Odstavec předpisu 34/2013 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 34/2013 Sb., o veterinárních požadavcích na porážení krokodýlů a další zpracování masa a živočišných produktů pocházejících z krokodýlů
§ 6
§ 6
Hygiena bourání a vykosťování
(1) Provozovatel bourárny zajistí, aby při bourání a vykosťování masa
krokodýlů byla práce s krokodýlím masem organizována tak, aby se vyloučila nebo minimalizovala
jeho kontaminace, přičemž zejména zajistí, aby
a) krokodýlí maso určené k bourání bylo do dílen přinášeno postupně podle
potřeby,
b) během bourání, vykosťování, ořezávání, krájení na plátky nebo kostky,
prvního balení a dalšího balení, které musí být ukončeno nejpozději do 24 hodin od
porážky, byla udržována teplota krokodýlího masa nejvýše 4 °C, a to pomocí okolní
teploty nejvýše 12 °C nebo jiným systémem s rovnocenným účinkem.
(2) Krokodýlí maso může být bouráno a vykosťováno před dosažením teploty
uvedené v odstavci 1 písm. b) v případě, že je bourárna umístěna v bezprostřední
blízkosti jatek. V takovém případě musí být krokodýlí maso přepraveno do bourárny
z prostor jatek nebo po odvěšení v chladicích prostorách. Po rozbourání a případém
zabalení, musí být krokodýlí maso zchlazeno na teplotu uvedenou v odstavci 1 písm.
b).