Odstavec předpisu 289/2007 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 289/2007 Sb., o veterinárních a hygienických požadavcích na živočišné produkty, které nejsou upraveny přímo použitelnými předpisy Evropských společenství
§ 10
§ 10
Čerstvé drůbeží maso
(1) Chovatel, jehož roční produkce je nižší než 2 000 kusů krůt, hus
nebo kachen, nebo 10 000 kusů ostatní drůbeže, může neporcované čerstvé drůbeží maso
v malých množstvích
a) prodávat přímo spotřebiteli ve svém hospodářství, v tržnici nebo
na tržišti, nebo
b) dodávat do místního maloobchodu.
(2) Za malé množství čerstvého drůbežího masa, určeného k prodeji nebo
dodání podle odstavce 1, se považuje neporcované maso z nejvýše 2 000 kusů drůbeže
prodávaných nebo dodávaných v průběhu jednoho kalendářního roku.
(3) V případě prodeje nebo dodávání neporcovaného čerstvého drůbežího masa
musí být k masu prodejcem připojeno dobře viditelné a čitelné upozornění "Maso není
veterinárně vyšetřeno - určeno po tepelné úpravě ke spotřebě v domácnosti spotřebitele".
(4) Čerstvé drůbeží maso musí být skladováno za stálé teploty od - 2 °C
do + 4 °C.