Odstavec předpisu 69/2016 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 69/2016 Sb., o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
Příl.8

Příloha 8
Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky
 
+------------+---------+------------+------------------------------+------------------------------+
| Skupina    | Výrobek |  Třída     | Charakteristika jakosti      | Smyslové požadavky           |
+------------+---------+------------+------------------------------+------------------------------+
| tepelně    | Šunka   | nejvyšší   | obsah čistých svalových      | a) konzistence - v uceleném  |
| opracovaný |         | jakosti    | bílkovin- nejméně 16,0 %     | kusu pevná, soudržná; plátky |
| výrobek    |         |            | hmotnostních                 | se nesmějí oddělovat na      |
|            |         |            |                              | jednotlivé svaly; u          |
|            |         |            | celosvalový výrobek          | sterilovaného výrobku        |
|            |         |            |                              | v konzervě je povoleno       |
|            |         |            | použití barviv, vlákniny,    | proměnlivé množství volného  |
|            |         |            | škrobu (včetně škrobu        | aspiku                       |
|            |         |            | modifikovaného fyzikálně či  |                              |
|            |         |            | enzymy), rostlinných a       | b) vzhled v nákroji- výrobek |
|            |         |            | jiných živočišných bílkovin  | na řezu barvy odpovídající   |
|            |         |            | a dalších látek, které       | druhu použitého masa,        |
|            |         |            | zvyšují obsah bílkovin ve    | jednotlivé svaly patrny a    |
|            |         |            | výrobku, se nepřipouští      | spojeny drobně rozpracovanou |
+------------+---------+------------+------------------------------| svalovinou; ojedinělá menší  |
|            |         | výběrová   | obsah čistých svalových      | ložiska tuku na řezu         |
|            |         |            | bílkovin - nejméně 13,0 %    | přípustná, rovněž přípustné  |
|            |         |            | hmotnostních                 | menší dutinky, vyplněné      |
|            |         |            |                              | např. aspikem                |
|            |         |            | celosvalový výrobek          |                              |
|            |         |            |                              | c) vůně a chuť - typická     |
|            |         |            | použití barviv, vlákniny     | pro šunku, přiměřeně slaná,  |
|            |         |            | (s výjimkou přírodních       | lahodná, výrobek na skusu    |
|            |         |            | zahušťovadel karagenanu a    | v tenkých plátcích křehký    |
|            |         |            | gumy euchemy), škrobu        |                              |
|            |         |            | (včetně škrobu modifikovaného|                              |
|            |         |            | fyzikálně či enzymy),        |                              |
|            |         |            | rostlinných a jiných         |                              |
|            |         |            | živočišných bílkovin a       |                              |
|            |         |            | dalších látek, které         |                              |
|            |         |            | zvyšují obsah bílkovin       |                              |
|            |         |            | ve výrobku, se nepřipouští   |                              |
+------------+---------+------------+------------------------------|                              |
|            |         | standardní | obsah čistých svalových      |                              |
|            |         |            | bílkovin - nejméně 10,0 %    |                              |
|            |         |            | hmotnostních                 |                              |
+------------+---------+------------+------------------------------+------------------------------+

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.