Odstavec předpisu 69/2016 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 69/2016 Sb., o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
§ 6
§ 6
Požadavky na jakost
(1) U samic v laktaci musí být mléčné žlázy odstraněny, u prasnic včetně
bradavek.
(2) Označení zdravotní nezávadnosti formou otisku razítka umístěné na povrch
jatečně upraveného těla se u nebaleného výsekového masa odstraní bezprostředně před
prodejem spotřebiteli.
(3) Nedělené jatečně upravené tělo králíka se uvádí na trh stažené a kuchané.
(4) Výsekové maso balené, zabalené nebo nebalené musí být zbaveno krevních
sraženin, krevních podlitin, krvavých částí v místě vykrvovacího vpichu, kostní tříště,
chlupů, štětin, pokožky, přívěsků a třásní masa, chrupavčitých částí a měkkých či
tvrdých šlach.