Odstavec předpisu 356/2008 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 356/2008 Sb., kterou se provádí zákon č. 91/1996 Sb., o krmivech, ve znění pozdějších předpisů
Příl.4
Příloha 4
KRMNÉ SUROVINY
Části A až D
zrušeny
Část E
Skupiny krmných surovin pro označování krmných směsí
pro zvířata neurčená k produkci potravin, s výjimkou kožešinových
zvířat
------------------------ --------------------------------------------
Skupina Zahrnuje
------------------------ --------------------------------------------
1 2
------------------------ --------------------------------------------
1. Maso a výrobky všechny masité části poražených
živočišného původu teplokrevných suchozemských zvířat
v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem
konzervované, dále veškeré výrobky
a vedlejší výrobky, vzniklé při
zpracování těl nebo části těl
teplokrevných suchozemských zvířat.
------------------------ --------------------------------------------
2. Mléko a mléčné výrobky veškeré mléčné výrobky v čerstvém
stavu nebo vhodným způsobem
konzervované, vedlejší výrobky získané
při zpracování mléka.
------------------------ --------------------------------------------
3. Vejce a výrobky z vajec veškeré vaječné výrobky v čerstvém
stavu nebo vhodným způsobem
konzervované, vedlejší výrobky
z jejich zpracování.
------------------------ --------------------------------------------
4. Oleje a tuky veškeré živočišné a rostlinné oleje a
tuky.
------------------------ --------------------------------------------
5. Kvasnice veškeré druhy kvasnic, pokud byly
devitalizovány a usušeny.
------------------------ --------------------------------------------
6. Ryby a vedlejší ryby nebo části ryb v čerstvém stavu
výrobky z ryb nebo vhodným způsobem konzervované,
vedlejší výrobky z jejich zpracování.
------------------------ --------------------------------------------
7. Obiloviny veškeré druhy obilovin bez ohledu na
jejich zpracování nebo výrobky
obsahující škrobnatý endosperm.
------------------------ --------------------------------------------
8. Zeleniny veškeré druhy zelenin a luštěnin
v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem
konzervované.
------------------------ --------------------------------------------
9. Vedlejší výrobky vedlejší výrobky ze zpracování
rostlinného původu rostlinných produktů, zejména
obilovin, zelenin, luštěnin a
olejnatých semen.
------------------------ --------------------------------------------
10. Bílkovinné extrakty veškeré výrobky rostlinného původu, u
rostlinného nichž byla bílkovinná složka vhodným
původu způsobem koncentrována na nejméně 50 %
dusíkatých látek v sušině, které mohou
mít změněnou texturu (strukturu).
------------------------ --------------------------------------------
11. Minerální látky veškeré anorganické látky vhodné pro
výživu zvířat.
------------------------ --------------------------------------------
12. Cukry veškeré druhy cukrů.
------------------------ --------------------------------------------
13. Ovoce veškeré druhy ovoce v čerstvém stavu
nebo vhodným způsobem konzervované.
------------------------ --------------------------------------------
14. Ořechy veškeré plody ze skořápek.
------------------------ --------------------------------------------
15. Semena veškeré druhy semen v celém stavu nebo
drcené.
------------------------ --------------------------------------------
16. Řasy veškeré řasy v čerstvém stavu nebo
vhodným způsobem konzervované.
------------------------ --------------------------------------------
17. Měkkýši a korýši veškeré druhy měkkýšů, korýšů, lastur
(mušlí) v čerstvém stavu nebo vhodným
způsobem konzervované a vedlejší
výrobky vzniklé při jejich zpracování.
------------------------ --------------------------------------------
18. Hmyz veškeré druhy hmyzu ve všech
vývojových stádiích.
------------------------ --------------------------------------------
19. Pekařské výrobky veškeré druhy chleba, koláčů, sušenek
a těstovin.
------------------------ --------------------------------------------