Odstavec předpisu 397/2016 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 397/2016 Sb., o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje
§ 16
§ 16
Máslo a mléčné tuky
(1) Jako "čerstvé máslo" lze označit máslo do 20 dnů od data výroby.
(2) Jako "stolní máslo" se označí máslo skladované nejdéle 24 měsíců od
data výroby při teplotách minus 18 °C a nižších,
(3) U spotřebitelsky baleného stolního másla je datum použitelnosti 20
dnů od data vyskladnění z mrazírenského skladu. Datum výroby označí na obal určený
pro spotřebitele výrobce, datum vyskladnění z mrazírenského skladu označí na vnější
obal distributor a datum použitelnosti označí prodejce.
(4) Tradiční pomazánkové se označí
a) obsahem sušiny a
b) použitou ochucující složkou.
(5) U koncentrátů mléčného tuku se obsah tuku uvádí na celá procenta hmotnostní.