Odstavec předpisu 69/2016 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 69/2016 Sb., o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
§ 12
§ 12
Požadavky na jakost
(1) Při nakrojení masných výrobků nesmí u nich docházet k uvolňování vody
nebo tuku. Vložka masného výrobku nesmí vypadávat z nákroje. V nákroji nesmí být
cizí části, které netvoří součást složení masného výrobku, a otisky razítek. V nákroji
nesmí být nezpracované části, tuhé kůže a kolagenní části, shluky koření nebo jiných
složek, pokud nejsou charakteristickým znakem výrobku.
(2) Povrch masných výrobků nesmí být oslizlý, lepkavý, netypicky svraštělý
nebo porostlý plísní, pokud se nejedná o ušlechtilé druhy plísní charakteristické
pro daný výrobek, ani jinak narušený. Chuť masného výrobku musí být typická pro daný
výrobek, nesmí vykazovat cizí příchutě nebo příchuť po narušené surovině.
(3) Požadavky na jakost a složení vybraných masných výrobků jsou uvedeny
v příloze č. 7 k této vyhlášce tabulkách 1 až 12 a v příloze č. 8 k této vyhlášce.