Odstavec předpisu 397/2016 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 397/2016 Sb., o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje
§ 8
§ 8
(1) Trvanlivosti u sušených mléčných výrobků lze dosáhnout pouze procesem
sušení.
(2) U zahuštěných mléčných výrobků a sušených mléčných výrobků se povoluje
přídavek vitaminů a minerálních látek podle nařízení o přidávání vitaminů a minerálních
látek a některých dalších látek do potravin7).
(3) Aniž jsou dotčeny požadavky na složení, lze u zahuštěného mléka a sušeného
mléka obsah bílkovin v mléku upravit na minimální hranici 34 % hmotnostních v tukuprosté
sušině, a to přidáním nebo odstraněním mléčných složek takovým způsobem, aby v upravovaném
mléku nebyl změněn poměr mezi syrovátkovými bílkovinami a kaseinem. K této úpravě
lze použít mléčný permeát, mléčný retentát a laktózu.
7) Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1925/2006 ze dne 20. prosince
2006 o přidávání vitaminů a minerálních látek a některých dalších látek do potravin.