Odstavec předpisu 69/2016 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 69/2016 Sb., o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
§ 2
§ 2
Základní pojmy
Pro účely této vyhlášky se rozumí
a) výsekovým masem rozbourané, výsekové
části jatečně upravených těl zvířat, určené k uvádění na trh,
b) kostmi kosti získané bouráním jatečně upravených těl,
c) krví krev získaná při porážce jatečných zvířat technologickým postupem, který
vylučuje kontaminaci takto získané krve, určené pro výrobu potravin,
d) syrovým sádlem nebo syrovým lojem tuková tkáň určená pro lidskou spotřebu získaná
z jatečně upravených těl zvířat nebo při bourání masa,
e) zvěřinou maso volně žijící zvěře,
f) masem z farmové zvěře maso z farmově chované zvěře,
g) průměrným množstvím potraviny hmotnost potraviny bez obalu se zohledněním záporné
hmotnostní odchylky podle přílohy č. 1 k této vyhlášce nebo přímo použitelného předpisu
Evropské unie2).
2) Nařízení Komise (ES) č. 543/2008 ze dne 16. června 2008, kterým se stanoví
prováděcí pravidla k nařízení Rady (ES) č. 1234/2007, pokud jde o obchodní normy
pro drůbeží maso, v platném znění.