Odstavec předpisu 34/2013 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 34/2013 Sb., o veterinárních požadavcích na porážení krokodýlů a další zpracování masa a živočišných produktů pocházejících z krokodýlů
Příl
Příloha
Parazitologická a mikrobiologická kritéria na krokodýlí maso
I. Parazitologická kritéria:
1. Vyšetření na přítomnost svalovce (trichinel) a jeho neopouzdřené formy
provedené v laboratoři, které bylo vydáno osvědčení o akreditaci k provádění tohoto
vyšetření trávicí metodou v souladu s přílohou III přímo použitelného předpisu Evropské
unie, kterým se stanoví zvláštní předpisy pro úřední kontroly trichinel v mase [nařízení
Komise (ES) č. 2075/2005].
2. Vyšetření na přítomnost Spirometra.
3. Vyšetření na přítomnost Pentastomidis.
4. Vyšetření na přítomnost Anisakis.
II. Mikrobiologická kritéria:
1. Salmonela 0/25 g.
2. Aeromonosa hydrophila 0/25 g.