Odstavec předpisu 289/2007 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 289/2007 Sb., o veterinárních a hygienických požadavcích na živočišné produkty, které nejsou upraveny přímo použitelnými předpisy Evropských společenství
§ 33
§ 33
Provozní a sanitační řád podniku musí obsahovat v části týkající se
a) provozu podniku:
1. hlavní zásady organizace a řízení provozu,
2. prostorové a dispoziční uspořádání podniku, včetně oddělení činností se zřetelem
na ochranu surovin a potravin živočišného původu před kontaminací,
3. stručný popis
vykonávaných činností včetně jejich objemu, doby výkonu a určení prostorů, kde jsou
uváděné činnosti vykonávány,
4. způsob sledování požadovaných teplot potravin živočišného
původu,
5. pravidla provádění a vyhodnocování výsledků vlastní kontroly hygienických
podmínek výroby;
b) sanitace podniku:
1. způsob a postupy čištění a dezinfekce provozních
prostorů a výrobních zařízení, používané čisticí a dezinfekční prostředky,
2. způsob
a postupy hubení škůdců (dezinsekce a deratizace), používané dezinsekční a deratizační
prostředky,
3. věcný a časový plán provádění dezinfekčních, dezinsekčních a deratizačních
činností včetně situačního náčrtu míst určených k pokládání nástrah, způsoby vyhodnocování
účinnosti jednotlivých akcí, postupů a prostředků,
4. osoby odpovědné za organizaci
a provádění čištění, dezinfekce, dezinsekce a deratizace, event. smluvní zajištění
výkonu těchto činností,
5. vedení dokumentace o provedené dezinfekci, dezinsekci
a deratizaci,
6. způsob uskladňování čisticích, dezinfekčních, dezinsekčních a deratizačních
prostředků.