Odstavec předpisu 4/2008 Sb.
Vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 4/2008 Sb., kterou se stanoví druhy a podmínky použití přídatných látek a extrakčních rozpouštědel při výrobě potravin
Příl.7

Příloha 7
Seznam antioxidantů povolených při výrobě potravin nebo skupin potravin a podmínky jejich použití
---------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------
Číslo E    Antioxidant              Potravina nebo skupina potravin                              NPM
                                                                                               mg.kg
-1
---------------------------------- ---------------------------------------------------------------------------------- E 310 Propylgalát tuky a oleje pro výrobu tepelně 200* (galáty, TBHQ a BHA jednotlivě E 311 Oktylgalát opracovaných potravin nebo v kombinaci) E 312 Dodecylgalát E 319 Terciární butyl- 100* hydrochinon (TBHQ) oleje a tuky na smažení, kromě oleje (BHA) E 320 Butylhydroxyanisol z olivových výlisků obojí vyjádřeno na tuk (BHA) sádlo; rybí tuk; hovězí lůj, drůbeží tuk E 321 Butylhydroxytoluen a skopový lůj (BHT) směsi pro přípravu moučníků 200 snaky na bázi obilovin (galáty,TBHQ a BHA jednotlivě nebo sušené mléko pro prodejní automaty v kombinaci) vyjádřeno na tuk sušené polévky a vývary omáčky sušené maso zpracovaná ořechová jádra předvařené obiloviny kořenící a ochucovací přípravky 200 (galáty, a BHA jednotlivě nebo v kombinaci)vyjádřeno na tuk sušené brambory 25 (galáty,TBHQ a BHA jednotlivě nebo v kombinaci) žvýkačky 400 (galáty,TBHQ a BHA jednotlivě nebo v kombinaci) doplňky stravy stanovené vyhláškou 400 č. 225/2008 Sb. (galáty,TBHQ a BHA jednotlivě nebo v kombinaci vonné silice 1 000 (galáty,TBHQ,BHT a BHA jednotlivě nebo v kombinaci) látky určené k aromatizaci jiné než vonné 100* silice (galáty jednotlivě nebo v kombinaci) 200 (TBHQ a BHA jednotlivě nebo v kombinaci“ E 315 Kyselina erythorbová masné výrobky nasolené či naložené do 500 E 316 (synonymum: solící směsi a masné konzervy (jako kyselina erythorbová) kyselina isoaskorbová) rybí konzervy a polokonzervy 1 500 erythorban sodný (jako kyselina erythorbová) (synonymum: isoaskorbát zmrazené a hluboce zmrazené ryby s červenou 1 500 sodný) kůží (jako kyselina erythorbová) E 392 Rozmarýnové extrakty rostlinné oleje(kromě panenských olejů 30 a olivových olejů) a tuky s obsahem (jako součet karnosolu a polynenasycených mastných kyselin vyšším karnosolové kyseliny) než 15 % hmotnostních z celkového vyjádřeno na tuk množství mastných kyselin pro použití v tepelně neošetřených potravinářských výrobcích rybí oleje a olej z mořských řas 50 (jako součet karnosolu a karnosolové kyseliny) vyjádřeno na tuk hovězí a ovčí lůj, drůbeží a vepřový tuk 50 (jako součet karnosolu a karnosolové kyseliny) vyjádřeno na tuk tuky a oleje pro profesionální výrobu 50 tepelně ošetřených potravin (jako součet karnosolu a karnosolové kyseliny) vyjádřeno na tuk fritovací oleje a fritovací tuk, kromě 50 olivového oleje a oleje z výlisků oliv (jako součet karnosolu a karnosolové kyseliny) vyjádřeno na tuk snacky na bázi obilovin, brambor 50 nebo škrobu (jako součet karnosolu a karnosolové kyseliny) vyjádřeno na tuk omáčky 100 (jako součet karnosolu a karnosolové kyseliny) vyjádřeno na tuk jemné pekárenské výrobky 200 (jako součet karnosolu a karnosolové kyseliny) vyjádřeno na tuk doplňky stravy stanovené vyhláškou 400 č. 225/2008 Sb. (jako součet karnosolu a karnosolové kyseliny) sušené brambory 200 (jako součet karnosolu a karnosolové kyseliny) vaječné výrobky 200 (jako součet karnosolu a karnosolové kyseliny) žvýkačky 200 (jako součet karnosolu a karnosolové kyseliny) mléko v prášku pro použití 200 v prodejních automatech (jako součet karnosolu a karnosolové kyseliny) vyjádřeno na tuk koření a ochucovadla 200 (jako součet karnosolu a karnosolové kyseliny) vyjádřeno na tuk zpracované ořechy 200 (jako součet karnosolu a karnosolové kyseliny) vyjádřeno na tuk dehydrované polévky a vývary 50 (jako součet karnosolu a karnosolové kyseliny) sušené maso 150 (jako součet karnosolu a karnosolové kyseliny) masné a rybí výrobky, kromě 150 sušeného masa a sušených masných (jako součet karnosolu a výrobků karnosolové kyseliny) vyjádřeno na tuk sušené masné výrobky 100 (jako součet karnosolu a karnosolové kyseliny) potravinářská aromata 1 000 (jako součet karnosolu a karnosolové kyseliny) sušené mléko pro výrobu zmrzliny 30 (jako součet karnosolu a karnosolové kyseliny) E 586 4-hexylresorcinol čerství, zmrazení a hluboko zmrazení korýši 2 zbytkové množství v mase korýšů ---------------------------------- ---------------------------------------------------------------------------------- Poznámka: Pokud jsou galáty, TBHQ, BHA a BHT použity v kombinaci, musí být jejich jednotlivá množství úměrně snížena tak, aby jejich celkové množství nepřekročilo nejvyšší povolené množství.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.