Odstavec předpisu 295/2015 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 295/2015 Sb., o provedení některých ustanovení zákona o krmivech
Příl.4
Příloha 4
Kategorie krmných surovin pro označování krmných směsí pro zvířata neurčená
k produkci potravin s výjimkou kožešinových zvířat
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kategorie Zahrnuje ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 2 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1. Maso a výrobky živočišného původu Všechny masité části poražených teplokrevných suchozemských zvířat v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované, dále veškeré výrobky a vedlejší výrobky, vzniklé při zpracování těl nebo části těl teplokrevných suchozemských zvířat. 2. Mléko a mléčné výrobky Veškeré mléčné výrobky v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované, vedlejší výrobky získané při zpracování mléka. 3. Vejce a výrobky z vajec Veškeré vaječné výrobky v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované, vedlejší výrobky z jejich zpracování. 4. Oleje a tuky Veškeré živočišné a rostlinné oleje a tuky. 5. Kvasnice Veškeré druhy kvasnic, pokud byly devitalizovány a usušeny. 6. Ryby a vedlejší výrobky z ryb Ryby nebo části ryb v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované, vedlejší výrobky z jejich zpracování. 7. Obiloviny Veškeré druhy obilovin bez ohledu na jejich zpracování nebo výrobky obsahující škrobnatý endosperm. 8. Zeleniny Veškeré druhy zelenin a luštěnin v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované. 9. Vedlejší výrobky rostlinného původu Vedlejší výrobky ze zpracování rostlinných produktů, zejména obilovin, zelenin, luštěnin a olejnatých semen. 10. Bílkovinné extrakty rostlinného původu Veškeré výrobky rostlinného původu, u nichž byla bílkovinná složka vhodným způsobem koncentrována na nejméně 50 % dusíkatých látek v sušině, které mohou mít změněnou texturu (strukturu). 11. Minerální látky Veškeré anorganické látky vhodné pro výživu zvířat. 12. Cukry Veškeré druhy cukrů. 13. Ovoce Veškeré druhy ovoce v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované. 14. Ořechy Veškeré plody ze skořápek. 15. Semena Veškeré druhy semen v celém stavu nebo drcené. 16. Řasy Veškeré řasy v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované. 17. Měkkýši a korýši Veškeré druhy měkkýšů, korýšů, lastur (mušlí) v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované a vedlejší výrobky vzniklé při jejich zpracování. 18. Hmyz Veškeré druhy hmyzu ve všech vývojových stádiích. 19. Pekařské výrobky Veškeré druhy chleba, koláčů, sušenek a těstovin. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------