Odstavec předpisu 69/2016 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 69/2016 Sb., o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
Příl.9
Příloha 9
Záporné hmotnostní odchylky pro rybí výrobky
+------------------------------------+------------------+---------------------------------------+ | Výrobek | Hmotnost balení | Přípustná záporná hmotnostní odchylka | | | | | | | | | +------------------------------------+------------------+---------------------------------------+ | Čerstvé produkty rybolovu a | do 300 g | - 10,0 % u jednotlivého balení | | akvakultury, hluboce zmrazené | | - 2,0% u 20 ks balení | | produkty rybolovu a akvakultury a +------------------+---------------------------------------+ | polotovary z nich, upravené | do 1000 g | - 6,0 % u jednotlivého balení | | produkty rybolovu, zpracované | | - 1,0% u 20 ks balení | | produkty rybolovu, Surimi, vyjma +------------------+---------------------------------------+ | sardelové pasty a konzerv | do 2000 g | - 4 % u jednotlivého balení | | | | - 1,0% u 20 ks balení | | +------------------+---------------------------------------+ | | nad 2000 g | - 2 % u jednotlivého balení | | | | - 0,5% u 20 ks balení | +------------------------------------+------------------+---------------------------------------+ | sardelová pasta | v tubě | - 10 % u jednotlivého balení | | | | - 2,0% u 20 ks balení | | +------------------+---------------------------------------+ | | do 350 g | - 10 % u jednotlivého balení | | | | - 2,0% u 20 ks balení | | +------------------+---------------------------------------+ | | nad 350 g | - 5 % u jednotlivého balení | | | | - 1,0% u 20 ks balení | +------------------------------------+------------------+---------------------------------------+ | konzervy | do 350 g | - 10 % u jednotlivého balení | | | | - 2,0% u 20 ks balení | | +------------------+---------------------------------------+ | | nad 350 g | - 5 % u jednotlivého balení | | | | - 1,0% u 20 ks balení | +------------------------------------+------------------+---------------------------------------+