Odstavec předpisu 69/2016 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 69/2016 Sb., o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
Příl.2

Příloha 2
Členění masa na druhy a skupiny
 
Tabulka 1
Členění masa, s výjimkou neděleného jatečně upraveného těla drůbeže a děleného jatečně upraveného těla drůbeže
 
+--------+-------------------------------+
| Druh   | Skupina                       |
+--------+-------------------------------+
| maso   | výsekové maso                 |
|        | kosti                         |
|        | krev                          |
|        | droby                         |
|        | syrové sádlo, syrový lůj      |
|        | mleté maso                    |
|        | maso zvěře ve farmovém chovu  |
|        | zvěřina                       |
+--------+-------------------------------+


Tabulka 2
Označení masa živočišným druhem nebo podle živočišného druhu, ze kterého pochází

+-----------------------------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| Označení masa podle         | Kategorie zvířat, ze které maso musí pocházet                                                        |
| živočišného druhu,          |                                                                                                      |
| ze kterého pochází          |                                                                                                      |
+-----------------------------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| hovězí maso                 | maso mladého býka, býka, volka, jalovice, krávy                                                      |
| telecí maso                 | maso kategorie V podle přílohy VII části 1 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1308/2013   |
| hovězí maso z mladého skotu | maso kategorie Z podle přílohy VII části 1 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1308/2013   |
| vepřové maso                | maso zahrnující maso prasat určených k výkrmu, maso prasnic a maso selat                             |
| skopové maso                | maso ovcí                                                                                            |
| jehněčí maso                | maso jehňat ve věku nejvýše 12 měsíců                                                                |
| kozí maso                   | maso koz                                                                                             |
| kůzlečí maso                | maso kůzlat ve stáří nejvýše 12 měsíců                                                               |
| koňské maso                 | maso koní                                                                                            |
| hříběcí maso                | maso hříbat ve stáří nejvýše 18 měsíců                                                               |
| králičí maso                | maso králíků                                                                                         |
| krokodýlí maso              | maso krokodýlů, které bylo získáno a o jehož zdravotní nezávadnosti bylo rozhodnuto podle vyhlášky   | 
|                             | č. 34/2013 Sb., o veterinárních požadavcích na porážení krokodýlů a další zpracování masa            |
|                             | a živočišných produktů pocházejících z krokodýlů                                                     |
+-----------------------------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+


Tabulka 3
Označení živočišného druhu u zvěřiny a zvěře z farmového chovu

+------------------+------------------+
| Živočišný druh   | jelen            |
|                  | daněk            |
|                  | srnec            |
|                  | muflon           |
|                  | bizon            |
|                  | zubr             |
|                  | prase divoké     |
|                  | zajíc            |
|                  | bažant           |
|                  | koroptev         |
|                  | kachna divoká    |
|                  | husa divoká      |
|                  | orebice          |
|                  | křepelka         |
+------------------+------------------+

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.