Odstavec předpisu 356/2008 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 356/2008 Sb., kterou se provádí zákon č. 91/1996 Sb., o krmivech, ve znění pozdějších předpisů
Příl.4
Příloha 4
KRMNÉ SUROVINY
Části A až D
zrušeny
Část E
Skupiny krmných surovin pro označování krmných směsí
pro zvířata neurčená k produkci potravin, s výjimkou kožešinových
zvířat
------------------------ -------------------------------------------- Skupina Zahrnuje ------------------------ -------------------------------------------- 1 2 ------------------------ -------------------------------------------- 1. Maso a výrobky všechny masité části poražených živočišného původu teplokrevných suchozemských zvířat v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované, dále veškeré výrobky a vedlejší výrobky, vzniklé při zpracování těl nebo části těl teplokrevných suchozemských zvířat. ------------------------ -------------------------------------------- 2. Mléko a mléčné výrobky veškeré mléčné výrobky v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované, vedlejší výrobky získané při zpracování mléka. ------------------------ -------------------------------------------- 3. Vejce a výrobky z vajec veškeré vaječné výrobky v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované, vedlejší výrobky z jejich zpracování. ------------------------ -------------------------------------------- 4. Oleje a tuky veškeré živočišné a rostlinné oleje a tuky. ------------------------ -------------------------------------------- 5. Kvasnice veškeré druhy kvasnic, pokud byly devitalizovány a usušeny. ------------------------ -------------------------------------------- 6. Ryby a vedlejší ryby nebo části ryb v čerstvém stavu výrobky z ryb nebo vhodným způsobem konzervované, vedlejší výrobky z jejich zpracování. ------------------------ -------------------------------------------- 7. Obiloviny veškeré druhy obilovin bez ohledu na jejich zpracování nebo výrobky obsahující škrobnatý endosperm. ------------------------ -------------------------------------------- 8. Zeleniny veškeré druhy zelenin a luštěnin v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované. ------------------------ -------------------------------------------- 9. Vedlejší výrobky vedlejší výrobky ze zpracování rostlinného původu rostlinných produktů, zejména obilovin, zelenin, luštěnin a olejnatých semen. ------------------------ -------------------------------------------- 10. Bílkovinné extrakty veškeré výrobky rostlinného původu, u rostlinného nichž byla bílkovinná složka vhodným původu způsobem koncentrována na nejméně 50 % dusíkatých látek v sušině, které mohou mít změněnou texturu (strukturu). ------------------------ -------------------------------------------- 11. Minerální látky veškeré anorganické látky vhodné pro výživu zvířat. ------------------------ -------------------------------------------- 12. Cukry veškeré druhy cukrů. ------------------------ -------------------------------------------- 13. Ovoce veškeré druhy ovoce v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované. ------------------------ -------------------------------------------- 14. Ořechy veškeré plody ze skořápek. ------------------------ -------------------------------------------- 15. Semena veškeré druhy semen v celém stavu nebo drcené. ------------------------ -------------------------------------------- 16. Řasy veškeré řasy v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované. ------------------------ -------------------------------------------- 17. Měkkýši a korýši veškeré druhy měkkýšů, korýšů, lastur (mušlí) v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované a vedlejší výrobky vzniklé při jejich zpracování. ------------------------ -------------------------------------------- 18. Hmyz veškeré druhy hmyzu ve všech vývojových stádiích. ------------------------ -------------------------------------------- 19. Pekařské výrobky veškeré druhy chleba, koláčů, sušenek a těstovin. ------------------------ --------------------------------------------