Odstavec předpisu 397/2016 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 397/2016 Sb., o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje
Příl.3
Příl.3
Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kaseinát
Potravinářský kaseinát I------------------------I---------------------------------------------------I I I Kaseináty (v % hmot.) I I------------------------I---------------------------------------------------I I Obsah vlhkosti I méně než 8,0 včetně I I------------------------I---------------------------------------------------I I Obsah kaseinu I více než 88,0 včetně I I přepočteného na suchý I I I extrakt I I I------------------------I---------------------------------------------------I I z toho obsah kaseinu I více než 95,0 včetně I I------------------------I---------------------------------------------------I I Obsah mléčného tuku I méně než 2,0 včetně I I------------------------I---------------------------------------------------I I Obsah bezvodé laktózy I méně než 1,0 včetně I I------------------------I---------------------------------------------------I I Hodnota pH I 6,0 až 8,0 I I------------------------I---------------------------------------------------I I Obsah sedimentu I méně než 22,5 mg v 25 g I I (připálené částice) I I I------------------------I---------------------------------------------------I I Přítomnost látek I nepřítomny ve 25 g I I cizího původu I I I------------------------I---------------------------------------------------I I Maximální obsah olova I 0,75 mg/kg I I------------------------I---------------------------------------------------I I Vůně I velmi slabá cizí vůně nebo zápach I I------------------------I---------------------------------------------------I I Barva I bílá až krémově bílá I I------------------------I---------------------------------------------------I I Vzhled I připouští se přítomnost hrudek, které lze I I I rozmělnit mírným tlakem I I------------------------I---------------------------------------------------I I Rozpustnost I téměř zcela rozpustný v destilované vodě, s I I I výjimkou kaseinátu vápenatého I I------------------------I---------------------------------------------------I