Odstavec předpisu 295/2015 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 295/2015 Sb., o provedení některých ustanovení zákona o krmivech
Příl.4
Příloha 4
Kategorie krmných surovin pro označování krmných směsí pro zvířata neurčená
k produkci potravin s výjimkou kožešinových zvířat
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kategorie Zahrnuje
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 2
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. Maso a výrobky živočišného původu Všechny masité části poražených teplokrevných suchozemských zvířat v čerstvém stavu nebo
vhodným způsobem konzervované, dále veškeré výrobky a vedlejší výrobky, vzniklé při
zpracování těl nebo části těl teplokrevných suchozemských zvířat.
2. Mléko a mléčné výrobky Veškeré mléčné výrobky v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované, vedlejší
výrobky získané při zpracování mléka.
3. Vejce a výrobky z vajec Veškeré vaječné výrobky v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované, vedlejší
výrobky z jejich zpracování.
4. Oleje a tuky Veškeré živočišné a rostlinné oleje a tuky.
5. Kvasnice Veškeré druhy kvasnic, pokud byly devitalizovány a usušeny.
6. Ryby a vedlejší výrobky z ryb Ryby nebo části ryb v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované, vedlejší výrobky
z jejich zpracování.
7. Obiloviny Veškeré druhy obilovin bez ohledu na jejich zpracování nebo výrobky obsahující škrobnatý
endosperm.
8. Zeleniny Veškeré druhy zelenin a luštěnin v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované.
9. Vedlejší výrobky rostlinného původu Vedlejší výrobky ze zpracování rostlinných produktů, zejména obilovin, zelenin, luštěnin
a olejnatých semen.
10. Bílkovinné extrakty rostlinného původu Veškeré výrobky rostlinného původu, u nichž byla bílkovinná složka vhodným způsobem
koncentrována na nejméně 50 % dusíkatých látek v sušině, které mohou mít změněnou texturu
(strukturu).
11. Minerální látky Veškeré anorganické látky vhodné pro výživu zvířat.
12. Cukry Veškeré druhy cukrů.
13. Ovoce Veškeré druhy ovoce v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované.
14. Ořechy Veškeré plody ze skořápek.
15. Semena Veškeré druhy semen v celém stavu nebo drcené.
16. Řasy Veškeré řasy v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované.
17. Měkkýši a korýši Veškeré druhy měkkýšů, korýšů, lastur (mušlí) v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem
konzervované a vedlejší výrobky vzniklé při jejich zpracování.
18. Hmyz Veškeré druhy hmyzu ve všech vývojových stádiích.
19. Pekařské výrobky Veškeré druhy chleba, koláčů, sušenek a těstovin.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------