Odstavec předpisu 69/2016 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 69/2016 Sb., o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
Příl.11

Příloha 11
Požadavky na jakost majonéz
 
Tabulka 1
Smyslové požadavky na jakost majonéz

+---------------------+----------------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| Znak                |                                                                                                                | 
+---------------------+----------------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| konzistence a barva | v závislosti na obsahu oleje - pastovitá, krémovitá až polotekutá stejnorodá hmota, olej neoddělen, částice    |
|                     | kusovitých přísad rovnoměrně rozptýlené, menší vzduchové dutinky přípustné, výrobky nesmějí obsahovat zbytky   |
|                     | vaječných skořápek, nečistot, cizích předmětů a hrudek vaječné hmoty                                           |
+---------------------+----------------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| vůně                | typická pro majonézy, mírně nakyslá, případně po použitých přísadách a koření                                  |                 
+---------------------+----------------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| chuť                | nakyslá, po použitých přísadách, bez cizích pachutí                                                            |                                        
+---------------------+----------------------------------------------------------------------------------------------------------------+



Tabulka 2
Fyzikální a chemické požadavky na jakost majonéz
+------------------+---------------------------------------+
| Ukazatel         | Hmotnostní %                          |
+------------------+---------------------------------------+
| obsah tuku       | podle tržních druhů 50,0 až 85,0      |
+------------------+---------------------------------------+
| obsah žloutku    | nejméně              2,0              |
+------------------+---------------------------------------+
| hodnota pH       | nejvýše              4,5              |
+------------------+---------------------------------------+

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.