Odstavec předpisu 289/2007 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 289/2007 Sb., o veterinárních a hygienických požadavcích na živočišné produkty, které nejsou upraveny přímo použitelnými předpisy Evropských společenství
§ 11
§ 11
Čerstvé králičí maso
(1) Chovatel, který chová králíky v malém, může neporcované čerstvé
králičí maso v malých množstvích
a) prodávat přímo spotřebiteli ve svém hospodářství, v tržnici nebo
na tržišti, nebo
b) dodávat do místního maloobchodu.
(2) Za malé množství čerstvého králičího masa, určeného k prodeji nebo
dodání podle odstavce 1, se považuje neporcované maso z nejvýše 2 000 kusů králíků
prodávaných nebo dodávaných v průběhu jednoho kalendářního roku.
(3) Při prodeji nebo dodávání neporcovaného čerstvého králičího masa podle
odstavce 1 nesmí být oddělována hlava od těla.
(4) V případě prodeje nebo dodávání neporcovaného čerstvého králičího masa
musí být k masu prodejcem připojeno dobře viditelné a čitelné upozornění "Maso není
veterinárně vyšetřeno - určeno po tepelné úpravě ke spotřebě v domácnosti spotřebitele".
(5) Čerstvé králičí maso musí být skladováno za stálé teploty od - 2 °C
do + 4 °C.