Odstavec předpisu 398/2016 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 398/2016 Sb., o požadavcích na koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla, studené omáčky, dresinky a hořčici
Příl.9
Příl.9
Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost dehydratovaných výrobků,
ochucovadel, studených omáček a dresinků
1. Dehydratované výrobky se smyslově hodnotí vždy po přípravě dle návodu.
Vzhled, barva, konzistence, chuť a vůně musí být charakteristické pro druh výrobku
označený na jeho obalu. Chuť a vůně výrobku musí být vlastní, bez cizích příměsí,
nebo jinak změněné chuti a vůně.
2. Ochucovadla, studené omáčky a dresinky mají vzhled, barvu, konzistenci,
chuť a vůni po použitých surovinách charakteristických pro název výrobku označený
na obalu. Chuť a vůně výrobku musí být vlastní, bez cizích příměsí, nebo jinak změněné
chuti a vůně.
3. Dehydratované výrobky obsahují nejvýše 15 % vody.
4. Nejvýše přípustné pH u studené omáčky nebo dresinků činí 4,5.