Odstavec předpisu 69/2016 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 69/2016 Sb., o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
§ 20
§ 20
Vejce
(1) Kód určující rozlišovací číslo producenta, které se uvádí na vejcích
podle přímo použitelného předpisu Evropské unie8), se skládá z
a) metody chovu, která se uvede příslušným kódem
1. „1“ pro vejce nosnic
ve volném výběhu,
2. „2“ pro vejce nosnic v halách,
3. „3“ pro vejce nosnic v klecích,
nebo
4. „0“ pro vejce nosnic chovaných v souladu s požadavky ekologického zemědělství9),
b) registračního kódu státu,
c) čtyřmístného alfanumerického kódu, který vyjadřuje číselnou složku
registračního čísla hospodářství.
(2) Vejce třídy jakosti A se uchovávají a přepravují při nekolísavé teplotě,
a to nejvýše plus 18 °C.
(3) Vejce ve skořápce jiných druhů než Gallus gallus vhodná k lidské spotřebě
nebo ke zpracování se uchovávají, skladují a přepravují v suchu, mimo přímý dosah
slunce, při nekolísavé teplotě v rozmezí od plus 5 °C do plus 18 °C.
8) Nařízení Komise (ES) č. 589/2008 ze dne 23. června 2008, kterým se stanoví
prováděcí pravidla k nařízení Rady (ES) č. 1234/2007, pokud jde o obchodní normy
pro vejce, v platném znění.
9) Zákon č. 242/2000 Sb., o ekologickém zemědělství a o změně zákona č. 368/1992
Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů.