Odstavec předpisu 397/2016 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 397/2016 Sb., o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje
§ 23
§ 23
(1) Podíl ovocné složky lze snížit maximálně na 10 % hmotnostních u mraženého
krému ovocného a maximálně na 15 % hmotnostních u mraženého krému sorbet u citrusového
ovoce a dalšího ovoce nebo jejich směsí, u kterých celková kyselost šťáv, vyjádřená
jako kyselina citrónová, je vyšší než 2,5 % hmotnostních.
(2) Podíl ovocné složky lze snížit maximálně na 10 % hmotnostních u mraženého
krému ovocného a maximálně na 15 % hmotnostních u mraženého krému sorbet u exotického
ovoce s výrazným aromatem a chutí a hustou konzistencí, jako ananas, banán, kiwi,
mango, avokádo, lochie nebo maracuja.
(3) Podíl suchých skořápkových plodů nebo past ze suchých skořápkových
plodů u mraženého krému sorbet lze z technologických důvodů snížit maximálně na 5
% hmotnostních.