny pro stanovení počtu          |                    |
|suspektních Escherichia coli. Technika nejvýše|165                 |
|pravděpodobného počtu.                        |                    |
|Horizontální metoda průkazu Escherichia coli  |                    |
|O157 - metoda imunomagnetické separace        |1 200               |
|Průkaz Listeria monocytogenes - konfirmační   |1 510               |
|testy                                         |                    |
|Průkaz Listeria monocytogenes- mléko a mléčné |430                 |
|výrobky                                       |                    |
|Horizontální metoda průkazu a stanovení počtu |600                 |
|Listeria monocytogenes - část 1: Metoda       |                    |
|průkazu                                       |                    |
|Horizontální metoda průkazu a stanovení počtu |600                 |
|Listeria monocytogenes - část 2: Metoda       |                    |
|stanovení počtu                               |                    |
|Průkaz Pseudomonas aeruginosa                 |220                 |
|Průkaz Pseudomonas aeruginosa za použití      |230                 |
|filtru                                        |                    |
|Průkaz Pseudomonas aeruginosa - typizace      |380                 |
|Stanovení počtu bakterií rodu Pseudomonas     |220                 |
|Stanovení počtu bakterií rodu Pseudomonas za  |230                 |
|použití filtru                                |                    |
|Detekce salmonel - SALMtest                   |80                  |
|Průkaz salmonel - Salmonella Rapid test       |950                 |
|Horizontální metoda průkazu bakterií rodu     |570                 |
|Salmonella                                    |                    |
|Průkaz bakterií rodu Salmonella - konfirmační |560                 |
|testy                                         |                    |
|Průkaz bakterií rodu Shigella                 |470                 |
|Průkaz bakterií rodu Shigella - biochemické a |380                 |
|sérologické testy                             |                    |
|Stanovení počtu koagulázopozitivních          |                    |
|stafylokoků (Staphylococcus aureus a další    |                    |
|druhy) - Část 1: Technika s použitím agarové  |230                 |
|půdy podle Baird-Parkera                      |                    |
|Stanovení počtu koagulázopozitivních          |380                 |
|stafylokoků (Staphylococcus aureus a další    |                    |
|druhy) - Část 1: Plasma, biochemické testy    |                    |
|Průkaz Vibrio parahaemolyticus - konfirmační  |1 360               |
|testy                                         |                    |
|Průkaz Vibrio parahaemolyticus                |750                 |
|Průkaz suspektních patogenních kmenů Yersinia |                    |
|enterocolitica                                |410                 |
|Průkaz suspektních patogenních kmenů Yersinia |                    |
|enterocolitica - biochemické testy            |380                 |
|Stanovení celkového počtu mezofilních         |                    |
|aerobních a fakultativně anaerobních          |                    |
|mikroorganismů kultivací v tekutých půdách    |210                 |
|Všeobecné pokyny pro stanovení celkového počtu|                    |
|mikroorganismů; technika počítání kolonií     |210                 |
|Jakost vod- stanovení mezofilních bakterií    |210                 |
|Stanovení Aspergillus flavus/parasiticus      |420                 |
|Stanovení počtu potenciálně toxinogenních     |                    |
|plísní Aspergillus flavus na selektivní       |                    |
|identifikační půdě - počítání kolonií při 30  |340                 |
|°C                                            |                    |
|Průkaz Aspergillus flavus                     |210                 |
|Průkaz enterokoků - biochemické testy         |40                  |
|Jakost vod - stanovení intestinálních         |220                 |
|enterokoků                                    |                    |
|Stanovení počtu bakterií čeledi               |                    |
|Enterobacteriaceae bez resuscitace - technika |                    |
|nejvýše pravděpodobného počtu a technika      |240                 |
|počítání kolonií                              |                    |
|Stanovení počtu bakterií čeledi               |560                 |
|Enterobacteriaceae -konfirmační testy         |                    |
|(ENTEROTEST)                                  |                    |
|Stanovení spor siřičitany redukujících        |                    |
|anaerobů (klostrídií) 1: Metoda pomnožení v   |                    |
|tekutém mediu; 2: Metoda membránových filtrů  |330                 |
|Stanovení počtu Clostridium perfringens -     |                    |
|sulfidredukujících klostrídií                 |460                 |
|Průkaz a stanovení počtu hemolytických koků   |210                 |
|Průkaz koliformních bakterií - biochemické    |60                  |
|testy                                         |                    |
|Stanovení koliformních bakterií v pitné vodě  |230                 |
|Stanovení počtu koliformních bakterií ;       |                    |
|technika počítání kolonií (vykultivovaných při|210                 |
|30 °C, 35 °C a 37 °C)                         |                    |
|Stanovení počtu koliformních bakterií;        |                    |
|technika nejvýše pravděpodobného počtu        |210                 |
|Stanovení počtu termotolerantních koliformních|                    |
|bakterií v pitné vodě                         |230                 |
|Jakost vod - stanovení Escherichia coli a     |                    |
|koliformních bakterií - část 1: metoda        |230                 |
|membránových filtrů                           |                    |
|Jakost vod - Stanovení kultivovatelných       |                    |
|mikroorganismů - Stanovení počtu kolonií      |                    |
|očkováním do živného agarového kultivačního   |420                 |
|média                                         |                    |
|Metody zkoušení droždí - stanovení nepravých  |                    |
|kvasinek lyzinovou metodou                    |210                 |
|Stanovení osmotrofních kvasinek a plísní      |220                 |
|Stanovení počtu kvasinek a plísní - technika  |210                 |
|počítání kolonií                              |                    |
|Stanovení počtu bakterií mléčného kvašení.    |                    |
|Technika počítání kolonií vykultivovaných při |                    |
|30 °C - maso a masné výrobky                  |320                 |
|Horizontální metoda stanovení počtu           |                    |
|mezofilních bakterií mléčného kvašení -       |                    |
|technika počítání kolonií vykultivovaných při |320                 |
|30 °C                                         |                            |
|Výrobky z rajčat: Stanovení obsahu plísní     |390                 |
|podle Howarda                                 |                    |
|Stanovení počtu bakterií rodu Lactobacillus   |220                 |
|Stanovení počtu slizotvorných bakterií rodu   |210                 |
|Leuconostoc                                   |                    |
|Stanovení počtu lipolytických mikrobů         |210                 |
|Stanovení počtu proteolytických mikrobů       |210                 |
|Průkaz a stanovení počtu mikrobů rodu Proteus |220                 |
|Stanovení počtu aerobních sporotvorných       |210                 |
|mikrobů                                       |                    |
|Zjištění přítomnosti a počtu sporotvorných    |                    |
|mikrobů rostoucích za anaerobních podmínek    |                    |
|(Stanovení mezofilních anaerobních            |210                 |
|mikroorganismů)                               |                    |
|Stanovení počtu termofilních a psychrofilních |                    |
|mikrobů zaléváním do agarové půdy (Stanovení  |                    |
|termofilních aerobních, fakultativně          |                    |
|anaerobních a anaerobních mikroorganismů)     |210                 |
|Metody zkoušení piva - stanovení přítomnosti  |                    |
|technologicky nežádoucích mikroorganismů      |200                 |
|Metody zkoušení slepičích vajec konzumních -  |                    |
|důkaz plísní ve vaječném obsahu               |210                 |
|Mikroskopické vyšetření - nativní preparát    |70                  |
|Mikroskopické vyšetření - preparát s          |                    |
|jednoduchým obarvením                         |80                  |
|Mikroskopické vyšetření - preparát se složitým|                    |
|barvením (Gramovo barvení)                    |130                 |
|Stanovení mikroorganismů membránovou filtrací |230                 |
|Vyšetřování papíru a folií některých hmot     |                    |
|přelivovou metodou                            |220                 |
|Odběrová souprava pro mikrobiologické stěry   |10".                |
---------------------------------------------------------------------

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.