Odstavec předpisu 289/2007 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 289/2007 Sb., o veterinárních a hygienických požadavcích na živočišné produkty, které nejsou upraveny přímo použitelnými předpisy Evropských společenství
§ 12a
§ 12a
(1) Proškolená osoba provede vyšetření těl zvěře, při němž se posuzují
výživný stav, povrch těla, zejména se zřetelem na výskyt výrazných změn na kůži a
osrstění způsobených ektoparazity, zánětlivých změn na kůži a poranění pokousáním,
a dále, jde-li o:
a) velkou volně žijící zvěř, vyšetří se tělní otvory a jejich okolí,
výstelka tělních dutin, vnitřní orgány, svalovina a na hlavě zejména sliznice dutiny
ústní a jazyk,
b) zajíce a divoké králíky, vyšetří se oči, tělní otvory a jejich okolí,
břišní krajina a vnější pohlavní orgány, nebo
c) zvěř pernatou, vyšetří se oči a tělní otvory.
(2) Velká volně žijící zvěř se ihned po ulovení otevře a vyvrhne. Orgány
dutiny hrudní, játra, slezina a ledviny, pokud byly vyňaty z těla ven, se předloží
k veterinárnímu vyšetření spolu s tělem.
(3) Proškolená osoba v záznamech kromě údajů uvedených v § 27b odst. 5 zákona
dále uvede
a) identifikační údaje uživatele honitby, kterými jsou jméno, popřípadě
jména, příjmení a adresa bydliště, jde-li o fyzickou osobu, nebo název, sídlo, identifikační
číslo a umístění organizační jednotky, jde-li o právnickou osobu, a evidenční číslo
plomby,
b) datum a výsledek vyšetření zvěře podle odstavce 1 slovy
1. BEZE ZMĚN;
jestliže nebyly nalezeny žádné znaky, které by mohly znamenat, že maso zvěře představuje
zdravotní riziko, nebo
2. SE ZMĚNAMI; jestliže byly nalezeny znaky, které by mohly
znamenat, že maso zvěře představuje zdravotní riziko, a
c) pořadové číslo, evidenční číslo osvědčení a podpis.
(4) Vzor záznamu vedeného proškolenou osobou podle odstavce 3 je uveden
v příloze č. 5 k této vyhlášce.