Odstavec předpisu 397/2016 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 397/2016 Sb., o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje
Příl.2
Příl.2
Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kasein
I------------------------I-------------------------I-------------------------I I I Sladký (v % hmot.) I Kyselý (v % hmot.) I I------------------------I-------------------------I-------------------------I I Obsah vlhkosti I méně než 12,0 včetně I méně než 12,0 včetně I I------------------------I-------------------------I-------------------------I I Obsah bílkoviny v I více než 84,0 včetně I více než 90,0 včetně I I sušině I I I I------------------------I-------------------------I-------------------------I I z toho obsah kaseinu I více než 95,0 včetně I více než 95,0 včetně I I------------------------I-------------------------I-------------------------I I Obsah mléčného tuku I méně než 2,0 včetně I méně než 2,0 včetně I I------------------------I-------------------------I-------------------------I I Obsah bezvodé laktózy I méně než 1,0 včetně I méně než 1,0 včetně I I------------------------I-------------------------I-------------------------I I Titrační kyselost I I méně než 0,27 ml 1 N I I I I roztoku NaOH na 1 g I I I I včetně I I------------------------I-------------------------I-------------------------I I Obsah popela (včetně I více než 7,5 včetně I méně než 2,5 včetně I I P2O5) I I I I------------------------I-------------------------I-------------------------I I Obsah sedimentu I méně než 15 mg v 25 g I méně než 22,5 mg v 25 g I I (připálené částice) I I I I------------------------I-------------------------I-------------------------I I Přítomnost látek I nepřítomny ve 25 g I I cizího původu I I I------------------------I---------------------------------------------------I I Maximální obsah olova I 0,75 mg/kg I I------------------------I---------------------------------------------------I I Vůně I bez cizích pachů I I------------------------I---------------------------------------------------I I Barva I bílá až krémově bílá I I------------------------I---------------------------------------------------I I Vzhled I připouští se hrudky, které lze rozmělnit mírným I I I tlakem I I------------------------I---------------------------------------------------I